Kaip išjungti šviečiantį Apple logotipą naujuose MacBook Pro kompiuteriuose

Tema: 

Naujuose „MacBook Pro“ kompiuteriuose su „PROLED XDR“ jutikliniu ekranu „Apple“ sugrąžino šviečiantį kompanijos logotipą ant kompiuterio dangčio. Tačiau tai patinka ne visiems ir tinka ne visose situacijose. Kaip švietimą išjungti?

Naujuose „MacBook Pro“ kompiuteriuose su „PROLED XDR“ jutikliniu ekranu „Apple“ po dešimties metų pertraukos sugrąžino šviečiantį kompanijos logotipą ant nešiojamojo kompiuterio dangčio.

Nors daugelį gerbėjų ši nostalgija pradžiugino, ne visi nori atkreipti į save dėmesį tamsiame kambaryje ar oficialaus susitikimo metu. Pagaliau, per dešimtmetį išaugo visa „Apple“ kompiuterių naudotojų karta, kuriuos šviečiantis logotipas gali trikdyti.

Skirtingai nei senesniuose modeliuose, kur logotipas šviesdavo tiesiog nuo ekrano foninio apšvietimo, naujuose „MacBook Pro“ modeliuose logotipas veikia panašiai kaip išmanusis šviestuvas. Jo ryškumas yra susietas su pagrindinio ekrano ryškumu, nors ir nepriklauso nuo jo tiesiogiai. „Apple“ padarė taip, kad galinio apšvietimo švytėjimo intensyvumas mažėja pritemdant ekraną.

Tai tikrai paprastas būdas sumažinti švytėjimą, tačiau vargu ar praktiškas, nes priekinio ekrano ryškumą turite nustatyti tokį, kokio jums reikia jei nenorite varginti akių į jį žiūrėdami. Tačiau logotipo išjungimo nuostatos nerasite kompiuterio „Settings“ parinktyse.

Laimei, yra būdas kompanijos logotipą ant nešiojamojo kompiuterio dangčio išjungti, nors ši parinktis paslėpta taip, kad dauguma žmonių apie galimybę išjungti logotipo švietimą tiesiog nežinos.

Kaip išjungti šviečiantį Apple logotipą

Norint išjungti logotipo švietimą reikės atlikti terminalo komandą.

sudo defaults write com.apple.CoreBrightness LEBacklightMode -int 0

Įvedus komandą ir paspaudus return ⏎ sistema paprašys įvesti administratoriaus slaptažodį, kurį vedant nematysite nei ką rašote, nei kad rašote apskritai – tai normalu.

Turėkite omenyje, kad tai taikoma ne tik jūsų paskyrai. Kiekvienas, prisijungęs prie jūsų „Mac“ kompiuterio, taip pat matys nešviečiantį logotipą, o šis nustatymas išliks net ir tuo atveju, jei kada nors perkelsite savo duomenis į naują „Mac“ kompiuterį.

Jeigu vėliau nuspręstumėte logotipą vėl įjungti, tai galima padaryti sugrąžinus numatytąją reikšmę šia komanda:

sudo defaults delete com.apple.CoreBrightness LEBacklightMode
Apytikslis skaitymo laikas – 2 minutės.
Pasidalinkite straipsniu: X X X
Apie Ramūną Blavaščiūną

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas, didelę savo laisvalaikio dalį skiriantis straipsnių „Mac Arena“ rašymui.