Balso žinutės Apple Messages aplikacijoje

Jei dažnai siunčiate balso žinutes, ko gero susidūrėte su keistais momentais, kai įrašinėdami žinutę tiesiog nutylate, nes pamiršote ką norėjote pasakyti ar galvojate kaip geriau suformuoti mintį, kurią norite pasakyti.

iOS Messages balso žinutės

Dažniau siunčiantys balso žinutes, kartais atsiduria keistoje padėtyje, kai vidury žinutės įrašo tiesiog nutyla, nes arba pamiršo ką pasakyti arba tiesiog susimąstė.

„Messages“ aplikacijoje yra paprastas būdas kaip išvengti tylos pauzių balso žinutėse arba nebombarduoti pašnekovo daugybinėmis trumpomis balso žinutėmis (tai liečia ir teksto žinutes, nes daugelį tikriausiai nervina trumpos vieno ar kelių žodžių žinutės ateinančios kas kelias sekundes. Neretai tada tiesiog norisi išrėkti: „sugalvok ką pasakyti ir atsiųsk tai viena ilgesne žinute, o ne trisdešimčia 1-2 žodžių ilgumo!“)

Kaip sustabdyti balso žinutės įrašą ir vėl jį tęsti

Nors Europoje nemažai naudotojų naudoja „WhatsApp“ (kas neretai stipriai nustebina amerikiečius, kur aplikacija nepatenka net į dešimtuką populiariausių platformų žinutėms), tačiau ši aplikacija neturi funkcijos leidžiančios sustabdyti ir vėl tęsti balso žinutės įrašą (kiek man žinoma, nes aš nenaudoju „WhatsApp“), kurią turi „Messages“ aplikacija.

Norėdami naudotis balso žinutės įrašymo funkcija „Messages“ aplikacijoje:

  1. „Messages“ aplikacijoje:
    • iPhone: paspauskite ant + piktogramos esančios kairiau žinutės įvedimo lauko ir tada iš meniu pasirinkite iOS Messages balso žinutė Audio Audio
    • Mac: Paspauskite ant dešiniame žinutės įvedimo lauko krašte esančios garso įrašo macOS Messages balso žinutės įrašo piktograma piktogramos
  2. Įrašykite žinutę ir kai norite pagalvoti ar šiaip pristabdyti įrašą – spauskite ant įrašo sustabdymo Messages balso žinutės įrašo sustabdymo piktograma piktogramos.
  3. Dabar, vietoje to kad siųsti nebaigtą įrašyti žinutę – paspauskite + esantį balso įrašo bangų dešinėje (kairiau įrašo trukmės atvaizdavimo).
  4. Šis veiksmas leis tęsti žinutės įrašymą.

iOS 17 Messages balso žinute

Stabdyti balso žinutės įrašą ir vėl jį tęsti galima begalę kartų. Taip išsiųsta žinutė bus pilna ir nenervinsite to kam siunčiate žinutę trumpais bei nebaigtais balso įrašais.

Ši funkcija yra nuostabi ir tikrai norėtųsi, kad ir kitos balso žinučių funkciją palaikančios aplikacijos ją turėtų.

„Apple Intelligence“ galėtų stipriai pagerinti balso žinučių siuntimą, nes „Apple“ AI galėtų automatiškai pašalinti visą nejaukią tylą ir leistų balso žinutes įrašyti ir siųsti be jokio rūpesčio.

Tačiau teks palaukti, kol pasirodys naujos operacinės sistemos ir „Apple“ leis savo „Apple Intelligence“ funkcijomis naudotis ir naudotojams Europos Sąjungoje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas, didelę savo laisvalaikio dalį skiriantis straipsnių „Mac Arena“ rašymui.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų