Nepasimaukite ant Apple Store fišingo kampanijos

Tema: Saugumas

Apple fanai dėmesio!!! Elektroninio pašto fišingo ataka siūlanti 200$ Apple Store dovanų kortelę tikisi lengai pasipelyti iš vartotojų patiklumo ir naivumo.

Fišingo elektroninis laiškas - klaidinantis, kad yra iš Apple. Paspaudus ant nuorodos įdiegiamas kenkėjiškas kodas
Taip atrodo siuntinėjamas ir, neva iš Apple, 200$ siūlantis fišingo elektroninis laiškas

Šios fišingo atakos metu siunčiami elektroniniai laiškai savo išvaizda labai panašūs į tuos, kuriuos gaunate iš tikro Apple. Kaip dažnai pasitaiko fišingo atakų metu - šis pasiūlymas skamba per daug dosniai, kad būtų tiesa.

Viskas ką reikia padaryti tai paspausti ant nuorodos, atidaryti atsisiųstą failą ir voilà - 200$ jūsų. Iš tiesų tai ne viskas taip pasakiška. Tai padarius bus įdiegtas Java pagrindu veikiantis kenkėjas, kuris tuojau pat imsis siųsti jūsų asmeninius duomenis. Asmeninių duomenų esančių jūsų kompiuteryje gali užtekti sukelti jums nemenkai rūpesčių.

iTunes Store Filmai
Paveiksliuko viršuje matote 3 credits, taip atrodo Apple duodami vartotojams suteikiama padėka. Norint ją gauti nereikia nieko spausti - Apple ją automatiškai patalapina į vartotojo Apple ID sąskaitą.

Apple niekada nesiuntinėja visokių dovanų kortelių. Paprastai, kai Apple nori atsidėkoti savo vartotojams už kažką - tai būna gerokai mažesnės vertės dovanos ir jos turi priežastį. Kaip taisyklė tai būna „kreditai“ už kuriuos gali apsipirkti iTunes Store ir jie automatiškai atsiranda Apple ID sąskaitoje - nereikia nieko spausti ar atsisiųsti.

Taigi, jei sekančių kelių mėnesių bėgyje gausite elektroninį laišką siūlantį paspausti ir atsisiųsti 200$ dovanų - tuojau pat ištrinkite jį iš savo kompiuterio.

Daugiau apie virusą kuris platinamas šio laiško pagalba skaitykite webroot svetainėje

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų