Kaip sumažinti tarpus tarp piktogramų Mac meniu juostoje

Jei naudojate daugiau aplikacijų, kurios naudoja piktogramas „Mac“ meniu juostoje ir mažesnį ekraną turintį kompiuterį – galite susidurti su vietos meniu juostoje stokos problema. Kaip šią problemą spręsti?

macOS

Jei pažvelgtumėte į senas „Mac“ ekrano kopijas, galėtumėte pastebėti, kad meniu juosta buvo daug kompaktiškesnė. Kai „macOS Big Sur“ operacinėje sistemoje „Apple“ pridėjo „Valdymo centrą“ („Control Center“), bendrovė taip pat padidino paraštes tarp meniu pavadinimų ir tarpus tarp piktogramų meniu juostoje. Estetiškai šis pokytis atrodo gražiai. Tačiau jei naudojate daugiau aplikacijų, kurios naudoja meniu juostą savo piktogramoms ir mažesnį ekraną ar skiriamąją gebą – galite susidurti su vietos meniu juostoje deficitu.

Yra išleista ne viena „macOS“ aplikacija leidžianti vienu ar kitu būdu šią problemą spręsti, tačiau prieš diegiant papildomą aplikaciją ir svetimkūnį į sistemą galima pabandyti problemą išspręsti nieko nediegiant.

Laimei, pasitelkus porą „Terminal“ komandų vis dar galima grįžti į „macOS“ meniu juostą su kompaktiškesniu piktogramų išdėstymu. Norėdami tai išbandyti, galite atlikti šiuos veiksmus:

  1. Atidarykite Terminal aplikaciją (rasite /Applications/Utilities aplanke)
  2. Įveskite žemiau nurodytą komandą (komanda rašoma vienoje eilutėje) ir tada spauskite Enter ⏎
defaults -currentHost write -globalDomain NSStatusItemSpacing -int 10
  1. Tada įveskite kitą komandą skirtą sumažinti tarpus tarp piktogramų kai šios yra aktyvios:
defaults -currentHost write -globalDomain NSStatusItemSelectionPadding -int 10
  1. Atsijunkite nuo savo paskyros ir perkraukite kompiuterį.

Aukščiau pateiktame pavyzdyje panaudota reikšmė 10, tačiau galite pabandyti įvairius variantus, pavyzdžiui 7, kas padarys tarpus tarp piktogramų dar mažesnius nei 10.

Jei nutarsite, kad numatytieji nustatymai jums tiek estetiškai, tiek ir funkcionaliai tiko geriau – prie numatytųjų nustatymų grįžti galite „Terminal“ aplikacijoje įvedę dvi žemiau esančias komandas (kiekviena komanda vedama vienoje eilutėje) ir įvedę kiekvieną iš jų paspaudę Enter ⏎.

defaults -currentHost delete -globalDomain NSStatusItemSpacing
defaults -currentHost delete -globalDomain NSStatusItemSelectionPadding
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūną Blavaščiūną

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas, didelę savo laisvalaikio dalį skiriantis straipsnių „Mac Arena“ rašymui.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų