Keturios Apple slėptos technologijos

Apple Store, Niujorkas 5-ta aveniu.

Apple registruoja nemažai patentų. Kai kuriuose jų aprašomos technologijos leidžia įsivaizduoti kokia linkme dirba kompanijos inžinieriai ir kokiais kompanija mato savo įrenginius pasirodysiančius ateityje, tačiau kai kurie patentai, matyt, specialiai slepiami ir juos aptikti nėra paprasta.

Pagal JAV įstatymus, kiekvienas į Patentų ir prekės ženklų biurą patekęs patentas, per 18 mėnesių nuo jo registracijos paraiškos pateikimo privalo būti paskelbtas uspto.gov svetainėje ir daugelis Apple patentų taip yra ir paskelbiami, tačiau yra įdomių patentų, kuriuos sunku aptikti tame, kasdien patentų biuro skelbiamų dokumentų, sraute. PatentYogi apriko keturias įdomias Apple patentuotas technologijas.

Patentas Nr. US008996619

Paraiška patentui „Apparatus, method, and computer program for controlling a target device using instant messages“ užregistruoti buvo paduota dar 2004 metais, tačiau paskelbtas šis patentas buvo tik šių metų kovo mėnesį - praėjus 11-ai metų nuo paraiškos pateikimo. Šiame patente aprašomas nutolusio įrenginio valdymo, žinučių perdavimo būdu, metodas - kažkuria prasme žmogaus ir roboto pokalbis: vartotojas duoda komandą ką nors atlikti, o įrenginys informuoja vartotoją apie rezultatą.

Patente aprašoma technologija tinka „sumanių namų“ kontrolei. Ji suteikia šiek tiek žavesio įrenginių valdyme, nes vartotojui gali pasirodyti jog jo namuose esantis arbatinukas, lemputė ar šildytuvas turi šiokį tokį intelektą ir su juo visada galima apie ką nors pašnekėti :)

Brėžinys iš Apple patento Nr. US008996619

Patentas Nr. US8988390

Paraiška patentui „Frequency agile touch processing“ buvo pateikta 2013 metų birželį ir JAV patentų biuro svetainėje jis turėjo pasirodyti pernai metų gruodį, tačiau paskelbtas tik 2015 metų kovą.

Patente pateikiamas plačiai paplitusios problemos sprendimas kai belaidžių ryšio priemonių signalai trukdo lietimui jautraus ekrano darbui (ir atvirkščiai). Apple inžinieriai rado elegantišką sprendimą ir jį užpatentavo. Patente aprašoma technologija kai generatoriaus dažnis dinamiškai keičiamas taip, kad nesusikirstų su Wi-Fi ir mobilaus ryšio generuojamais dažniais. Rezultate ekrano darbas neturi įtakos skambučių kokybei, o mobilus ryšys nemažina lietimui jautraus ekrano jutiklių jautrumo.

Brėžinys iš Apple patento Nr. US8988390

Patentas nr. US009021181

Paraiška patentui „Memory management for unifying memory cell conditions by using maximum time intervals“ pateikta 2011 metų rugsėjį, tačiau jis paskelbtas tik 2015 metų balandžio pabaigoje. Šiame patente aprašoma technologija leidžianti sukurti greitesnę ir mažiau sistemos resursams reiklią flash-atmintį - visi vienu metu naudojami duomenys saugomi vienoje vietoje, kas ženkliai pagreitina jų apdorojimą. Greičiausiai Apple nenorėjo, kad iki šiame patente aprašomos technologijos prisikastų Samsung, kurios puslaidininkių skyrius leidžia šiai dienai pačius tobuliausius atminties modulius.

Patentai Nr. US009022291 ir US009022292

Šiuose, „Invisible optical label for transmitting information between computing devices“ ir tą patį pavadinimą turinčiame kitame Apple patente aprašomos technologijos yra ko gero įdomiausios, nes jos gali būti panaudotos būsimuose Apple produktuose. Šiuose patentuose aprašomas dviejų išmanių telefonų apsikeitimo informacija QR kodų nematomų žmogaus akiai pagalba būdas. Nors šių kodų -žmogaus akis nemato - juos nuskaityti gali telefone įmontuota fotokamera ar kiti jutikliai. Ši technologija gali būti panaudota kontaktų informacijos, failų perkėlimui iš vieno išmanaus telefono į kitą, bei leistų autorizuoti mokėjimus.

Šios technologijos pagrindu tapo ekranų ir žmogaus regėjimo netobulumas: kai kurios spalvos, pavyzdžiui mėlyna ir oranžinė gesina viena kitą taip greitai, kad žmogaus akis nespėja to užfiksuoti, tačiau tai pamatyti gali fotoaparato jutiklis.

Brėžinys iš Apple patento Nr. US009022291
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų