34-osios 2023 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

34-osios 2023 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ atnaujino „iPhone“ saugos informacijos puslapį, kurį papildė naujais įspėjimais apie įrenginio užsiliepsnojimo galimybę, galinčio tapti traumų ar telefono bei kito turto sugadinimo priežastimi. Atnaujintoje informacijoje gamintojas prašo naudotojų nemiegoti šalia į maitinimą įjungto „iPhone“.
  • Atnaujintoje „iOS“ skirtoje „Tesla“ aplikacijoje atsirado „Shortcuts“ palaikymas. Dabar kai kurias elektromobilio funkcijas galima valdyti „Siri“ pagalba. Tie kam tai aktualu - visą naujų funkcijų sąrašą ras „not a tesla app“ puslapyje.
  • Jeff Johnson atskleidė naują „macOS Ventura“ saugumo spragą, leidžiančią užpuolikui apeiti aplikacijų valdymą, tačiau praėjus dešimčiai mėnesių po to kai „Apple“ buvo informuota, deja, bet nieko nebuvo padayta situacijai pakeisti.
    Jeff Johnson yra kūrėjas, bėgant metams atradęs įvairių internetinių paslaugų ir programinės įrangos saugumo spragų, kurios gali būti panaudotos piktavalių.
    Spalio mėnesį parašęs tinklaraščio įrašą apie „macOS Ventura“ programų valdymo funkciją, Johnson atrado programų valdymo apėjimą, kuriam nereikia visos prieigos prie disko. Tuo metu jis apie problemą informavo „Apple Product Security“, tikėdamasis atsakymo.
    2022 m. spalio 21 d. „Apple Product Security“ pripažino jo egzistavimą, bet, atrodo, problemos neišsprendė. Viešai saugumo spraga Johnson pasidalijo 2023 m. rugpjūčio 19 d., išlaukęs dešimt mėnesių nuo to laiko kai apie ją informavo „Apple“. Įprastai viešai apie (dažniausiai jau ištaisytą) klaidą pranešama praėjus 60–120 dienų nuo to laiko kai aplikacijos kūrėjas buvo apie ją informuotas. Tai pakankamas laikas klaidai pašalinti. Tačiau viešai dalinamasi saugumo spraga, nes: „Aš praradau bet kokį tikėjimą, kad „Apple“ gali laiku išspręsti problemą“, - rašo Johnson.
  • Remiantis „AppleInsider“ reporterio Andrew O’Hara pranešimu, „Apple“ šiais metais gali pristatyti naują „iPhone 15 Ultra“ modelį, kuris pakeis „Pro Max“ modelių seriją.
  • „Pixelmator“ atnaujino „MacOS“ skirtą „Photomator“ aplikaciją su nauja „Smart Deband“ funkcija, nuotraukų naršyklės patobulinimais ir kt.
  • „Apple“ išplatino naują „Made with iPhone“ ir „Shot on iPhone“ reklamą pavadinimu „Nenugalimi“. Joje demonstruojama kaip „iPhone“ LiDAR skenerio ir „TrueDepth“ kameros galimybės leidžia kurti unikalius protezus gyvūnų galūnėms.
  • Naujai suteiktame „Apple“ patente aprašomas išmanusis žiedas, kuris suteiktų „Apple Watch“ stiliaus vibro-pranešimus ir leistų naudotojui paspausti įrenginio paviršių. Arba „Apple“ ketina išleisti išmanųjį žiedą, arba kažkas ten tikrai labai mėgsta žiedus. Naujas „Ring Input Device With Pressure-Sensitive Input“ patentas yra tik dar vienas iš daugelio bendrovės „Smart Ring“ patentų.
  • „Apple“ išleido 177 „Safari Technology Preview“ naršyklės versiją.
  • Trečiadienį, rugpjūčio 23 dieną per „Apple TV+“ pradėtas transliuoti antrasis fantastinio 10-ties dalių serialo „Invasion“ sezonas.
  • Kai „Apple“ pristato naują „iPhone“, bendrovė taip pat publikuoja vaizdo įrašų seriją, kurioje pabrėžiamos naujos įrenginių funkcijos. Per pastaruosius dvejus metus bendrovė naudoja formatą, kai žmogus vaikšto po miestą, kad parodytų naujojo „iPhone“ galimybes. Ir atrodo, kad kompanija ką tik nufilmavo vaizdo įrašą Meksikoje, reklamuodama „iPhone 15“. Kaip pastebėjo kūrėjas Cris Martínez, „Apple“ rugpjūčio 4 d. uždarė savo pavyzdinę parduotuvę „Antara“ Meksikoje, kad įrašytų specialų vaizdo įrašą. Žinoma, tai gali reikšti bet ką, pavyzdžiui, tiesiog naują Meksikietišką reklamą. Bet atrodo, kad projektas yra didesnis.
    @crismxrtinez 😱📱 ¡Hoy pude ver cómo grababan el “comercial del iPhone 15” en CDMX! #comercial #applestore #cdmx #crevoo #crisapple #grabacion #iPhone15 #iPhone15Pro #mexico ♬ original sound - Cris Martínez
  • „Apple“ paviešino naują komedijos „Still Up“ anonsą.
  • lrytas.lt rašo, kad Klaipėdos policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo ir aiškinasi aplinkybes incidento, kuomet vyras nusipirkęs du brangius telefonus, juos tiesiog pats atidavė nepažįstamam vyriškiui. Atidavęs telefonus, vyriškis atėjo į policiją pasiguosti, kad jam už tai buvo žadėtas atlygis, tačiau jį apgavo.
  • Likus trims savaitėms iki „Apple“ pristatys naujos kartos „iPhone“ pasigirsta vis daugiau gandų apie naujuosius telefonus ir ne visi jie malonūs. Praėjusią savaitę pasklido gandas, kad kai kurie „iPhone 15“ modeliai palaikys „Thunderbolt“, kad būtų galima greičiau perduoti duomenis. Nors tai vis dar gali būti tiesa, naujas gandas rodo, kad su telefonu komplektuojamo USB-C laido greitis bus apribotas iki USB 2.0 greičio (480 Mbps).
    Pasak Majin Bu, naujieji USB-C laidai bus ilgesni nei šiuo metu esantys „iPhone“ dėžutėje.
    Kaip anksčiau pastebėjo „ChargerLAB“ iPhone 15“ USB-C jungtyje yra „Thunderbolt“ lustas. Tačiau, „Apple“ gali leisti „Thunderbolt“ prisijungimą tik brangesniuose — „iPhone 15 Pro“ modeliuose. Tai būtų įprasta „Apple“ praktika, nes pavyzdžiui tik „iPad Pro“ palaiko „Thunderbolt“. Tuo tarpu „iPad Air“ apsiriboja USB-C 3.1, o „iPad 10“ — USB 2.0, nepaisant to, kad turi USB-C jungtį.
    Antra galimybė – visi nauji „iPhone 15“ modeliai palaikys „Thunderbolt“, tačiau norintiems greitesnio duomenų perdavimo „Apple“ siūlys gerokai brangesnius už USB-C „Thunderbolt“ laidus atskirai.
    Trečia galimybė yra ta, kad šie laidai, kurie nutekėjo internete, niekada nebuvo skirti „iPhone“, o naujoms „Magic Mouse“ ir „Magic Keyboard“ versijoms su USB-C prievadu. Todėl jiems nereikia palaikyti USB 3.0 greičio jau nekalbant apie „Thunderbolt“. Juk gandų vėjų atneštuose naujų USB-C laidų nuotraukose jie yra tokių pat spalvų kaip „M1 iMac“.
  • Prieš trečiojo sezono transliacijos premjerą 2023 m. rugsėjo 13 d., „Apple TV+“ išleido naują serialo „The Morning Show“ anonsą.
  • Beveik kiekvieną kartą, kai įstatymų leidėjai bando pontifikuoti technologijas, visi technologijų pramonės atstovai nuščiūva, tačiau atrodo, kad Didžiosios Britanijos vyriausybė siekia pasiekti naują rekordą. Sukėlusi pavojų „iMessage“ ir „FaceTime“, vyriausybė dabar siūlo uždrausti kai kuriuos „Apple“ saugos naujinimus.
    Remiantis naujausiais planais, technologijų įmonės prieš išleisdamos naują saugos atnaujinimą įrenginiams, turėtų apie tai pranešti Didžiosios Britanijos vyriausybei, tačiau vyriausybė gali atsisakyti leisti atnaujinimą taikyti, jei atnaujinimas panaikins sistemos pažeidžiamumą, kurį išnaudoja šalies saugos tarnybos.
  • Nepamiškite šį šeštadienį, rugpjūčio 26 dieną, bent 20-čiai minučių įsijungę „Activity“ pajudinti savo kumpius. Už tai būsite apdovanoti specialiu Nacionalinių parkų dienai skirtu „Apple“ apdovanojimu. Fizinę veiklą aktyvuoti galite bet kurioje, su „Health“ susietoje aplikacijoje.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų