Keli geriausi tvOS 18 atnaujinimai

Tema: Apple TV

Šalia kitų operacinių sistemų atnaujinimų, WWDC24 konferencijoje „Apple“ pristatė ir naują „Apple TV“ skirtą „tvOS 18“.

Apple TV

„tvOS 18“ atnaujinimas „Apple TV“ sistemą papildys keletu naujų funkcijų bei patobulins jau esančias. „tvOS 18“ beta versija yra dabar prieinama kūrėjams dabar, o liepos mėnesį ją išbandyti galės ir „Apple“ atviros beta programinės įrangoje testavimo programos dalyviai. Kai kurie kūrėjai ir entuziastai jau įdiegė šią beta versiją savo „Apple TV“ įrenginiuose, išbandė ir štai kas jiems pasirodė įdomu.

InSight

Ši funkcija leidžia giliau pasinerti į vaizdo turinio vartojimo procesą. Žmogiškai kalbant, ji parodo informaciją apie tai, kokie aktoriai vaidina konkrečiame filme, seriale ar laidoje, taip pat atpažįsta ten skambančią muziką. „InSight“ taip pat suteikia galimybę „Apple TV+“ paslaugoje rasti kitus filmus, kuriuose vaidino tas ar kitas aktorius, o muzikos atveju siūlo nueiti į „Apple Music“ paslaugą ir pridėti mėgstamą takelį į savo grojaraštį arba peržiūrėti jį sukūrusio kompozitoriaus diskografiją.

Žiūrovai „InSight“ informaciją gali matyti ir savo „iPhone“, kai jį naudoja kaip „Apple TV“ nuotolinio valdymo pultą.

„InSight“ veikia tik „Apple TV+“ paslaugoje.

tvOS 18 InSight

21:9

„tvOS 18“ taip pat sistemą papildo 21:9 vaizdo formato palaikymu leidžiančiu peržiūrėti filmus ir serialus projektoriuose.

Beveik visi kino teatrams skirti filmai yra nufilmuoti tokiu formatu, tokiu formatu jie dažniausiai patenka ir į skaitmeninę filmo versiją.

Enhance Dialogue

Dažnai filmuose dažnai yra prastas foninio gaso ir dialogų balansas: muzika ir triukšmas dažnai girdimi geriau nei kalba. „Enhance Dialogue“ pašalina šią problemą. Dirbtinis intelektas analizuoja garso srautą ir apdoroja garsą taip, kad žmonių balsai išsiskirtų iš kitų garsų. „Enhance Dialogue“ galima naudoti prijungus „Apple TV“ prie bet kurio garsiakalbio („HomePod“, „AirPod“ ir kitų garsiakalbių bei ausinių, tiek belaidžių, tiek ir laidinių).

tvOS 18 Enhance Dialogue

Automatiniai subtitrai

„Apple TV“ su įdiegta „tvOS 18“ gali automatiškai įjungti subtitrus filmuose keliais atvejais: kai aktorių kalba nesutampa su pasirinkta arba kai vartotojas nutildo garsą arba atsuka vaizdo įrašą nes negirdėjo, kas buvo pasakyta.

Naujos ekrano užsklandos

Dirbtinis intelektas gali pasirinkti geriausias portretines ir kraštovaizdžio nuotraukas iš naudotojo galerijos ir naudoti jas kaip ekrano užsklandas. Laikrodis harmoningai įsilieja į vaizdą. Be to, yra ir animacinių filmų ekrano užsklandos, kurios paleidžiamos per pertraukas tarp vaizdo turinio peržiūros. Taip pat kaip ekrano užsklandas galite naudoti mėgstamų filmų ir TV serialų nuotraukas.

Aplikacija Photos

Dirbtinis intelektas atsirado ir „Photos“ aplikacijoje. Ji automatiškai tvarko nuotraukas pagal temas, nereikės jų rankiniu būdu skirstyti po skirtingus albumus.

Svečio prieiga

Televizoriaus savininkas gali suteikti svečiams galimybę valdyti išmaniuosius namų įrenginius (pavyzdžiui, jie gali įjungti ir išjungti kondicionierių, atidaryti ir uždaryti spynas ir pan.) Išsaugoma veiksmų istorija, todėl matosi, ar svečias nepiktnaudžiavo suteiktomis galimybėmis (pavyzdžiui, neatrakino kambario, į kurį buvo paprašyta neįeiti, durų spynos).

„FaceTime“ ir „Continuity“ kamera

Bendraujant per „FaceTime“ buvo pradėti rodyti sakomo teksto subtitrai su tuo. Ši funkcija veikia tik anglų kalba ir tik JAV bei Kanadoje.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas, didelę savo laisvalaikio dalį skiriantis straipsnių „Mac Arena“ rašymui.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų