38-osios 2024 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

38-osios 2024 metų savaitės „Apple“ entuziastams bei kompanijos įrangos naudotojams skirta informacija, naujienos ir gandai.

  • Rudens renginio metu „Apple“ paskelbė, kad išleis dvi 4-os kartos „AirPods“ ausinių versijas. Vieną su aktyvaus triukšmų slopinimo sistema, ji brangesnė ir pigesnę, anot „Apple“, be šios sistemos. Ko „Apple“ nepaminėjo, tai to, kad pigesnėje versijoje nebus ir dar kelių funkcijų: adaptyvaus garso, skaidrumo režimo, pokalbio aptikimo ir balso izoliavimo.
  • Startavę išankstiniai „iPhone 16“ užsakymai parodė, kad populiariausi yra „Black Titanium“ spalvos „iPhone 16 Pro“ ir „iPhone 16 Pro Max“ telefonų modeliai. Antroje vietoje pagal populiarumą „White Titanium“ spalva. „Dykumų titano“ spalvos naujųjų „iPhone“ populiarumas mažesnis, tačiau gali būti ir taip, kad „Apple“ šios spalvos telefonų išankstiniams užsakymams paruošė daugiau.
    Tačiau, anot analitiko Ming-Chi Kuo, „iPhone 16“ serijos telefonų paklausa buvo mažesnė nei tikėtasi. Per pirmąjį išankstinių užsakymų savaitgalį visų keturių naujų „iPhone“ modelių užsakyta maždaug 37 mln. vienetų, o tai 13% mažiau, nei buvo užsakyta „iPhone 15“ serijos telefonų pernai tuo pačiu metu.
    Lyginant su „iPhone 15“ ir „iPhone 15 Plus“, baziniai „iPhone“ modeliai buvo populiaresni, tačiau šio populiarumo nepakako, kad kompensuoti kritusį naujųjų „Pro“ telefonų populiarumą.
    Mano galva sumažėjusį naujų „iPhone“ pirkimo isterijos lygį lėmė tai, kad naujus telefonus įsigiję naudotojai vis dar neturės prieigos prie „Apple Intelligence“ funkcijų. Tad kam skubėti…
  • „Apple“ nežinomų priežasčių neįtraukia RAM į oficialius „iPhone“ techninių specifikacijų aprašus, todėl norint nustatyti, kiek atminties turi šie telefonai įprastai tenka laukti kol specialistai juos išardys. Tačiau šį kartą, praėjus beveik savaitei po iškilmingo „iPhone 16“ serijos telefonų pristatymo, „Apple“ pagaliau patvirtino vieną iš pagrindinių šių naujų flagmanų telefonų parametrų: visuose šios „iPhone“ serijos modeliuose yra įdiegta 8GB RAM, taip pat kaip ir „iPhone 15 Pro“ ir „iPhone 15 Pro Max“ („iPhone 15/Plus“ – 6GB RAM). Šią informaciją interviu su „Geekerwan“ metu pasakė „Apple“ vyriausiasis aparatinės įrangos viceprezidentas Johny Srouji.
  • „Apple“ pasidalino trimis naujais video, kuriuose pabrėžia naujas „Apple Intelligence“ galimybes.
  • Nutraukusi trečios kartos „Apple TV“ įrenginių palaikymą, „Netflix“ patvirtino, kad artimu metu nustos palaikyti ir senesnius „iPhone“ bei „iPad“, o jei tiksliau – neleis „iOS 16“ skirtų atnaujinimų. Kol kas pergyventi dar nėra ko, bet moraliai ar finansiškai pasiruošti tam, jei „Netflix“ žiūrite įrenginyje, kuriame negali būti įdiegta „iOS 17“, reikia.
  • Nuo rugsėjo 16 d. „iPadOS“ naudotojai ES, taip pat kaip ir „iOS“, turi galimybę atsisiųsti aplikacijas iš trečių šalių aplikacijų parduotuvių.
  • „Apple“ pabrangino negarantinių „iPhone 16 Pro“ ir „iPhone 16 Pro Max“ telefonų akumuliatorių keitimo kainą.
     iPhone 16iPhone 15iPhone 14
    Pro/Max136€110€
  • „Bloomberg“ žurnalistas Mark Gurman rašo, kad kito (greičiausiai spalio mėnesį vyksiančio) renginio metu „Apple“ pristatys naujus „MacBook Pro“, „iMac“ ir „Mac mini“ kompiuterius su M4 procesoriais. „Mac mini“, galimai, turės 5-ias USB-C jungtis. Nešiojamus „MacBook Pro“ bus galima rinktis su M4, M4 Pro ir M4 Max lustais. Kitų naujovių juose neplanuojama. Gurman teigia, kad kai kurie nauji „Mac“ jau pradėti siųsti iš gamyklų.
    Anot žurnalisto kompanija taip pat pristatys „iPad mini 7“, kuriame bus panaikintas „želė“ efektas kai slenkamas vaizdas ekrane bei įdiegtas Wi-Fi 6E ir „Bluetooth 5.3“ palaikymas. Rašydamas apie „iPad“ Gurman apie juos rašo daugiskaitoje, todėl galima manyti jog žurnalistas omenyje turi ir tai, kad kompanija renginyje pristatys ir 11-tos kartos „iPad“.
    Aš labai laukiu naujų „Apple“ klaviatūrų su USB-C, nes maniškėje „Apple“ klaviatūroje, kurių per eilę metų jau esu pakeitęs 3, sunkiai veikia „r“ klavišas bei pradėjo spyriotis dar keli. „Apple Magic Mouse“, kuriai jau 15 metų – veikia puikiai.
  • Pirmadienį „Apple“ išleido visiems jos (suderinamų) įrenginių naudotojams skirtas naujas operacinių sistemų versijas. Manoma, kad „Apple“ nedidelių atnaujinimų išleidimo datas nustato iš anksto ir „Sequoia“ ciklo grafikas, greičiausiai jau yra parengtas.
    Tiems, kas nori planuoti „Mac“ atnaujinimus – prognozuojamos kitų, pirmojo po taško skaičiaus, versijų atnaujinimų datos. Kaip ir visos geriausios orų prognozės, tai tiksliausia ateinančioms 5 dienoms, o kuo data toliau — tuo prognozė patikima mažiau.
    • 15.1 – 2024 m. spalis.
    • 15.2 – 2024 m. gruodis.
    • 15.3 – 2025 m. sausis.
    • 15.4 – 2025 m. kovas.
    • 15.5 – 2025 m. liepa.
  • Pasak Mark Gurmn, „Apple“ vis dar kuria pigesnį 3-os kartos „Apple Watch SE“ laikrodį. Anot žurnalisto kompanija susidūrė su „kai kuriomis kokybės ir kainos problemomis“. Matyt plastiko, iš kurio planuojamas gaminti naujojo laikrodžio korpusas pasirodė nesąs toks stiprus kaip norėta.
    Gurman mano, kad pigesni, spalvoti, plastikiniai „Apple Watch“ laikrodžiai taps idealiu prietaisu vaikams. Kol kas neaišku kiek pigus bus tas „pigesnis“ turint omenyje, kad 2022 m. „Apple Watch SE“ laikrodžių mažesnė versija, kuria prekiaujama dabar, kainuoja 249 €.
  • 2022 m. Mark Gurman teigė, kad kraujo spaudimo matuoklis „Apple“ laikrodžiuose pasirodys ne anksčiau kaip po poros metų. Tačiau 10-tos kartos laikrodžiuose šis funkcionalumas taip pat neatsirado. M. Gurman teigimu, „Apple“ susidūrė su sunkumais diegiant kraujospūdžio funkciją. Daugiau detalių apie tai nepateikiama, bet minima, kad problema susijusi su laikrodžio dizainu.
    Nors rinkoje yra laikrodžių gebančių matuoti kraujospūdį, pavyzdžiui „Huawei Watch D“, tačiau jų parodymai yra labai netikslūs.
  • „Apple TV+“ trileris „Slow Horses“ („Lėti žirgai“) savo kūrėjui ir vykdomajam prodiuseriui Will Smith pelnė „Emmy“.
    „Lėti žirgai“ jau buvo pagerbti ir anksčiau, tačiau tai buvo pirmoji jo nominacija 76-tajame „Emmy“ apdovanojime.
    „The Morning Show“ („Ryto šou“) taip pat atnešė „Emmy“ apdovanojimą, šį kartą žvaigždei Billy Crudup antrąjį laimėjimą geriausio pagalbinio aktoriaus draminiame seriale kategorijoje.
  • „The Verge“ ir „Engadget“ žurnalistai pasidalino pirmaisiais „AirPods 4“ serijos ausinių bandymų įspūdžiais:
    • „The Verge“ – „viskas gerai, jei tai ne bazinis modelis“
    • „Engadget“ – „geros ausinės kaip visada, tačiau kyla klausimų.“ „Engadget“ žurnalistai rašo, kad „AirPods 4“ nėra jutiklinės garso reguliavimo funkcijos, kaip „AirPods Pro 2“, kai piršto pabraukimu per ausinių kojelę galima padidinti ar pamažinti garsą. Žinoma, norint tai padaryti „AirPods 4“ galima prašyti Siri, bet tai gerokai lėtesnis procesas.
  • Kaip ir buvo tikėtasi, išleidusi „iOS 18“, „Apple“ naudotojams leido rinktis ar diegti „iOS 18“ ar įdiegti „iOS 17.7“ atnaujinimą, kuriame ištaisyta nemažai saugumo spragų.
    Be naujausių operacinių sistemų versijų, kompanija taip pat išleido „iPadOS“ 17.7, „macOS Ventura“ 13.7 ir „macOS Sonoma“ 14.7 atnaujinimus skirtus tiems, kas nenori ar negali savo įrenginiuose įdiegti naujausių operacinių sistemų versijų bei „HomePod“ 18 programinės-aparatinės versijos atnaujinimą.
  • „Apple“ atnaujino savo Belaidžio ryšio operatorių paslaugų puslapį (lietuviškas puslapio variantas dar neatnaujintas) papildydama jį įrašu apie RCS palaikymą prie operatorių palaikomų paslaugų. Tik mažesnė dalis mobilaus ryšio operatorių Europoje (BASE, BT, EE, „Masmovil“, „Movistar“, O2, „Orange“, „Pepephone“, „Proximus“, SFR, „Telekom“, „Telenet“, „Vodafone“ ir „Yoigo“) palaiko RCS žinutes.
    Teoriškai, apsilankius telefono nustatymų programėlėje: Nustatymai » Programos » Žinutės, turėtų būti nuostata leidžianti RCS įjungti.
    Nordėdami pažiūrėti ar jūsų naudojamas operatorius palaiko RCS, savo „iPhone“ su įdiegta „iOS 18“ atidarykite aplikaciją „Nustatymai“ („Settings“), pasirinkite „Bendrieji“ („General“), „Apie“ („About“) ir SIM kortelės skirsnyje paspauskite ant „Operatorius“ („Carrier“). Jei operatorius RCS nepalaiko, šalia pamatysite užrašą: „Balsas ir SMS“ („Voice & SMS) arba „Balsas, SMS ir RCS“ („Voice, SMS & RCS“) - jei RCS palaiko.
    Jei jūsų mobilaus ryšio operatorius RCS palaiko ir norite naudotis šia paslauga – įsitikinkite, kad ji įgalinta: „Nustatymai“ („Settings“) » „Programos“ („Apps“) » „Žinutės“ („Messages“) » atsidariusiame lange turėtumėte matyti „Susirašinėjimas RCS žinutėmis“ („RCS Messaging“) nuostatą – paspauskite ant jos » atsidariusiame lange įgalinkite iOS nuostata įjungta „Susirašinėjimas RCS žinutėmis“ („RCS Messaging“).
  • „Apple TV+“ kelionių laiku fantastiniam serialui „Time Bandits“ pritrūko laiko – antrojo serialo sezono nebus. Nepaisant nostalgijos faktoriaus ir dažniausiai palankių atsiliepimų (77% „Rotten Tomatoes“), Jemaine Clement, Iain Morris ir Taika Waititi sukurti „Time Bandits“ nepritraukė pakankamai didelės auditorijos ir nesugebėjo įveikti Nielsen 10 geriausių transliacijų reitingų. (Tiesa, serialui neblogai sekėsi JK, filmo gimtojoje šalyje, kuri taip pat yra šiuolaikinė serialo aplinka.)
  • „Apple“ minėjo, kad nors „macOS Sequoia“ veiks ir „Intel“ procesorių pagrindu veikiančiuose „Mac“ kompiuteriuose, juose veiks ne visos naujos operacinės sistemos funkcijos. Kas gi neveikia „Intel“ lustus turinčiuose „Mac“: balso įrašo transkripcija ir „Apple Intelligence“. Viskas. Tad naudotojams Lietuvoje, o didele dalimi ir ne angliškai balso žinutes rašančioje Europoje, bent jau kol kas, skirtumo beveik jokio ar naudojamas „Mac“ turi „Intel“ procesorių ar „M“. Neįtikėtinas „Apple“ dosnumas. Įprastai išleisdama naujas „macOS“ versijas kai kuriuose senesniuose „Mac“ funkcijas kompanija apkarpydavo gana drastiškai.
  • Kaip ir kitose naujose „Apple“ operacinėse sistemose, ne visos WWDC metu paskelbtos naujovės iš karto atsirado įdiegus pirmąsias jų versijas. Pranešime spaudai „Apple“ paskelbė, kad tokios „tvOS 18“ galimybės, kaip: 21:9 projektorių palaikymas, robotų-siurblių palaikymas „Home“ aplikacijoje bei kai kurie originalios „Apple“ ekrano užsklandos, tokios kaip Snoopy pas naudotojus atkeliaus su „tvOS“ 18.1 ir „ 18.2 versijomis.
  • Antradienį „Apple“ atnaujino savo „iWork“ paketo „Pages“, „Numbers“ ir „Keynote“ aplikacijas skirtas „iPhone“ ir „iPad“. Kai kurios naujų aplikacijų funkcijų reikalauja „iOS 18“ ir „watchOS 11“.
    Kompanija taip pat atnaujino ir „Mac“ kompiuteriams skirtas “iWork“ paketo aplikacijas. naujos „Keynote“ aplikacijos funkcijos reikalauja „macOS Sequoia“. „Numbers“ ir „Pages“ aplikacijose tik ištaisytos klaidos ir pagerintas aplikacijos veikimo našumas.
  • Kaip ir buvo tikimasi, naujų „iPhone 16“ dėžutėse naudotojai neberas „Apple“ logo lipdukų. Bent jau Kinijos rinkai skitų „iPhone“ dėžutėse nėra ir bukleto – tik telefonas ir pintas USB-C laidas.
  • Man atrodo „macOS Sonoma“ atsirado lietuvių kalbos rašybos tikrinimas (spelling'as), tačiau jis, bent jau kol kas, mano galva, veikia prasčiau nei tas, kurį galima nemokamai atsisiųsti iš Vytauto Didžiojo universiteto svetainės, o ir automatinis kalbos atpažinimas dar retai kada suveikia.
  • ASCI paskelbė Amerikos vartotojų pasitenkinimo indekso metinę ataskaitą.
    2023 m. asmeninių kompiuterių kategorijoje „Samsung“ išmetė „Apple“ iš pirmos pozicijos, kurioje kompanija prabuvo 20 metų. Šiais metais, „Apple“ susigrąžino lyderės poziciją, o HP užėmė antrą vietą „Samsung“ išstumdama į trečiąją poziciją.
    ACSI metinė ataskaita, pagrįstą daugiau ne 13 000 nuo 2023 m. liepos mėn. iki 2024 m. birželio mėn. atsitiktinai atrinktų respondentų. Asmeninių kompiuterių kategorija apima stalinius, nešiojamuosius ir planšetinius kompiuterius.
    2024 m. „Apple“ „Mac“ ir „iPad“ naudotojų patirties indeksas 85/100, keturiais taškais viršijantis asmeninio kompiuterio vidurkį, kuris šiemet yra 81, ir dviem taškais daugiau nei „Apple“ turėjo praėjusiais metais.
    Tuo tarpu „Samsung“ naudotojų pasitenkinimas sumažėjo vienu tašku iki 82/100. HP šiais metais surinko 84 balus ir įsitaisė iškart po „Apple“. Įspūdinga tai, kad HP per metus išaugo 3 taškais.
  • „Epic Games“ išleido „iPad“ naudotojams Europoje skirtą aplikaciją-aplikacijų parduotuvę, kurioje galima įsigyti visus „Epic Games“ žaidimus, taip pat ir „Fortnite“, kurią 2020 metais „Apple“ iš savo „App Store“ pašalino.
  • Planuojate įsigyti „iPhone 16“? Jau dabar galite įsigyti originalius jiems skirtus dėklus.
  • Panašu, kad „iPad Pro“ su M4 savininkai įrenginio operacinę sistemą atnaujinę į „iPadOS 18“ susidūrė su visa eile problemų. Kai kurių naudotojų įrenginiai tiesiog užlūžo juose diegiant atnaujinimą ir jie tapo brangiais plytgaliais. Keista, tačiau su šia problema susidūrė tik M4 procesorius turinčių „iPad Pro“ savininkai.
    „Apple“ kuriam laikui pristabdė „iPadOS 18“ galimybę šią operacinės sistemos versiją diegti „iPadPro“ su M4 lustu.
  • Po ketverių metų statybų TSMC gamykla Arizonoje, panašu, pradėjo veikti ir gaminti lustus „Apple“. Kalbama, kad TSMC Fab 21 Arizonoje, pradinėje fazėje, gamina „iPhone 14 Pro“ A16 SoC „mažais, bet reikšmingais kiekiais.“
  • Naujose operacinėse sistemose „Apple“ pristatytas RCS palaikymas, ten kur veikia, nėra visiškai saugus ir patikimai šifruotas. „Google“ antradienį pranešė, kad „dirba su platesne ekosistema, siekdama kuo greičiau pradėti taikyti E2EE (end-to-end encryption) į RCS pokalbius keliose platformose“. „Google“ pranešimų programa „Android“ šiandien siūlo savo E2E šifravimą RCS 1:1 ir grupiniams pokalbiams, tačiau šis šifravimas netaikomas RCS žinutėms iš „iPhone“.
  • Praėjo daug laiko nuo tada, kai „Apple“ pradėjo kurti sistemą, leidžiančią vartotojams belaidžiu būdu atkurti ir atstatyti savo įrenginių programinę-aparatinę įrangą. Pirmą kartą tai buvo pristatyta „Apple Watch“ su „watchOS 8.5“ ir „iOS 15.4“. Vėliau ši galimybė atkeliavo į „Apple TV“ su „tvOS 17“ ir „iOS 17“. Dabar, „iOS 18“ „Apple“ pristatė šią sistemą „iPhone 16“ serijos telefonuose.
    „iOS 18“ programinė įranga skirta „iPhone 16“ turi tą pačią „RecoveryOS“ leidžiančią atkurti „Apple Watch“ ir „Apple TV“ programinę-aparatinę įrangą iš „iPhone“. Iš esmės, kai „iPhone 16“, dėl kokios nors priežasties, patenka į atkūrimo režimą, vartotojai gali tiesiog padėti jį šalia kito „iPhone“ ar „iPad“ ir pradėti programinės įrangos atkūrimą. Kitas įrenginys atsisiųs naują „iOS“ programinę-aparatinę įrangą ir perkels ją į blokuotą įrenginį. Tai reiškia, kad nebereikia „Mac“ ar asmeninio kompiuterio norint išspręsti „iOS“ įrenginių programinės įrangos problemas.
    Nors užlūžusiam įrenginiui atkurti galima naudoti bet kurį kitą įrenginį, kuriame veikia „iOS 18“, panašu, kad belaidžiu būdu kol kas galima atkurti tik „iPhone 16“ modelius. Naujieji telefonai pristatomi su specialiu atkūrimo skaidiniu, kuris gali valdyti visą procesą, nepaisant to, ar pagrindinis „iOS“ skaidinys yra įkeltas.
    Neaišku, ar „Apple“ planuoja ateityje šią sistemą įtraukti ir į ankstesnius „iPhone“ modelius. Vis dėlto tai puiki naujiena ir didelis žingsnis į priekį, leidžiantis naudotojams lengviau išspręsti programinės įrangos problemas nenešant savo „iPhone“ į remonto centrą.
  • Naujausiame „Apple“ programinės įrangos naujinime yra apgailėtina klaida, apie kurią turėtumėte žinoti. Klaida įvyksta „iOS 18“ skirtoje „Messages“ aplikacijoje. Šiuo metu, norint pataisyti klaidos pasekmes gali tekti prarasti žinučių duomenis. Tačiau galite išvengti galimo duomenų praradimo, jei žinote, kaip to išvengti. Tai paprasta – neatsakykite konkrečiai į tą žinutę „Messages“ aplikacijoje, jei joje kas nors bendrina su jumis „Apple Watch“ laikrodžio ciferblatą. Atsakius, klaida pasireiškia tiek pas pirminės žinutės su ciferblatu siuntėją, tiek ir pas į ją atsakiusįjį – atidarant „Messages“ aplikaciją ji sminga (kol žinutė yra tarp „Messages“ žinučių).
  • „Apple“ išleido „XProtect“ naujinimą (5274 versiją) visoms „macOS“ versijoms pradedant nuo „El Capitan“ iki „Sonoma“, bet ne „Sequoia“. „macOS Sequoia“ kol kas su 5273 „XProtect“ versija.
  • „Apple“ išleido dar vieną „AirPods Pro 2“ skirtą aparatinės įrangos atnaujinimą 7A302 (ankstesnė versija buvo 7A294). Kompanija taip pat išleido ir aparatinės įrangos atnaujinimą skirtą „AirPods 4“.
  • Panašu, kad „iPhone 16“ surenkami ne tik Kinijos ir Indijos gamyklose, bet ir Brazilijoje.
  • „blogdoiphone“ teigimu, baterijos talpa naujausiuose „iPhone“ telefonuose išaugo,maždaug 6–9% lyginant su praėjusių metų modeliais. Pati „Apple“ niekada nenurodo savo įrenginių baterijos talpos mAh, tačiau visi duomenys buvo rasti Brazilijos reguliavimo sistemoje:
    • „iPhone 16“ – 3 561 mAh (+6,3%)
    • „iPhone 16‌ Plus“ – 4 674 mAh, (+6,6%)
    • „iPhone 16 Pro“ – 3 582 mAh, (+9,4%)
    • „iPhone 16 Pro‌ Max“ – 4 685 mAh (+6%).
  • Kai per Antrąjį pasaulinį karą Londone krenta bombos, motina išsiuntusi savo mažametį sūnų į saugią vietą kaime sužino, kad jis iš tikrųjų pasiklydo ugnyje skendinčio miesto chaose. Jo kelionė ir jo motinos įnirtingos paieškos naujame originaliame „Apple“ filme „Blitz“, kurį parašė ir režisavo Oskaro laureatas seras Steve McQueen.
    Beviltiškai ieškančią sūnaus motiną vaidina Saoirse Ronan. Filmo premjera kino teatruose turėtų įvykti lapkričio 1 d., „Apple TV+“ filmą pažiūrėti bus galima nuo lapkričio 22 d.
  • Ketvirtadienį „Apple“ išleido viešas „iOS“ 18.1, „iPadOS“ 18.1 ir „macOS 15.1“ beta versijas.
  • Pirmadienį „Apple“ išleido „macOS 15“ arba „Sequoia“. Remiantis įrašais socialinėje žiniasklaidoje, taip pat pranešimais, paskelbtais „Mac“ skirtame „Slack“ kanale, programinės įrangos naujinimas kažkaip sutrikdė kelių „CrowdStrike“, „SentinelOne“, „Microsoft“ ir kitų sukurtų saugos įrankių funkcionalumą.
    Šiuo metu neaišku, kokia yra problema, tačiau atrodo, kad ji turi įtakos keliems produktams, kuriuos gamina bendrovės, teikiančios programinę įrangą „macOS“ naudotojams ir įmonėms, o tai sukėlė žmonių, dirbančių su „macOS“ saugos įrankiais sutrikimą.
  • „Microsoft“ pristatė „Windows“ aplikaciją, skirtą „macOS“, „iOS“, „iPadOS“, žiniatinklio naršyklėms, „Android“ įrenginiams ir net „Windows“ kompiuteriams. „Windows“ aplikacija iš esmės yra „Windows“ kopijos srautinio perdavimo iš įvairių šaltinių centras, įskaitant „Windows 365“, „Azure“ virtualųjį darbalaukį, nuotolinį darbalaukį ir kt.
  • Europos biurokratai vėl toliau atakuoja „Apple“. Europos Komisija pradėjo dvi specifikacijų nustatymo procedūras, siekdama „padėti“ „Apple“ laikytis savo sąveikos įsipareigojimų pagal Skaitmeninių rinkų aktą (SRA).
    Pagal SRA „Apple“ turi užtikrinti nemokamą ir veiksmingą sąveiką trečiųjų šalių kūrėjams ir įmonėms, turinčioms techninės ir programinės įrangos funkcijas, kurias valdo „Apple“ operacinės sistemos „iOS“ ir „iPadOS“, nurodytos pagal SRA.
    Pirmajame procese pagrindinis dėmesys skiriamas kelioms „iOS“ ryšio funkcijoms, kurios daugiausia naudojamos prijungtuose įrenginiuose. Prijungti įrenginiai – tai įvairi, didelė ir komerciškai svarbi produktų grupė, įskaitant išmaniuosius laikrodžius, ausines ir virtualios realybės ausines. Šiuos produktus siūlančios įmonės priklauso nuo veiksmingo suderinamumo su išmaniaisiais telefonais ir jų operacinėmis sistemomis, tokiomis kaip iOS. Komisija ketina nurodyti, kaip „Apple“ užtikrins veiksmingą sąveiką su tokiomis funkcijomis kaip pranešimai, įrenginių susiejimas ir ryšys.
    Antrasis – skirtas procesui, kurį „Apple“ nustatė siekdama nagrinėti kūrėjų ir trečiųjų šalių pateiktus „iOS“ ir „iPadOS“ sąveikos užklausas. Labai svarbu, kad užklausų procesas būtų skaidrus, savalaikis ir sąžiningas, kad visi kūrėjai turėtų veiksmingą ir nuspėjamą sąveikos kelią ir galėtų diegti naujoves.
  • Prasidėjo prekyba „iPhone 16“ telefonais, taip pat ir Lietuvoje.
Jei įsigyjate prekę „Mac Arena“ svetainėje paspaudę ant nuorodos į „Amazon“ svetainę — „MacArena“ gauna nedidelį mokestį, o jums tai nieko papildomai nekainuoja.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūną Blavaščiūną

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas, didelę savo laisvalaikio dalį skiriantis straipsnių „Mac Arena“ rašymui.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų