iMessage kliudo federaliniams tyrimams

Žinučių šifravimas, naudojamas Apple Messages® arba iMessage® paslaugoje apsunkina narkotikų skyriaus pajėgų darbą.

CNET pranešime cituojamas JAV valstybės institucijų vidinis susirašinėjimas, kuriame aptariamos kriminalinio tyrimo atlikto vasario mėnesį detalės ir minima, kad „neįmanoma perskaityti iMessages® pranešimų, nes abu susirašinėjantys asmenys naudojo Apple prietaisus“. Nežiūrint to, kad teismas išdavė leidimą realiame laike sekti įtariamųjų veiklą elektroninėje erdvėje – iš Verizon Wirelles gauti žinučių tekstai yra neperskaitomi.

DAE-InteligenceNote
CNET įgytas DAE Inteligence pranešimo fragmentas

Kaip 2011 metų viduryje Apple pristatė iMessage, Cupertino kompanija informavo, kad informacija, naudojantis šia paslauga, bus koduojama. Nereikėjo ilgai laukti iki iMessage taps pati populiariausia pokalbių paslauga naudojanti žinučių kodavimą istorijoje. Praeitą rudenį Tim Cook pranešė, kad 300 milijardų žinučių yra išsiųsta naudojantis šia paslauga, leidžiančia žinutes siųsti per Internetą ir išvengti brangių SMS paslaugų.

Apple niekada viešai neaptarinėjo iMessages žinučių kodavimo detalių. Tačiau aišku viena, jei abu susirašinėjantys asmenys naudoja Apple prietaisus, nepriklausomai nuo paslaugos tiekėjo, žinučių turinys yra užkoduotas.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų