37-osios 2023 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

37-osios 2023 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „TF International Securities“ analitikas Ming-Chi Kuo teigia, kad labai abejotina jog „Apple“ šiais metais išles „MacBook“ kompiuterius su M3 procesoriais.
  • „Bloomberg“ apžvalgininkas Mark Gurman teigė, kad šių metų spalio mėnesį „Apple“ prezentacijos greičiausiai nebus.
  • „Apple“ išleido naują saugos programinės įrangos naujinį, skirtą senesniems „iPhone“, „iPad“, „Mac“ ir kitų „Apple“ įrenginių modeliams, kuriame „pateikiama svarbių saugos pataisų“. „Apple“ saugos naujinimas „iOS 15.7.9“ skirtas šiems įrenginiams:
    Taip kompanija išleido naujų panašių programinės įrangos naujinimų, skirtų „Mac“ kompiuteriams, kuriuose veikia senesnės operacinės sistemos. Įrenginiams, kuriuose veikia „MacOS Monterey“ išleistas naujas „MacOS 12.6.9“ naujinimas, o kuriuose įdiegta „MacOS Big Sur“ – „MacOS 11.7.10“.
  • Prieš „iPhone 15“ renginį lietuvaičių „Pixelmator“ išleido „Mac“ skirtos „Pixelmator Pro“ aplikacijos atnaujinimą su pažangiu PDF palaikymu ir visiškai atnaujintu PDF varikliu.
  • Rugsėjo 12 dieną savo renginyje „Apple“ pristatė „iPhone 15 Pro“, „iPhone 15“, „Apple Watch Series 9“, „Apple Watch Ultra 2“ ir svarbų pasiryžimą iki 2030 m. visus kompanijos produktus padaryti neutraliais anglies dioksidui. Žemiau keli kompanijos video pristatantys naujus produktus.
  • Tyliai ir be trimitų gausmo, paskelbus apie naująjį „iPhone 15“ USB-C atnaujinimą, „Apple“ iš pardavimų pašalino „Lightning“ jungtį naudojantį „MagSafe“ akumuliatorių ir „MagSafe Duo“ įkroviklį, nepaisant to, kad jie vis dar veikia su naujais įrenginiais. Žingsnis nutraukti šių „MagSafe“ priedų gamybą nestebina, nes abu produktai nebuvo tokie puikūs, nei kai kurių kitų gamintojų alternatyvos.
    „MagSafe Battery Pack“ išnykimas neliūdina, nes gaminys net negalėjo visiškai įkrauti „iPhone 14 Pro“, o tik iki maždaug 80 proc. Tikėtina, kad naudojant atnaujintą „A17 Pro“ lustą ir esant didesniam resursų poreikiui „iPhone 15 Pro“ naudotojai realiai matytų dar mažesnius įkrovimo lygius.
  • Panašu jog gandai, kad naujieji „iPhone“ bus komplektuojami su „pintais“ USB-C į USB-C laidais pasitvirtino. Tačiau gandas, kad laidai atitiks telefono spalvą — ne. Sprendžiant iš paveikslėlių „Apple“ svetainėje, laidai komplektuojami su telefonais bus balti.
  • „macOS Sonoma“ turėtų pasirodyti rugsėjo 26 d., o „iOS 17“, „tvOS 17“ ir „watchOS 10“ rugsėjo 18 d.
  • Naujieji „iPhone 15“ palaiko „Qi2“ standartą, tačiau ką tai reiškia vis dar dengia migla. Gali būti, kad tai standartas, kuris leis kitiems gamintojams kurti priedus palaikančius 15W belaidį įkrovimą. Bet ar tai, jog „iPhone 15“ palaiko „Qi2“ standartą reikš, kad tik šie modeliai galės būti įkraunami bevieliu būdu 15W galia naudojant trečių šalių įkroviklius?.. „Qi“ bevielis įkrovimas vyksta 7,5W galia.
  • Tuo metu kai „Apple“ 12 dieną pristatinėjo naujus „iPhone“ kai kurie Europos Sąjungos klerkai plušo stengdamiesi uždrausti ES „iPhone 12“. Prancūzijos stebėjimo grupė „Agence Nationale des Fréquences“ (ANFR) pareiškė, kad trejų metų senumo telefonas viršija leistinas radiacijos poveikio ribas. Anot „Reuters“, vartotojų grupės Vokietijoje, Belgijoje ir Ispanijoje taip pat sunerimusios dėl tos pačios „iPhone 12“ priežasties.
    „Apple“ penktadienį pranešė, kad išleis programinės įrangos atnaujinimą „iPhone 12“ Naudotojams Prancūzijoje, kad išspręstų šalies reguliavimo institucijų iškeltus susirūpinimą dėl radiacijos.
    „Mes išleisime programinės įrangos naujinį naudotojams Prancūzijoje, kad atitiktų Prancūzijos reguliuotojų naudojamą protokolą. Tikimės, kad „iPhone 12“‌ ir toliau bus prieinamas Prancūzijoje“, – sakoma „Apple“ pranešime.
  • „Apple“ išleido „iTunes 12.12.10“ skirtos „Windows“ atnaujinimą su „iPhone 15“ palaikymu.
  • „Apple TV+“ yra keletas intriguojančių TV serialų šiam rudeniui. Kartu su „The Morning Show“ sugrįžimu ir serialo, kuriame vaidina „Godzilla“, debiutu, startui ruošiasi ketvirtasis „For All Mankind“ sezonas. Nauji dramos epizodai, kuriuose pateikiama alternatyvi kosminių lenktynių perspektyva, bus pradėti transliuoti lapkričio 10 d.
  • „Apple“ rudens renginio metu pareiškė, kad siekdama sumažinti anglies pėdsaką atsisako visų gaminių iš odos. Tuo tarpu prancūzų mados namai „Hermès“, kurių kelis (ne odinius) „Apple Watch“ skirtus dirželius renginio metu paminėjo ir „Apple“, išleido visą grupę naujų „Apple“ laikrodžiui skirtų dirželių iš veršelio odos, taip pademonstruodama, kad gamtos apsauga rūpi tik Tim Cook.
  • Jutos valstijoje gyvenanti Tanna Barker pasakoja, kad ji per klaidą, pamaniusi jog tai vitaminas, parijo „AirPod“ ausinę.
    @tannasellsutah 🤯OH MY GOOOOOOOSH!!!! You have to watch this! So embarrassing!!! #istillcantbelieveit #whatinthelivingheck #thistooshallpass #whatthe #iamshook #getoutofmybelly ♬ original sound - IamNanaTanna
  • Anksčiau buvo pasirodžiusi informacija, kad kai kuri „AppleTV+“ serialai nebeturi dubliažo rusų kalba. Dabar panašu, kad ne visi serialai apskritai prieinami paslaugos naudotojams Rusijoje. Gali būti, kad pradėjusi nuo „Final Cut Pro“ ir „Logic Pro“ prenumeratos atėmimo iš naudotojų Rusijoje, kompanija savo sankcijas šalyje tęsia „AppleTV+“ prenumeratoriams. Galėtų ir apskritai padaryti, kad nauji „iPhone“ Rusijoje nesiaktyvuotų, jie gi ten patenka per trečias šalis.
  • Tikriausiai vienas labiausiai erzinančių dalykų kai šeimos narys ar bendradarbis nusiperką naują telefoną yra tas momentas, kai jis bando rasti ir pasirinkti sau tinkamą skambučio melodiją. „iClarified“ surinko naujas „iOS 17“ skambučio melodijas. Jau dabar, niekam negirdint, galite pasiklausyti ir nutarti kuri jums tinkamiausia.
  • „iPhone 15 Pro“ ir „iPhone 15 Pro Max“ (iPhone16,2) visada bus vieni galingiausių 2023 m. telefonų, tačiau dabar turime aiškesnį supratimą apie jų galingumą, nes abiejų telefonų našumo testai pasirodė „Geekbench“.
    Naujausio „iPhone 15 Pro Max“ našumo testo vieno branduolio balas yra 2787, o kelių branduolių rezultatas - 6853. Taigi abiem atvejais balas yra šiek tiek mažesnis nei „iPhone 15 Pro“ (iPhone16,2) balai, tačiau nors aukštesni balai yra geresni, tai nereiškia, kad jis yra mažiau galingas, nes bandymo rezultatai gali šiek tiek skirtis.
    iPhone 15 pro ir iPhone 15 Pro Max Geekbench testo rezultatai 2023-09-14
    Šaltinis: Geekbench
  • Yra naudotojų, kurie siekdami sutaupyti „iPhone“ siunčiasi/vežasi iš JAV. Turėkite omenyje, kad taip ne tik prarandate 2 metų ES garantiją, bet ir turite telefoną, kuriame nėra fizinės SIM kortelės palaikymo, o tik eSIM. Nors kai kam tai nėra problema, tačiau su eSIM neveikia kai kurios paslaugos, pavyzdžiui elektroninis parašas.
    Europos rinkai skirti „iPhone 15“ turi tiek fizinės SIM, tiek ir eSIM palaikymą. Tad čia daugiau laisvės, nenorite SIM — naudokite eSIM.
  • „Apple“ nutraukė „iOS 16.6“ sertifikatų pasirašymą. Grįžimas prie šios versijos nebeįmanomas.
  • „Apple“ šią savaitę pristatė naujus „Apple Watch Series 9“ ir „Apple Watch Ultra 2“ ir … padidino kai kurių „Apple Watch“ negarantinių baterijų paslaugų kainą 25 proc. Nauja kaina taikoma „Apple Watch Series 4“ ir naujesnių laikrodžių modelių akumuliatorių remontui.
  • „Apple“ išleido naują „iPhone 15 Pro“ reklamą, kurioje akcentuojamas titano korpusas.
  • „Apple“ paskyrė Tim Millet, platformų architektūros viceprezidentą, vadovauti „Apple Watch“ gliukozės kiekio kraujyje stebėjimo funkcijos kūrimo komandai.
  • Penktadienį eilėje šalių startuoja išankstiniai „iPhone 15“ užsakymai.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų