Kaip uždrausti pranešimus raginančius įdiegti naują macOS versiją

Pranešimas-priminimas apie macOS Mojave diegimą Mac kompiuteryje

„Apple“ intensyviai primena savo „Mac“ kompiuteriuose neįdiegusiems naujos operacinės sistemos (ne atnaujinimo, o naujos operacinės sistemos), kad reikėtų ją įdiegti įkyriai rodydama pranešimus apie tai. Kaip atsikratyti tokių pranešimų.

Savo „Mac“ kompiuteriuose neįdiegę naujos operacinės sistemos, pavyzdžiui „macOS Mojave“, periodiškai kompiuterio ekrano kampe pamato priminimą-raginimą tai padaryti. Tokius priminimus mato ir kai kurių „Mac“ kompiuterių, kuriuose tos operacinės sistemos įdiegti nepavyktų, savininkai. Pavyzdžiui senesnių „Mac Pro“, kurie teoriškai tą operacinę sistemą palaiko, tačiau norint ją įdiegti reikia atnaujinti vaizdo plokštę, tad tiesiog atsisiuntus „macOS Mojave“ ji nebūtų įdiegta, nes esama vaizdo plokštė nepalaiko „Metal“ technologijos, kurios palaikymas yra būtinas „macOS Mojave“.

Ne visi, net ir su nauja „macOS“ operacine sistema suderinamus kompiuterius naudojantys, dėl vienų ar kitų priežasčių nori diegti naują operacinę sistemą ir tokie periodiškai ekrane pasirodantys priminimai ilgainiui pradeda erzinti.

Norėčiau atkreipti dėmesį, kad kalbu apie naujos operacinės sistemos, o ne jai skirto atnaujinimo diegimą — apie pavyzdžiui „macOS Mojave“ diegimą kompiuteryje, kuriame įdiegta „macOS High Sierra“.

Šie įkyrūs naujos „macOS“ sistemos diegimo priminimai ekrane pasirodo periodiškai ir kas blogiausia, nėra mygtuko leidžiančio nuodyti, kad jie daugiau nebesivaidentų.

Du būdai panaikini naujos macOS sistemos diegimo pranešimą

Naudojant Terminal aplikaciją

Tai greičiausias ir patogiausias būdas užbaigti tuos įkyrius pranešimus:

  • atidarykite Terminal aplikaciją ir jos lange įveskite komandą (viena eilutė), kurią matote žemiau
    sudo mv /Library/Bundles/OSXNotification.bundle ~/Documents/ && softwareupdate -ignore macOSInstallerNotification_GM
  • spauskite Enter ↲
  • įveskite kompiuterio administratoriaus slaptažodį (atminkite, kad nematysite ne tik ką rašote jį vesdami, bet nematysite ir kad rašote)
  • įvedę slaptažodį vėl spauskite Enter ↲

Aukščiau parašyta komanda perkels OSXNotification.bundle failą į jūsų naudotojo Documents aplanką ir paleis komandą nurodančią neberodyti pranešimų apie naujų „macOS“ sistemų diegimą. Failo OSXNotification.bundle neištrinkite. Jei kada pasiilgsite šių pranešimų — grąžinkite jį į /Library/Bundles/ aplanką.

Naudojant Finder aplikaciją

Šis būdas daugeliui gal bus kiek aiškesnis, tačiau „Terminal“ aplikaciją jame vis tiek teks naudoti.

  • atidarykite Finder aplikaciją
  • iš aplikacijos meniu pasirinkite Go → Go to Folder
  • atsidariusiame lange įveskite /Library/Bundles/ ir spauskite Go mygtuką
  • atsidariusiame aplanke raskite failą OSXNotification.bundle, paspauskite Cmd ⌘ klavišą ir pele pertempkite jį į kitą aplanką, pavyzdžiui Documents ar Downloads
  • įveskite kompiuterio administratoriaus slaptažodį
  • atidarykite Terminal aplikaciją ir joje įveskite komandą
    softwareupdate -ignore macOSInstallerNotification_GM
  • paspauskite Enter ↲
  • uždarykite Terminal aplikaciją

Atlikus šiuos veiksmus, nesvarbu kuriuo būdu — pranešimų apie tai, kad jums siūloma įdiegti naują „macOS“ sistemą kompiuteryje nebematysite.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų