23-osios 2023 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

23-osios 2023 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Įvyko WWDC. Manau šį kartą daugelis išgirdo sau naudingų naujovių, kurios atsiras naujose „Apple“ operacinių sistemų versijose. Sužinojome ir naujos „macOS“ versijos pavadinimą — „macOS Sonoma“. Kurios atėjimas nemažai senesnių „Mac“ kompiuterių su „Intel“ procesoriumi naudotojų reikš, kad jie negalės jos įdiegti. Nors „macOS Sonoma“ ir veiks kelių kartų „Intel Mac“ kompiuteriuose, bet apskritai, jei naudojate ką nors pagamintą iki 2018 m. arba bet ką, kur nėra „Apple T2“ lusto, naujos OS paleisti negalėsite. Baigusi visų savo kompiuterių perėjimą prie „Apple Silicon“ procesorių, kompanija jau nebeprekiauja „Intel“ procesorius turinčiais „Mac“ kompiuteriais.

    Apie „Apple Vision Pro“ kol kas žinome ne ką daugiau nei pasakė ir parodė „Apple“, nors visa technologijų media ūžia rašydama apie šį įrenginį. Po prezentacijos „Apple“ nuvylė žurnalistus, kurie troško kuo greičiau užsimaukšlinti tą „akvalangą“ ir persikelti į „Apple“ sukurtą metagalaktiką. Kompanija žurnalistams neleido to padaryti, neleido ne tik „Apple Vision Pro“ užsidėti, bet ir liesti. Galima buvo tik fotografuoti. Tiesa, po poros dienų keli žurnalistai vis tik turėjo galimybę pasimatuoti „Apple Vision Pro“. Susižavėjimo šūksnių negirdėti.
  • „Apple“ paskelbė 12 jos “Design Award 2023“ nugalėtojų, kurie rungėsi 6-ose skirtingose kategorijose:
  • Žaidimų entuziastai savo „Mac“ kompiuteriuose su „Apple Silicon“ procesoriumi įdiegę „MacOS Sonoma“ beta versiją, naudodamiesi žaidimų perkėlimo įrankiu „Game Porting Tool“ paleido įvairius „Windows“ operacinei sistemai skirtus žaidimus. „Game Porting Tool“ leidžia perkelti „Windows“ žaidimus į „Mac“ neredaguojant kodo. „Reddit“ jau galima rasti daugybę populiarių žaidimų, veikiančių „Mac“, pavyzdžių. Tarp jų: ​​„Cyberpunk 2077“, „Diablo IV“, „Hogvarts Legacy“, „Spider-Man“ (2018), „Sonic Omens“, „Elden Ring“ ir „SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake“.
    Pavyzdžiui, „Cyberpunk 2077“ veikia „MacBook Pro“ su M1 ir 16 GB RAM su ultra-nustatymais, maždaug 15 FPS režimu.
  • „Apple“ trečiadienį WWDC paskelbė, kad supaprastina balso komandą, kad iškviestų „Siri“ „iPhone“, „iPad“, „Mac“, „HomePod“ ir kituose įrenginiuose. Vietoj „Hey Siri“ vartotojai dabar galės tiesiog pasakyti „Siri“ ir taip suaktyvinti balso asistentą.
  • Jei jau svajojate apie „Apple Vision Pro“ mišrios realybės akinius, regėjimas nėra labai geras, turėtumėte prie 3499 USD numatyti išleisti dar šiek tiek pinigų, nes „Apple Vision Pro“ nėra tvirtinami ant akinių. Norėdami tai padaryti, turėsite nusipirkti papildomų receptinių lęšių.
    Dėl įrenginio kompaktiškumo „Apple“ siūlo regėjimo negalią turintiems klientams įsigyti Vokietijos kompanijos „Zeiss“ lęšius pagal receptą. Jie pakeis akinius ir yra tvirtinami iš vidaus magnetukais. Kiek teks primokėti už komfortą, kompanija nutylėjo. Savo „Twitter“ paskyroje Mark Gurman teigia, kad lęšiai gali kainuoti 300–600 USD už porą. Jis pridūrė, kad kaina galėtų būti sumažinta, jei „Apple“ padengtų dalį išlaidų dėl ir taip aukštos įrenginio kainos.
  • Norintys galite atsisiųsti oficialius 2023 metų „MacBook Air“ ir „macOS Sonoma“ darbastalio paveikslėlius. Paveikslėliai yra 6016x6016 dydžio.
    MacBook Air 2023 ir macOS Sonoma oficialūs darbastalio paveikslėliai
  • „Apple“ užpildė dokumentus ir pradėjo pirmą tyrimų centro „Triangle Park“ Šiaurės Karolinoje statybos fazę. Apie „Apple“ planus statyti „kažką“ Š. Karolinoje tapo žinoma dar 2018 metais.
  • „Meta“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Mark Zuckerberg pasidalijo savo mintimis apie „Apple Vision Pro“. Nors jis pripažįsta, kad „Apple“ aukščiausios klasės bandymas „gali būti prasmingas tais atvejais, kuriems jis sukurtas“, jis mano, kad „Meta“ ir „Apple“ „vertybės ir vizija“ skiriasi, kai kalbama apie „akinius“, ir sako, jog „Apple“ kompiuterių ateities vizija yra „Ne ta, kurios noriu aš“.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų