Steve Jobs išgelbėjo ilgametį Mac programuotoją nuo ankstyvos pražūties

„Audio Hijack“ yra aplikacija, skirta įrašyti bet kokį garsą „Mac“ kompiuteryje, tačiau jos kūrėjai tik dabar, praėjus 18 metų, sužinojo, kaip juos išgelbėjo Steve Jobs.

„Rogue Amoeba“ programuotojas anksčiau dažnai ginčijosi su „Apple“ ir ypač dėl „ribojančios“ „Mac App Store“. Tačiau, jau 21-uosius metus gyvuojanti bendrovė tik dabar sužinojo, kaip kadaise Steve Jobs juos užstojo – jiems to net nežinant.

„Rogue Amoeba“ įkūrėjas Paul Kafasis sako, kad „baisoka“ sužinoti, jog „jei ne atviras pokalbis, kuriame mes nedalyvavome, mūsų įmonės ateitis galėjo pakrypti visai kita linkme“.

Pokalbis vyko kažkada 2005 m. tarp internetinio transliuotojo Adam Curry ir Steve Jobs bei Eddy Cue„Apple“. Kaip dabar buvo perduota interviu tinklalaidei su Curry, jis buvo apie tai, kaip tinklalaidininkai (podkasteriai) įrašydavo garsą.

Jobs paklausė, kaip Curry padarė įrašus, ir jam buvo pasakyta, kad jis naudojo aplikaciją, kuri tada vadinosi „Audio Hijack Pro“. Tačiau tuo metu labai linkus bylinėtis Amerikos įrašų pramonės asociacija (RIAA - Recording Industry Association of America) bandė sustabdyti bet kokį galimą muzikos piratavimo metodą. „RIAA nori, kad išjungtume „Audio Hijack Pro“, – pranešama, kad Curry sakė Eddy Cue, – nes jos pagalba galima įrašyti bet kokį garsą iš „Mac“, bet kurią dainą ir apskritai bet ką.

Tada Steve paklausė, ar Curry ir kitiems tinklalaidininkams reikalinga „Audio Hijack“. Atsakymas buvo ryžtingas „taip“, todėl Steve Jobs liepė (RIAA) atstoti, – sakė Curry.

„Rogue Ameba“ niekada nieko negirdėjo iš RIAA ir iki šiol apskritai nieko nežinojo apie šį pokalbį. Kafasis sako, kad išgirdęs šią naujieną, po beveik dviejų dešimtmečių, jis „sustingo“.

Bendrovė ir toliau kuria „Audio Hijack“ ir daugybę kitų garso aplikacijų, įskaitant „Loopback“ ir „Farrago“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų