Kiek reikia dirbti 2024 metais, kad užsidirbti iPhone 16 Pro

„Picodi“ analitikai paskaičiavo 128GB talpos „iPhone 16 Pro“ indeksą paverstą darbo dienomis.

iPhone 16 Pro ir iPhone 16 Pro Max

Yra įvairių indeksų, tokių kaip „Big Mac“ indeksas parodantis kiek kiekvienoje šalyje kainuoja šis sumuštinis gaminamas iš vietinių produktų ir dalį, kurio kainos sudaro jį gaminančių ir parduodančių darbuotojų darbo užmokestis, įvairiose šalyse.

Jau kuris laikas „Picodi“ paskaičiuoja „iPhone“ indeksą, kuriame nurodoma kiek kurioje šalyje reikia dirbti norint įsigyti „iPhone“. Kaip ir ankstesniais metais, daugiausia nugarą lenkti norint įsigyti naujausią „iPhone“ reikia Turkijos gyventojams - beveik du su puse mėnesio. O keturias dienas padirbti ir galėti žingsniuoti įsigyti naujausio „iPhone“ gali Šveicarijos gyventojai. Šios dvi šalys stabiliai išlaiko savo pozicijas nuo pat indekso skaičiavimo pradžios.

Šiais metais visų šalių valandų skaičius šiek tiek sumažėjo, o Turkijos vos ne per pusę. 2023 m. norintiems įsigyti 128 GB talpos „iPhone 15 Pro“ reikėjo nugarą lenkti beveik 124 dienas (daugiau nei 4 mėnesius), o šiemet tereikia 72,9. Kitų šalių rodikliai pasikeitė ne taip ženkliai.

Lietuvos gyventojams šiais metais norintiems įsigyti 128 GB talpos „iPhone 16 Pro“ reikia dirbti 19,4 dienas, o pernai reikėjo 21,1 dieną. Latviams šiemet nugaras lenkti reikia pusdieniu ilgiau už mus – 21,6 dienos, o pernai reikėjo 23,5. Estams, kaip ir pernai dirbti reikia gerokai mažiau nei mums ir latviams – šiemet 16,8 d., o pernai 17,8.

Kaip ten bebūtų, vis dar esame daugiau dirbti turinčių, norint įsigyti „iPhone“, pusėje.

Mano galva, lentelėje esanti JAV vieta nėra visiškai sąžininga, nes paskaičiuota „iPhone 16 Pro“ kaina be mokesčių (999 USD), o be mokesčių įsigyti „iPhone“ galima tik keturiose JAV valstijose. Kitose valstijose prie kainos pridedamų valstijos, miesto arba apskrities mokesčių dydis skiriasi. Skiriasi ir PVM Europos šalyse. Čia jis varijuoja nuo 16 iki 27 proc.

Kiek 2024 m. reikia dirbti norint užsidirbti iPhone 16 Pro

dienų skaičius
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūną Blavaščiūną

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas, didelę savo laisvalaikio dalį skiriantis straipsnių „Mac Arena“ rašymui.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų