Kaip macOS Sequoia nurodyti tarp langų nepalikti tarpų

Viena iš naujų „macOS 15“ funkcijų leidžia patogiai išdėlioti aplikacijų langus ekrane. Kaip nurodyti langus dėlioti nepaliekant tarpų tarp jų?

macOS

Pagal numatytuosius nustatymus „macOS Sequoia“ palieka tvarkingą tarpą tarp langų, kai jie yra išdėlioti ekrane juos tempiant į ekrano kampą ar naudojant specialias klavišų kombinacijas, bet jei jums tai nepatinka, šį nustatymą lengva pakeisti ir nurodyti sistemai langus dėlioti nepaliekat tarpų tarp jų.

Jei naudosite naują „Apple“ langų dėstymo funkciją „macOS Sequoia“, kad tam tikroje ekrano vietoje patalpintumėte vieną langą – to niekada nepastebėsite. Bet kai tik išdėliosite du ar daugiau langų vieną šalia kito – iš karto tarpą pamatysite.

Tai yra toks pats tarpas, kurį „Apple“ nustatė į ekraną talpinamiems valdikliams, siekdama, kad vaizdas ekrane būtų tvarkingas. Tai sąmoningas „Apple“ pasirinkimas, bet jei manote, kad tarpas nereikalingas — galite jį panaikinti.

Funkcijos, kuri turėtų padėti kiekvienam tvarkyti visą mūsų atidarytų langų ir dokumentų netvarką, nustatymus „Apple“ paslėpė nustatymuose.

Kaip macOS Sequoia nurodyti nepalikti tarpų tarp langų

Jei manote, kad tapai tarp išdėliotų ekrane langų jums nereikalingi:

  • Atidarykite Settings aplikaciją
  • Pasirinkite ‌Desktop & Dock
  • Paslinkite vaizdą lange iki pamatysite ‌Tiled windows have margins
  • Išjunkite jungiklį macOS nuostata išjungta esantį šalia šios nuostatos.

Šiame nustatymų skirsnyje rasite ir dar porą su langų išdėstymu susijusių nuostatų.

macOS Sonoma langų ekrane dėstymo nuostatos Settings aplikacijoje.

Viena jų Hold ⌥ key while draging windows to tile leidžia įjungti arba išjungti funkciją nurodančią, kad jei langą norite patalpinti kuriame nors ekrano kampe turite laikyti nuspaustą Option ⌥ klavišą.

Pavyzdžiui išjungus macOS nuostata išjungta Tile by dragging to the screen edges nuostatą, o Hold ⌥ key while draging windows to tile palikus įjungtą macOS nuostata įjungta langą tempiant ir priartėjus prie ekrano krašto, langų dėstymo funkcija nebus aktyvuota ir aktyvuosis tik nuspaus Option ⌥ klavišą.

Ši nuostatų kombinacija gali būti naudinga tiems, kas dažnai langus kilnoja po virtualius langus ekrane ir kai kuriuose jų nori langus išdėstyti savaip.

„Apple“ langų dėstymo funkcijoje nėra tiek galimybių, kiek jų yra trečių šalių aplikacijose skirtose langų ekrane organizavimui. Tačiau man visiškai užtenka to, ką „macOS Sonoma“ siūlo „Apple“ ir nereikia diegti jokių papildomų aplikacijų.

Apytikslis skaitymo laikas: 2 minutės.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūną Blavaščiūną

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas, didelę savo laisvalaikio dalį skiriantis straipsnių „Mac Arena“ rašymui.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų