Kaip nustatyti kada iPhone automatiškai įsijungs Low Power režimas

Jei „iPhone“ akumuliatoriaus neužtenka iki dienos pabaigos — yra nesudėtingas būdas leidžiantis prailginti naudojimosi įrenginiu laiką. Kaip tai padaryti?

Jei dienos bėgyje „iPhone“ naudojate intensyviai ir dažnai telefonas vos „išgyvena“ iki vakaro – vienas iš būdų sutaupyti telefono akumuliatoriaus energijos yra įjungti „Low Power“ režimą anksčiau, nei jis įsijungs automatiškai.

Pagal nutylėjimą „Low Power“ režimą „iOS“ automatiškai aktyvuoja kai įrenginio akumuliatoriaus įkrovos lygis pasiekia 20 proc. „Low Power“ režimą galima įjungti ir patiems atidarius Settings aplikaciją, pasirinkus Battery ir įjungus Low Power Mode režimą. Tačiau tai nėra pats patogiausias būdas šiam režimui įgalinti, nes labai paprasta praleisti tą momentą, kai reikia pradėti taupyti telefono akumuliatoriaus energiją.

Kur kas patogiau nustatyti įrenginio akumuliatoriais įkrovos lygį, kurį pasiekus „Low Power“ režimas bus įjungtas automatiškai. „iOS“ nustatymuose tokios galimybės nėra, tačiau tai nesudėtingai galima padaryti pasitelkus nemokamą „Apple Shortcuts“ aplikaciją. Apskritai jos pagalba galima naudojimą įrenginiu, ir ne tik juo, padaryti gerokai patogesniu. Aš ją naudoju gana aktyviai ir pas mane yra sukurta virš 20-ties įvairių „Shortcuts“ komandų.

Turėkite omenyje, kad „Low Power“ ne šiaip ima ir pradeda mažiau naudoti akumuliatoriaus energijos. Kai šis režimas yra aktyvus, sumažėja įrenginio našumas ir išjungiamos kai kurios foniniame režime veikiančios funkcijos. Pavyzdžiui naujų elektroninio pašto laiškų buvimą teks patikrinti rankiniu būdu, sumažės „iPhone“ ekrano šviesumas ir panašiai. Tačiau, tai mažos problemos palyginus su tuo, kad išsekus akumuliatoriui telefonas paprasčiausiai išsijungs.

Norint sukurti „Shortcuts“ komandą, kuri automatiškai aktyvuos „Low Power“ režimą:

  1. Atidarykite Shortcuts aplikaciją
  2. Aplikacijos lango apačioje pasirinkite Automation ir paspauskite + mygtuką ekrano viršuje-dešinėje
  3. Parinktyse raskite ir pasirinkite Battery Level
Patarimai - kaip automatizuoti Low Power režimo įsijungimą akumuliatoriui pasiekus nurodytą lygį
  1. Pažymėkite Run Immediately ir išjunkite Notify When Run jei nustatymas įjungtas
  2. Pažymėkite Falls Below 50%
  3. Paslinkite ekrano viršuje po When esantį slankiklį ir nustatykite akumuliatoriaus įkrovos lygio ribą, kurią peržengus bus automatiškai atliekamas toliau nurodytuose žingsniuose pasirinktas veiksmas.
  4. Spauskite Next
Patarimai - kaip automatizuoti Low Power režimo įsijungimą akumuliatoriui pasiekus nurodytą lygį
  1. Atsidariusiame lange pasinaudoję paieškos lauku raskite ‌Set Low Power Mode ir pažymėkite šią parinktį
  2. Atsidariusiame lange spauskite Done
Patarimai - kaip automatizuoti Low Power režimo įsijungimą akumuliatoriui pasiekus nurodytą lygį

Dabar sukurta jūsų asmeninė komanda atsiras „Shortcut“ aplikacijos „Automation“  skiltyje ir automatiškai aktyvuosis kai akumuliatoriaus lygis taps žemesnis nei nurodėte.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūną Blavaščiūną

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas, didelę savo laisvalaikio dalį skiriantis straipsnių „Mac Arena“ rašymui.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų