Ar pavyko Apple sušvytėti rudens renginio metu?

Pasibaigė daugelio lauktas „Apple“ kasmetinis rudens renginys. Vienų viltys pasiteisino, kitų – ne, tretiems taip ir liko neaišku, o kaip su Apple Intelligence ir Europa.

Apple renginys 2024-09

Kasmetinio „Apple“ rudens renginio metu daug siurprizų nebuvo. Praktiškai viskas jau buvo nuspėta ir išpliurpta gandų nešiotojų dar iki renginio, tereikėjo išgirsti tų gandų paneigimą ar patvirtinimą.

Mano galva ypatingo švytėjimo renginio metu nebuvo. Nauji įrenginiai: kiek plonesni, didesni, lengvesni, greitesni, atsparesni, kiek sumanesni ir gamtai draugiškesni… kaip ir kasmet.

iPhone 16

Daugiausiai dėmesio, kaip ir buvo galima tikėtis, renginio metu buvo skirta „iPhone“. Be „iPhone 15 Pro“ veiksmo mygtuko paveldėjimo, „iPhone 16“ ir „iPhone 16 Plus“ dabar turi patogų naują DSLR tipo mygtuką, kurį galite naudoti fotografavimui ir filmavimui bei fiksuojamo vaizdo nustatymų korekcijai. Jie taip pat turi galines kameras, kurios palaiko erdvinio vaizdo, kurio galima mėgaujantis „Apple Vision Pro“, fiksavimą.

iPhone 16 pagrindinio procesoriaus našumas lyginant su ankstesniais iPhone modeliais. iPhone 16 grafinio procesoriaus našumas lyginant su ankstesniais iPhone modeliais.
Informacija „Apple“

„iPhone 16“ turi greitesnį A18 procesorių, leidžiantį valdyti naujas dirbtinio intelekto funkcijas. 6,1 colio „iPhone 16“ kainuos (spėju) 999 € 128GB modelis, 1 129 € 256GB modelis ir 1 379 € 512GB talpos modelis. Už 6,7 colio „Plus“ versiją – teks atseikėti (vėlgi spėjimas) 1 149 € už 128GB modelį, 1 179 € už 256GB talpos modelį ir 1 579 € už 512GB modelį. Juos bus galima įsigyti baltos, juodos, žalios, rožinės ir mėlynos spalvų.

iPhone 16 Pro

iPhone 16 Pro“ ir „iPhone 16 Pro Max“ yra su šiek tiek didesniais ekranais. „iPhone 16 Pro“ modelis turi 6,3 colio ekraną (vietoj 6,1 colio „iPhone 16 Pro“), o „iPhone 16 Pro Max“ – 6,9 colio ekraną (vietoj 6,7 colio koks yra pas vyresnį 15-os serijos brolį). Kaip ir baziniame „iPhone 16“, „Pro“ serijoje taip pat yra naujas fiksavimo mygtukas. Jie taip pat turi atnaujintą „A18 Pro“ lustą, o „Pro Max“ versija turi geriausią visų laikų iPhone akumuliatoriaus veikimo laiką, teigia „Apple“.

Priešingai nei praėjusių metų modelyje, abu telefonai – ne tik „Pro Max“ – turi tokį patį 5x priartinantį „tetraprizminį“ teleobjektyvą, patobulintą 48 megapikselių itin platų jutiklį ir 48 MP „Fusion“ kamerą. „Pro“ klasės „iPhone“ spalvų gama: aukso (dykumos), juoda, balta ir „natūralaus“ titano (pilka). „iPhone 16 Pro“ kainuoja (spėjimai): 1 289 € už 128GB modelį, 1 389 € už 256GB modelį, 1 639 € už 512GB modelį ir 1 889 € už 1TB modelį. „iPhone 16 Pro Max“ kainos gali būti šios: 1 509 € už 256GB modelį, 1 759€ už 512GB modelį ir 2 009 € už 1TB modelį (jei pardavėjai nesusigundys kainą padaryti patrauklesne, pvz. 1 999 €).

Visi „iPhone 16“ modeliai yra paruošti darbui su „Apple Intelligence“ – naujas dirbtinio intelekto funkcijas, kurias „Apple“ pristatys beta versijoje kitą mėnesį anglų kalba. Šios funkcijos leis ieškoti vaizdų bibliotekoje juos aprašant ir kuriant pasirinktinius jaustukus.

„iPhone 16“ fotoaparato valdymo mygtuką „Apple“ taip pat aprūpino nauja funkcija, vadinama „Visual Intelligence“, kuri automatiškai ieškos dalykų, kuriuos fotografuojate. Taip pat jį galima naudoti norint atlikti tokius veiksmus kaip nufotografuoti koncerto plakatą ir įtraukti koncertą į savo kalendorių (kaži ar veiks Lietuvoje, ne dėl „Apple“ dirbtinio intelekto negudrumo, kiek dėl kalbų barjero jei… apskritai tos funkcijos bus prieinamos naudotojams Europoje).

Pristačiusi „iPhone 16 Pro“ modelius, kompanija iš pardavimų pašalino „iPhone 15 Pro“, „iPhone 15 Pro Max“, „iPhone 13“ ir „iPhone 13 mini“.

Apple Watch Series 10

Apple Watch Series 10“ turi ploniausią profilį, taip pat didesnį OLED ekraną leidžiantį geriau matyti vaizdą jame žiūrint į jį ne tiesiogiai ir, kuris, „Apple“ teigimu, yra iki 40 procentų ryškesnis žiūrint kampu. Jis taip pat gali aptikti miego apnėjos požymius, matuodamas kvėpavimo sutrikimus, kai miegant. Naujajame laikrodyje taip pat yra įmontuotas gylio ir vandens temperatūros jutiklis.

Naujojo įrenginio juoda poliruoto aliuminio apdaila su matiniais rožinio aukso ir sidabro variantais arba poliruoto titano apdaila,pasak „Apple“, yra 20 procentų lengvesnė nei 9 serijos laikrodžiuose. 10-tos serijos „Apple Watch“ kainos (spėjimas) prasidės nuo 469€.

Pristačiusi naujus „Apple Watch“ laikrodžius, kompanija iš prekybos pašalino „Apple Watch Series 9“.

Apple Watch Ultra

Techniškai „Apple Watch Ultra 2“ nebuvo atnaujinti, tačiau „Apple“ paskelbė apie elegantišką satino juodą apdailą ir titano „Milanese Loop“ apyrankę, kuri, „Apple“ teigimu, yra „pagaminta iš korozijai atsparaus titano ir skirta nardymui“.

AirPods

AirPods 4“ kompanija pagaliau pašalino apvalkalus. Ausinėse įdiegtas naujas H4 lustas, užtikrinantis geresnę garso kokybę. „Apple“ teigia, kad naujosios ausinės yra „patogiausios AirPods“. Juose taip pat yra naudingų funkcijų, tokių kaip balso izoliacija ir skaidrumo režimas.

Ausinės komplektuojamos su mažesniu (lyginant su ankstesnės kartos „AirPods“) su USB-C jungtį turinčiu įkrovimo dėklu, kuriame yra garsiakalbis skleidžiantis garsą jei bandote jį rasti naudodami „Find My“.

„Apple“ taip pat siūlo „AirPod“ su naujos kartos aktyvius triukšmo slopinimu, tačiau šios ausinės yra brangesnės.

Pigesnis „AirPods“ modelis gali kainuoti kainuoja 149 €, o versija su ANC (Active Noise Cancellation) – 199 €.

Po naujų „AirPodsausinių pristatymo iš „Apple“ internetinės parduotuvės dingo galimybė įsigyto 2-os ir 3-os kartų „AirPods“.

AirPods Pro 2

Vėliau šiais metais „Apple“ pateiks „AirPods Pro 2“ kaip nereceptinį klausos aparatą. „Apple“ pristato keletą kitų į klausą orientuotų „AirPods Pro 2“ funkcijų, įskaitant funkciją, skirtą klausai apsaugoti, ir klinikinio lygio klausos testą. Šį rudenį šios funkcijos taps prieinamos nemokamai atnaujinus programinę įrangą daugiau nei 100 šalių ir regionų.

AirPods Max

Apple taip pat atliko ir kosmetinių pakeitimų jos „AirPods Max“ ausinėse. Dabar jose įdiegta USB-C jungtis ir galima šias ausines rinktis iš naujos spalvų gamos.

AirPods Max spalvos 2024 Neturėję galimybės pažiūrėti tiesioginės renginio transliacijos, renginį pažiūrėti gali vaizdo įraše žemiau.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūną Blavaščiūną

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas, didelę savo laisvalaikio dalį skiriantis straipsnių „Mac Arena“ rašymui.

Komentarų: 7 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. iOS update 2024-09-16?

  2. Jei jau rašot lietuviškai , tai rašykit: APIE RAMŪNĄ BLAVAŠČIŪNĄ. Taip ir kitais atvejais susijusiais su pavardėmis galininko linksnyje.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų