Nauja iOS 17 funkcija įspėjanti apie nuogybes

Įspėjimas apie turinį, kuriame yra nuogybių — nauja „iOS 17“ funkcija, leidžianti vartotojams nuo tokio tipo turinio apsisaugoti.

Internetas kupinas įvairiausių pavojų, todėl svarbu imtis veiksmų, kad apsisaugotumėte nuo potencialiai žalingo turinio. Naudodami „iOS 17“ funkciją „Sensitive Content Warning“ — įspėjančią apie turinį, kuriame yra nuogybių galite apsisaugoti nuo nepageidaujamos informacijos.

Tai dalis komunikacijos saugos funkcijos, kurią „Apple“ pridėjo vaikams „iOS 15.2“. Tačiau „iOS 17“ turinio įspėjimo funkciją gali įjungti bet kokio amžiaus vartotojai.

Kai funkcija įjungta, „iOS“ gali naudoti įrenginyje įdiegtą mašininį mokymąsi, kad aptiktų nuotraukas ir vaizdo įrašus su nuogybėmis prieš tuos vaizdus peržiūrint. Programėlė „Messages“ juos automatiškai sulies - padarys neryškius, todėl naudotojai turi sąmoningai pasirinkti ar nori tą medžiagą peržiūrėti.

Visas aptikimo funkcijos duomenų apdorojimas vyksta vartotojo įrenginyje. „Apple“ nežinos, kas jums atsiuntė tokio pobūdžio turinį ar turinio specifiką, tik tai, kad įrenginio algoritmai aptiko turinį, kuris gali būti susijęs su nuogybėmis.

Kaip įjungti Sensitive Content Warning iOS 17

iOS 17 Sensitive Content Warning funkcija
  • Atodarykite Settings aplikaciją
  • pasirinkite ‌Privacy & Security
  • paspauskite ant ‌Sensitive Content Warning ir įjunkite ją jei norite funkciją aktyvuoti arba išjunkite jei manote, kad nuogybes gauti yra pageidautina ir net būtina :)

Aktyvavus „Sensitive Content Warning“ funkciją pamatysite sąrašą šią funkciją palaikančių aplikacijų. Prie kiekvienos iš jų bus jungiklis leidžiantis įjungti ar išjungti šią funkciją konkrečiai aplikacijai. Su laiku „Sensitive Content Warning“ funkciją palaikančių aplikacijų skaičius augs ir šis sąrašas ilgės.

Funkcijos nustatymų lange taip pat rasite jungiklį leidžiantį aktyvuoti „Sensitive Content Warning“ tobulinimą (‌Improve Sensitive Content Warning), kurį įjungus anonimiškai bus siunčiama informacija „Apple“ ir leis ją tobulinti.

Apsauga apima turinį, kuriuo keičiamasi per „AirDrop“, visos sistemos nuotraukų rinkiklį, „FaceTime“ pranešimus, „Phone“ aplikacijoje esančius kontaktų vaizdus ir net trečiųjų šalių aplikacijas.

Aktyvavus funkciją, visos nuotraukos ar vaizdo įrašai, kuriuose yra nuogybių, bus automatiškai suliejami (padaromi neryškūs), o naudotojai gali panaikinti suliejimą paspausdami mygtuką „Show“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų