Naujas Apple patentas iPhone saugumui patobulinti

Apple užpatentavo „elektroninę savaržėlę“ iPhone SIM kortelės išėmimui.

Kiekvienas įsigijęs naują iPhone, dėžutėje randa ir į savaržėlę panašų daiktą skirtą atidaryti SIM kortelės stalčiukui. Tai mažas, labai retai naudojamas ir turintis tendenciją pasimesti daiktas. Tiesa, pametus jį nereikia rauti plaukų nuo galvos ar eiti į parduotuvę pirkti naujos, specialiai tam tikslui skirtos „iSavaržėlės“ už 100 Lt. - tinka ir paprasta.

Apple patento Nr. US20140092571 aprašymas būdas išimti SIM kortelę užprogramuoto mygtuko pagalba ir jei Apple panaudos šiame patente aprašomą būdą, ateityje norint iš iPhone išimti SIM kortelę, nereikės ieškoti savaržėlės ir užteks paspausti specialų programinį mygtuką.

Apple patentas Nr. US20140092571 - SIM stalčius

Patente taip pat aprašomas ir TouchID skenerio panaudojimas šiam tikslui ir galimas daiktas, kad norint išimti SIM kortelę reikės pasinaudoti šiuo jutikliu. Tokiu būdu, duomenys esantys SIM kortelėje bus saugesni. Jei Apple įdiegtų galimybę, norint išjungti iPhone reikalauti saugumo kodo, toks patentuotos technologijos ir padidinto programinio saugumo tandemas, stipriai apsunkintų vagišių ir taip dabar nelengvą dalią ir gal dar labiau sumažintų iPhone vagysčių skaičių.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų