Samsung bando derėtis su EU nepasitikėjimo byloje

Temos: Samsung, Teisė

Cituodama du šaltinius, naujienų agentūra Reuters praneša, kad „Samsung Electronics“ pradėjo preliminarias derybas su Europos Komisija dėl jai pareikštų kaltinimų susijusių su antimonopolinių normų pažeidimais.

Tarp kompanijų, kurias neteisėti Samsung veiksmai pažeidė yra minima ir Apple.

Praeitą gruodį, Korėjos korporacija Samsung, už tuos pačius pažeidimus: naudojimąsi dominuojančia padėtimi rinkoje bandant paveikti teisinių institucijų sprendimus patentų bylose prieš Apple, Europos Komisijos jau buvo formaliai nubausta.

Nežiūrint to, kad Samsung privalo licencijuoti, jos nuosavybėje esančius standartais pripažintus patentus, korėjiečių kompanija juos naudoja kaip ginklą bylose prieš Apple, taip pažeisdama nediskriminacijos (FRAND) sąlygas.

Apple patvirtina, kad Samsung, kaip patentų turėtojas, neatlieka šios savo pareigos ir nepateikia licencijavimo pasiūlymo prieš paduodama Apple į teismą siekdama teisinio draudimo prekiauti Apple produktais. Tokio tipo bylos tarp Samsung ir Apple vyksta 10-yje šalių.

Dabar kai Europos Komisija yra pasirengusi eiti į teismą, Samsung aktyviai bando tartis, tačiau dar anksti spręsti ar korėjiečių kompanijos bandymai derėtis atneš kokių nors vaisių.

Jei Samsung nepavyks susitarti, gali būti, kad Europos teismo, už padarytus nusižengimus, „Samsung Electronics“ bus skirta 17.3 milijardo JAV$ bauda.

JAV Teisingumo departamentas taip pat domisi šių derybų, susijusių su Samsung nuosavybėje esančių ir standartais pripažintų patentų, eiga.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų