Apple patentas leis klausytis kalbančio su jūsų balso paštu

Kai kurie jūsų tikriausiai prisimena telefonus namie su auto-atsakikliu. Mes namie tokį vis dar turime, kur mano labai dar jauno sūnaus balsu įrašytas atsiliepimas kai skambinama iš nežinomo numerio: „Sveiki, mes šiuo metu negalime atsiliepti, nes tėveliai valo ginklus, o aš žiūriu televizorių“.

Apple naujai užregistruotas patentas susijęs su auto atsakikliu mobiliuose telefonuose. Nors auto-atsakiklio paslaugą galima aktyvuoti GSM operatoriaus tinkle, Apple patentuota technologija kiek kitokia.

Panašu, kad šį patentą Apple paveldėjo iš Nortel patentų krepšelio, kurį 2011 metais už 4,5 milijardo JAV$ įsigijo ir pasidalino technologinių kompanijų konsorciumas pavadintas „Rockstar“, kurio sudėtyje yra Apple, EMC, Ericsson, Microsoft, Research in Motion ir Sony. Apple patentų dalis yra didžiausia, nes ji sumokėjo 2,6 milijardo JAV$.

Apple patentas, kurios pirmą kartą buvo pateiktas 2003 metais ir pasirašytas Samuel H. Christie veikia kaip konferencinio skambutis, kuriame dalyvauja skambintojas, operatoriaus automatinio atsakiklio paslauga ir iPhone į kurį skambinama. Nuo įprasto mobiliems telefonams skirto atsakiklio šis skiriasi tuo, kad iPhone į kurį skambinama savininkas gali girdėti ką su auto-atsakikliu kalba skambinantysis (visai taip pat kaip paprastų, namų telefonų su auto-atsakiklio funkcija atveju) ir gali, jei mato reikalą įsiterpti į pokalbį - pakelti ragelį. Kai iPhone savininkas neatsiliepia tam tikrą laiką, aktyvuojasi balso pašto paslauga, iPhone atjungiamas mikrofonas ir paliekamas tik garsiakalbis, per kurį ir girdisi beviltiškas kokio nors reklamos agento dūsavimas.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų