Kaip atstatyti ištrintą Messages žinutę

Jei netyčia ištrynėte „Messages“ žinutę, ją atstatyti „iPhone“ ar „Mac“ kompiuteryje nėra sudėtinga. Tiesa, laikas kada tai galite padaryti yra ribotas.

Messages

Netyčia ištrinti „Messages“ žinutę gana paprasta. Perbraukiate pirštu per žinutę „iPhone“, bakstelite pirštu ir staiga ilgų metų teksto žinučių gijos gali nebelikti. Kai kuriais atvejais tai gali būti širdį draskanti netektis. Tačiau, Jei imsitės veiksmų per pagrįstą laiką (30 dienų), galėsite susigrąžinti visas netyčia (ar tyčia) ištrintas žinutes.

Ankstesnėse nei „iOS 16“ versijose, norint atkurti žinutes reikėjo atstatyti „iPhone“ iš atsarginės kopijos. Laimei, dabar taip nebėra, o ištrintas žinutes atkurti galima tiesiog „Messages“ aplikacijoje.

Kaip atstatyti ištrintas Messages žinutes iPhone

Ištrintas žinutes kurį laiką galite rasti „iPhone“ „Messages“ aplikacijoje.

  1. Atidarykite Messages aplikaciją.
  2. Jei esate kokio nors pokalbio lange grįžkite į pokalbių sąrašą ir paspauskite Edit kairiame viršutiniame ekrano kampe.
  3. Atsidariusiame kontekstiniame meniu pasirinkite Show Recently Deleted .
  4. Ekrane pasirodys pokalbių su 30-ties dienų bėgyje ištrintomis žinutėmis sąrašas su nurodytu ištrintų žinučių skaičiumi.
  5. Jei norite atstatyti vieno pokalbio ištrintas žinutes: Pažymėkite pokalbį ir spauskite ant ekrano dešinėje-apačioje esančio Recover mygtuko.
    Jei norite atstatyti visas ištrintas žinutes: nežymėkite nieko ir spauskite ant ant ekrano dešinėje-apačioje esančio Recover All mygtuko ir patvirtinkite pasirinkimą pasirodžiusiame lange su nurodytu ištrintų ir atstatomų žinučių skaičiumi.

Kaip atstatyti ištrintas Messages žinutes Mac

Atstatyti ištrintas „Messages“ žinutes galima ir „Mac“ kompiuteryje.

  1. Atidarykite Messages aplikaciją.
  2. Aplikacijos meniu pasirinkite View » ‌Recently Deleted
  3. Atsidariusiame kontekstiniame meniu pasirinkite Show Recently Deleted arba spauskite Ctrl ^-Cmd ⌘-5 klavišų kombinaciją.
  4. Ekrane pasirodys pokalbių, kuriuose yra 30-ties dienų bėgyje ištrintų žinučių sąrašas.
  5. Pasirinkite pokalbį ar pažymėję iš karto kelis pokalbius, kurių ištrintas žinutes norite atstatyti, spauskite Recover. Jei ištrintas pokalbio žinutes norite ištrinti visiems laikams, be galimybės jas atstatyti – spauskite Delete.
2 Conversations Selected
38 messages selected. They will start being permanently deletes between 1 and 30 days from now.

Atstatytos žinutės atsiras jų siuntimo ar gavimo datą atitinkančioje pokalbio vietoje, tad norint jas pažiūrėti gali tekti „Messages“ aplikacijos pokalbyje jų paieškoti.

Galimybės atstatyti individualias ištrintas žinutes (jei jų daugiau nei viena) ar peržiūrėti ištrintų žinučių turinį jų pieš tai neatstačius nėra – jei norėsite atstatyti tik vieną ištrintą pokalbio žinutę – turėsite atstatyti visas ir tada jau „meškerioti“ ir vėl trinti anksčiau ištrintas ir atstatytas.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūną Blavaščiūną

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas, didelę savo laisvalaikio dalį skiriantis straipsnių „Mac Arena“ rašymui.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų