Microsoft prarado SkyDrive

Tema: Microsoft

Microsoft ruošiasi pervadinti savo internetinės debesijos paslaugą, žinomos SkyDrive vardu, po to kai teismo sprendimu neteko teisės jį naudoti.

Microsoft nusprendė neapskųsti teismo sprendimo ir pakeisti savo SkyDrive paslaugos vardą. Bendrame Microsoft ir British Sky Breadcasting (BSkyB) pranešime spaudai rašoma: „Šalys susitarė, kad Microsoft nepaskųs teismo sprendimo, o Sky leis Microsoft kompanijai naudoti SkyDrive vardą protingą laiko tarpą reikalingą ramiam paslaugos perėjimui prie naujo pavadinimo. Susitarime taip pat yra finansinių sąlygų ir detalių, kurios yra konfidencialios“.

Šis susitarimą kompanijos pasirašė po to, kai šį mėnesį, Aukščiausiame Anglijos ir Velso teisme Microsoft pralošė bylą, dalinai News Corp. priklausančiai BSkyB, dėl nuosavybės teisių į „Sky“ vardą pažeidimo.

Microsoft atstovai neatskleidė kaip nauja paslauga vadinsis ir kada planuojamas perėjimas prie jos.

Reikia manyti, kad SkyDrive Pro, taip pat gaus naują vardą.

Tai nėra pirmasis Microsoft atvejis, kai kompanija yra priversta pakeisti savo paslaugų ar programinės įrangos pavadinimą. 2012 metais Microsoft atsisakė „Metro“ pavadinimo, kurį minėdavo kalbėdama apie naują Windows ir Windows Phone vartotojo sąsajos dizainą. Oficialiai Microsoft sako, kad Metro tebuvo kodinis pavadinimas. Keista, kad kodinis pavadinimas buvo taip plačiai naudojamas Microsoft’o reklaminėje medžiagoje. Yra tikimybė, kad Microsoft atsisakė „Metro“ vardo po diskusijų su prekybiniu tinklu „Metro AG“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų