Kaip iOS 18, iPadOS 18 ir macOS Sequoia nurodyti pasirinktus iCloud failus saugoti įrenginyje

Ankstesnėse nei „iOS 18“, „iPadOS 18“ ir „macOS Sequoia“ operacinių sistemų versijose sistema pati nusprendžia kokius „iCloud“ failus ir kiek laiko saugoti įrenginyje. Naujose „Apple“ operacinėse sistemose, daryti įtaką šiam procesui, bus pagaliau leista ir įrenginių naudotojams

iCloud atsisiųsti

Nors „iCloud“ jau ne vienerius metus yra tampriai susijusi su „Apple“ operacinėmis sistemomis, „Apple“ kompiuterinių debesų paslaugoje dar trūksta galimybių, kurios jau senokai yra kitose panašaus tipo paslaugose.

Pavyzdžiui, daugelyje kompiuterinių debesų paslaugų, kurios palaiko failų sinchronizavimą yra galimybė nurodyti failą atsisiųsti ir palikti įrenginyje, kad jį galima būtų naudoti net neprisijungus prie interneto.

„Apple“ nusprendė, kad sistema geriau žino už naudotoją ar failas jam įrenginyje reikalingas ar ne ir paliko šį sprendimą priimti sistemai, praktiškai eliminuodama naudotoją iš šio sprendimo priėmimo grandies. Tačiau kurdami „iOS 18“ ir „macOS Sequoia“, Kupertino programuotojai matyt pripažino, kad sistema ne visada taikliai parenka failus ir įdiegė galimybę įrenginių naudotojams nurodyti failus, kuriuos jie nori palikti įrenginyje, nepriklausomai nuo to ką „mano sistema“.

„iOS 18“, „iPadOS 18“ ir „macOS Sequoia“ tereikia:

  1. „iPhone“ ar „iPad“ atidarius „Files“ aplikaciją, o „Mac“ kompiuteriuose „Finder“ aplikacijoje rasti „iCloud“ esantį aplanką ar failą, tada:
    • „iPhone“ ar „iPad“ palaikyti palietus tą failą ar aplanką;
    • „Mac“ kompiuteryje ant pasirinkto „iCloud“ saugykloje esančio failo ar aplanko paspausti dešinį pelės klavišą;
  2. kontekstiniame meniu pasirinkti Keep Downloaded.

Galimybę nurodyti „iCloud“ failus ar aplankus palikti įrenginyje ir turėti galimybę juos peržiūrėti ar redaguoti net neprisijungus prie interneto, turėtų ypač palankiai įvertinti naudotojai, kuriems kelionės metu arba prasto ryšio vietose reikia turėti prieigą prie dokumentų ar failų esančių „iCloud“.

Įrenginyje nurodyti palikti „iCloud“ failai ir toliau sinchronizuojami su „iCloud“ saugykla internete, tiesiog jie nėra ištrinami iš įrenginio „sistemai taip nusprendus“. kai naudotojas nusprendžia, kad to failo ar aplanko saugoti įrenginyje visą laiką nereikia – jis gali tai nurodyti tokiu pat būdu, kaip ir pažymėjo juos išsaugoti.

Apytikslis skaitymo laikas: 2 minutės.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūną Blavaščiūną

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas, didelę savo laisvalaikio dalį skiriantis straipsnių „Mac Arena“ rašymui.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų