Kaip perkelti nuotraukas ir vaizdo įrašus iš Google Photos į iCloud Photos

„Apple“ ir „Google“ kartu pristatė naują duomenų perkeliamumo įrankį, leidžiantį naudotojams perkelti savo „Google Photos“ nuotraukų ir vaizdo įrašų kolekcijas tiesiai į „iCloud Photos“.

Nuotraukų ir vaizdo įrašų eksportavimas iš Google Photos į iCloud Photos

2021 m. buvo paleistas įrankis, leidžiantis perkelti nuotraukas iš „iCloud“ į „Google Photos“. Dabar atsirado įrankis leidžiantis be didesnio vargo perkelti nuotraukas iš „Google Photos“ į „iCloud“.

„Apple“ ir „Google“ darbas yra dalis duomenų perdavimo projekto, kuris yra atvirojo kodo iniciatyva, orientuota į duomenų perkeliamumą tarp skirtingų internetinių platformų.

„Apple“ ir „Google“ paskelbė palaikymo straipsnius, kuriuose išsamiai aprašomas kolekcijų iš „Google Photos“ į „iCloud Photos“ perkėlimo procesas. „Apple“ teigia, kad paslauga bus prieinama daugiau nei 240 šalių ir regionų visame pasaulyje. Ši paslauga nepasiekiama vaikų paskyroms arba valdomoms „Apple ID“ paskyroms. Taip pat negalite importuoti nuotraukų ir vaizdo įrašų duomenų į „iCloud“, kai įjungta išplėstinė duomenų apsauga („Advanced Data Protection“).

Apple sako: „Kai perkeliate nuotraukas ir vaizdo įrašus į „iCloud Photos“, jie neištrinami iš „Google Photos“. Norint perkelti nuotraukas ar vaizdo įrašus, jų nereikia atsisiųsti. Perkėlimas vyksta tiesiai iš „Google“ į „iCloud“. Perkėlimo procesas gali užtrukti nuo kelių valandų iki kelių dienų, priklausomai nuo perkeliamų nuotraukų ir vaizdo įrašų dydžio.“

Prieš perkeliant nuotraukas į iCloud

  1. Įjunkite „iCloud Photos“
  2. Įjunkite „iCloud Drive“
  3. Įsitikinkite, ar jums pakanka vietos „iCloud“ saugykloje

Jei perkėlimo metu gaunate saugyklos klaidą, galite išvalyti savo „iCloud“ saugyklą arba pridėti daugiau saugyklos vietos. Kai turėsite pakankamai saugyklos vietos, inicijuokite kitą perkėlimą. Papildoma perkėlimo užklausa į „iCloud Photos “neperkels jau perkeltų nuotraukų ar vaizdo įrašų.

Palaikomi failų tipai

Į „iCloud Photos“ galite perkelti tik nuotraukų ir vaizdo įrašų failus. Kitų tipų failai (pvz., „Motion Photos“, „Live Photos“ arba atsiminimai) neperkeliami.

Galima perkelti JPEG, HEIC, PNG, GIF, TIFF ir BMP nuotraukų failus ir daugelį MP4 bei MOV vaizdo įrašų failų.

Nuotraukų ir vaizdo įrašų failai, kurių negalima perkelti į „iCloud“ nuotraukas, įskaitant RAW failus, perkeliami į „iCloud Drive“.

Nuotraukos ir vaizdo įrašai perkeliami tokia pat raiška, kuria jie buvo eksportuoti į „Google“.

Kaip perkelti nuotraukas ir vaizdo įrašus iš Google Photos į iCloud Photos

Jei norite perkelti nuotraukas ir vaizdo įrašus iš „Google Photos“ į „iCloud Photos“:

  1. Eikite į Google Takeout.
  2. Vykdykite instrukcijas, kad pradėtumėte eksportavimą iš „Google Photos“.
  3. Pasirinkite perkėlimo paskirties vietą Apple - iCloud Photos ir prisijunkite naudodami savo „Apple ID“.
  4. Bakstelėkite „Allow“ (Leisti) suteikdami leidimą „Google“ perkelti nuotraukas ir vaizdo įrašus į „iCloud“.

Perkėlimo būseną galite patikrinti arba atšaukti „Apple“ Duomenų ir privatumo puslapyje. Pradėjus ir užbaigus perkėlimą, „Apple“ atsiųs el. laišką el. pašto adresu, susietu su jūsų „Apple ID“ paskyra.

Užbaigus perkėlimą

Kai nuotraukų ir vaizdo įrašų perkėlimas iš „Google Photos“ baigtas – gausite patvirtinimo el. laišką nuo „Apple“.

Perkeltas nuotraukas ir vaizdo įrašus rasite „Photos“ aplikacijoje „Import from Google“ (iš „Google“ importuoti failai) albume su perkėlimo data.

Jei kai kurių jūsų nuotraukų ar vaizdo įrašų nėra „iCloud Photos“, patikrinkite, ar „iCloud Drive“ yra aplankas „Import from Google“ su perkėlimo data.

Kartu su originalia nuotrauka ar vaizdo įrašo failu taip pat perkeliami su jais susiję metaduomenys: failo pavadinimas, aprašas, failo tipas ir vieta.

Importavimo metu išjungus „iCloud Photos“, perkėlimas sustoja, o nuotraukų programėlėje rodomos tik jau perkeltos nuotraukos ir vaizdo įrašai. Norėdami perkelti likusią nuotraukų bibliotekos dalį, vėl įjunkite „iCloud Photos“ ir pateikite kitą perkėlimo užklausą.

Tarp „Google“ pranešimo apie baigtą perkėlimą ir „Apple“ patvirtinimo el. laiško, gali praeiti šiek tiek laiko.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas, didelę savo laisvalaikio dalį skiriantis straipsnių „Mac Arena“ rašymui.

Vienas komentaras

  1. Buvo naudinga....dėkui!

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų