Padarykite susirašinėjimą iPhone Messages aplikacijoje saugesniu

Į „iOS 17.2“ buvo įtrauktas saugos įrankis pavadintas „Contact Key Verification“. Įrankis skirtas padėti patikrinti, ar asmuo, kuriam siunčiate žinutes, yra tas, kuo jis sakosi esąs.

Messages

2022 m. gruodžio mėn. „Apple“ rašė, kad naudodami kontakto rakto patvirtinimą („Contact Key Verification“) žmonės, kurie gali atsidurti pavojingose situacijose, pavyzdžiui, žurnalistai, aktyvistai ir vyriausybinių organizacijų nariai, gali patikrinti ar jų siunčiami pranešimai yra siunčiami tam asmeniui, kam juos siųsti jie ketina. Nors dauguma žmonių nėra „pavojingoje situacijoje“, įrankis suteikia svarbų saugumo sustiprinimą tiems, kas yra.

Žemiau parašysiu kaip įgalinti „Contact Key Verification“ funkciją „Messages“ aplikacijoje „iPhone“.

Kaip įgalinti Contact Key Verification

  1. Atidarykite nustatymų aplikaciją („Settings“) savo „iPhone“
  2. Paspauskite ant savo Apple ID (savo vardo ir paveikslėlio ekrano viršuje)
  3. Paspausite Contact Key Verification esančio arčiau nuostatų sąrašo pabaigos
  4. Įjunkite Verification in iMessage iOS nuostata įjungta nuostatos jungiklį

Atlikus šiuos veiksmus ekrane pasirodys langas, kuriame bus paaiškinta, kas yra „Kontakto rakto patikra“. Spauskite „Tęsti“ („Continue“).

Gali būti, kad jei naudojate kitus su jūsų „Apple ID“ susietus įrenginius, kuriuose įdiegtos senesnės operacinių sistemų versijos – bus parodytas kitas langas, kuriame nurodoma, kad norint įjungti šią funkciją, reikia atnaujinti kai kuriuos įrenginius. Galite paliesti „OK“ ir atnaujinti įrenginius arba galite paliesti „Remove Devices“ ir pašalinti įrenginius nustatymuose. Tikriausiai turėtumėte atnaujinti įrenginius, net jei neplanuojate naudoti kontaktinio rakto patvirtinimo. Jei nuspręsite nepalaikomas operacines sistemas naudojančius įrenginius ir toliau sieti su savo „Apple ID“ paskyra – „Contact Key Verification“ funkcijos įgalinti negalėsite.

Kaip patvirtinti savo ir kitų tapatybę

Įjungus „Contact Key Verification“ funkciją, kontaktinio rakto patvirtinimo meniu bus nauja parinktis, pavadinta „Rodyti viešąjį patvirtinimo kodą“ („Show Public Verification Code“). Bakstelėkite šią naują parinktį ir pamatysite raidžių, skaičių ir simbolių eilutę. Šis kodas leidžia žmonėms patikrinti, kad pranešimus jie siunčia tikrai jums.

Bakstelėkite po savo kodu esantį „Kopijuoti patvirtinimo kodą“ („Copy Verification Code“) ir galėsite įklijuoti kodą visur, kur norite jį bendrinti, pvz., žinutėje ar internete. Dabar kiti gali patikrinti, ar siunčia pranešimus siunčia jums. Jei kodas nesutampa su kodu internete, žinosite, kad galbūt kalbate ne su tuo asmeniu.

Kodų generavimas Messages aplikacijoje

Taip pat galite sugeneruoti kodą su kuo nors tiesiogiai „Messages“ aplikacijoje. Tai greitas būdas jums ir kitam asmeniui vienu metu patvirtinti tapatybę ir įrenginius, tačiau jums ir kitam asmeniui reikia įjungti kontaktinio rakto patvirtinimą, kad tai veiktų.

Jei abu esate įgalinę įrankį, štai kaip galite sukurti kodą tiesiogiai „Messages“ aplikacijoje.

  1. Atidarykite Messages.
  2. Pradėkite pokalbį su kuo nors arba prisijunkite prie jau esamo pokalbio.
  3. Bakstelėkite asmens vardą pokalbio lango viršuje.
  4. Meniu apačioje bakstelėkite Verify Contact.

Tada palyginkite kodus, sugeneruotus abiejuose įrenginiuose. Jei kodai sutampa, bakstelėkite „Pažymėti kaip patvirtintą“ („Mark as Verified“), tada kitame ekrane bakstelėkite „Atnaujinti“ („Update“). Dabar su to asmens kontaktine kortele bus susietas kodas, o šalia jo vardo „Messages“ bus rodoma varnelė.

Jei kodai nesutampa, bakstelėkite „No Match“. Gali būti, kad bendraujate su ne tuo asmeniu, todėl turėtumėte nustoti jam siųsti pranešimus, kol galėsite patvirtinti jo tapatybę.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūną Blavaščiūną

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas, didelę savo laisvalaikio dalį skiriantis straipsnių „Mac Arena“ rašymui.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų