9-os 2023 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

9-os 2023 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • DXOMARK neseniai paskelbė savo „Samsung“ „Galaxy S23 Ultra“ apžvalgą. Nors bendrovė giria keletą naujausio „Samsung“ flagmano savybių, jos balai rodo, kad fotoaparato, ekrano ir garso galimybės gerokai atsilieka nuo naujausių „Apple“ „iPhone 14 Pro“ modelių, o kai kuriais atvejais net nuo „iPhone 13 Pro“. Pasauliniame DXOMARK reitinge bendrovė išbando tris pagrindines kategorijas: fotoaparatą, ekraną ir garsą. „Galaxy S23 Ultra“ pralaimi „iPhone 14 Pro“ modeliams visose trijose kategorijose. Pavyzdžiui, fotoaparatų skyriuje naujas „Samsung“ flagmanas surinko 140 balų, todėl jis yra 10 pozicijoje šalia „Google Pixel 7“. „Apple“ „iPhone 13 Pro“ surinko 141 balą 7 pozicijoje, o „iPhone 14 Pro“ – 4 vietoje su 146 balais. Ekrano skyriuje „Samsung“ „Galaxy S23 Ultra“ surinko 148 taškus. „iPhone 14 Pro“ modeliai turi vienu tašku daugiau, todėl jie yra pirmieji reitinge. Įdomu tai, kad „Samsung Display“ yra atsakinga už plokštes tiek „Apple“, tiek „Samsung“ flagmanuose. Paskutinis, bet ne mažiau svarbus dalykas – „Samsung“ „Galaxy S23 Ultra“ surinko 139 taškus garso skiltyje ir tai nukėlė šį išmanųjį telefoną į 17 vietą šalia „iPhone 12 mini“, „13 Pro Max“ ir „13 Pro“. „Samsung“ telefoną aplenkė „Apple“ „iPhone 12 Pro max“, „iPhone 12“, „iPhone 14“, „iPhone 14 Plus“, „iPhone 14 Pro“ ir „iPhone 14 Pro Max“ su rezultatais svyruojančiais nuo 140 iki 142 taškų.
  • „Apple TV+“ išleido 110 sekundžių anonsą, skirtą trečiajam ir paskutiniam populiaraus serialo „Ted Lasso“ sezonui. Naujojo sezono premjera – 2023 m. kovo 15 d.
  • Maskva pirmadienį pranešė, kad JAV technologijų milžinė „Apple“ sumokėjo 906 mln. RUB (12,1 mln. USD) baudą, paskirtą Rusijos teismų dėl neva piktnaudžiavimo dominuojančia padėtimi rinkoje. Rusijos federalinė antimonopolinė tarnyba (FAS), patvirtino, kad šalies institucijos gavo lėšas. „Apple“ sustabdė savo produktų pardavimą Rusijoje netrukus po to, kai praėjusių metų vasarį Kremlius įsiveržė į Ukrainą.
  • ES atnaujino savo antimonopolinę bylą prieš „Apple“ ir jos vykdomą muzikos srautinio perdavimo paslaugų kontrolę „iOS“ sistemoje su potencialiai geromis naujienomis skundą pateikusiai „Spotify“. Europos Komisija tirianti kaltinimus, teigia, kad „Apple“ pažeidė antimonopolinius įstatymus, neleisdama konkuruojančioms muzikos įmonėms, tokioms kaip „Spotify“, reklamuoti, kur ir kaip vartotojai gali užsiprenumeruoti jų paslaugas. Šis bylos atnaujinimas nėra galutinis sprendimas, o dabar „Apple“ turi priimti gynybą ir įrodyti, kad kaltinimai yra neteisingi.
  • „Apple“ pasidalijo žvilgsniu į „Liaison“ – naują trilerių serialą prancūzų ir anglų kalba, dabar transliuojamą per „Apple TV+“.
  • „Google“ priklausantis „Waze“, naujausiuose atnaujinimuose, pašalina „iOS“ valdiklį esantį kairėje pagrindinio aplikacijos ekrano pusėje. Pirmą kartą 2014 m. pristatytas „iOS 8“, „iPhone“ skirtas „Waze“ valdiklis leido naudotojams greitai pereiti į navigaciją „Home“ ar „Work“ paspaudus ant specialios piktogramos kairiajame pagrindinio ekrano kampe. Ši funkcija išsilaikė daugelį metų, net ir po to kai „iOS“ pristatė daug pažangesnius valdiklius. Paskelbta forumo įraše,anksčiau šį mėnesį, „Waze“ patvirtino, kad pašalins savo „iOS“ valdiklį dėl „labai mažo“ jo naudojimo.
  • Būsimi „Apple“ OLED „iPad Pro“ modeliai, kurie turėtų pasirodyti 2024 m., greičiausiai bus daug brangesni nei esami panašaus dydžio OLED įrenginiai, nes naudojamas brangus naujas OLED gamybos procesas. Tikimasi, kad „Apple“ naudos dviejų sluoksnių tandeminę struktūrą, kuri turi du emisijos sluoksnius, taip padvigubinant ryškumą ir keturis kartus pailginant OLED ekrano tarnavimo laiką. Kitas procesas yra žemos temperatūros polikristalinio oksido (LTPO) plonasluoksnių tranzistorių (TFT) naudojimas, kad būtų galima efektyviau naudoti galinę plokštę (kuri yra atsakinga už atskirų pikselių įjungimą ir išjungimą), o hibridinė OLED struktūra sujungia standaus OLED stiklo substratus su lanksčia OLED plonos plėvelės inkapsuliacija, todėl bendra plokštė yra plonesnė. „Elec“ teigia,kad nors esamų 10 colių įrenginių OLED plokščių tiekimo kaina yra apie 100–150 USD, „Apple“ reikalaujamų 11,1 colio ir 13 colių plokščių kaina yra atitinkamai aukštesnė - apie 270 ir 350 USD.
  • „The Wall Street Journal“ rašo, kad Jungtinėse Valstijose „iPhone“ vagystės viešose vietose tapo dažnesnės. Prieš vogdami „iPhone“, nusikaltėliai seka auką ir bando nužiūrėti ekrano atrakinimo slaptažodį. Po to jie iš karto pavagia išmanųjį telefoną, kartais išplėšdami jį savininkui iš rankų. Vienas iš nukentėjusiųjų pasakojo, kad pavogę „iPhone“ vagys po trijų minučių pakeitė „Apple ID“ slaptažodį. Tada jie pavogė tūkstančius dolerių per „Apple Pay“, nurašydami juos iš „Apple Card“. Operaciją jie patvirtino slaptažodžiu. Vagys dažnai dirba grupėmis. Pavyzdžiui, vienas asmuo atitraukia auką, o kitas užrašo slaptažodį iš „iPhone“. Kartais nusikaltėliai pasiūlo susidraugauti socialiniuose tinkluose, paprašo atidaryti tam skirtą aplikaciją ir tuo metu nužiūri slaptažodį. Žinoma, kad Minesotoje neseniai buvo sulaikyta 12 žmonių gauja, baruose vogusi „iPhone„ telefonus, prieš tai sužinant įrenginio atrakinimo slaptažodį. Nusikaltėliai iš 40 žmonių pavogė 300 000 USD.
  • „Apple“ išleido 164-ą „Safari Technology Preview“ versiją.
  • Artėjančios Tarptautinei moters dienai „Apple“ planuoja naują „Apple Watch“ veiklos iššūkį .„Activity Challenge“ bus rodomas „Apple Watch“ kaip pranešimas likus kelioms dienoms iki kovo 8d., o norėdami pelnyti Tarptautinės moters dienos apdovanojimą, „Apple Watch“ naudotojai turės atlikti bet kokią treniruotę bent 20 minučių.
    moters dienos iššūkis Apple watch 2013
    moters dienos iššūkis Apple watch 2013
    moters dienos iššūkis Apple watch 2013
    moters dienos iššūkis Apple watch 2013
  • „Apple TV+“ pasidalijo pirmuoju naujo sporto dokumentinio filmo „Real Madrid: Until The End“ anonsu, kuris pasirodys kovo pradžioje.
    Watch on Apple TV
  • „Microsoft“ antradienį paskelbė pranešimą, kuris padės „iPhone“ naudotojams, kurie naudoja „Windows“ kompiuterį kaip pagrindinį. Naujausia bendrovės „Phone Link“ programos beta versija „Windows 11“ leis vartotojams pasiekti „iMessage“ „iPhone“ ir atlikti pagrindines pokalbių funkcijas. „Microsoft“ „Windows Insider“ tinklaraštyje pateikia išsamią informaciją apie tai kaip ji veiks. „Phone Link“ programėlė, kuri anksčiau naudojo „Bluetooth“ ryšį tik su „Android“ telefonais, turės naują „iPhone“ parinktį. Užmezgus ryšį ir atlikus sąranką, vartotojai galės prieiti prie kontaktų, skambinti ir naudoti „iPhone“ pranešimus tekstiniams pokalbiams. Tačiau pranešimų palaikymas neapsiriboja asmenine sąveika. Remiantis „Microsoft“ tinklaraščio įrašu, grupės pranešimų siuntimas nepalaikomas, todėl programėlės naudotojai iš kompiuterio negalės siųsti vaizdų, garso ar vaizdo įrašų kuo jau seniai džiaugiasi ir naudojasi „Mac“ kompiuterių naudotojai.
  • Nuo kovo 1 „Apple“ pabrangino beveik visų savo produktų akumuliatorių kainas ir gana ženkliai.
  • „Apple“ paskelbė apie papildomas 1 milijardo eurų investicijas į Vokietijos inžineriją per ateinančius šešerius metus, kaip dalį savo Silicio dizaino centro plėtros Miuncheno centre. „Apple“ teigia, kad investicijos bus skirtos „moderniausios mokslinių tyrimų patalpos“ Seidlstrasse projektavimui ir statybai, kur „Apple“ tyrimų ir plėtros komandos gali „susiburti naujais būdais, stiprindamos bendradarbiavimą ir inovacijas“.
  • „Apple“ paskelbė apie antrąjį gamtos istorijos įvykių serijos „’Prehistoric Planet“ sezoną, apie kurį pasakoja seras Davidas Attenboroughas. Serialą prodiusuoja BBC „Studios Natural History Unit“, o vykdomasis prodiuseris – Jon Favreau ir Mike Gunton.
  • Europos Sąjungos reguliavimo institucijos iš dalies pakeitė Skaitmeninių rinkų įstatymą, įtraukdamos naujas nuostatas, kurios priverstų „Apple“ padaryti „iMessage“ visiems prieinamą. Europos Vadovų Taryba aktą patvirtino 2022 m. liepos mėn., praėjus metams nuo jo pasiūlymo. Jis įsigalioja 2023 m. gegužės 2 d. Skaitmeninių rinkų įstatyme yra daug apribojimų, neleidžiančių didelėms technologijų įmonėms, tokioms kaip Apple, Amazon, Facebook ir Google, užsiimti antikonkurencine veikla. Pavyzdžiui, įstatymų leidėjai nori, kad „Apple“ leistų „iPhone“ naudotojams atsisiųsti aplikacijas ne iš „App Store“. ES taip pat siekia, kad „Apple“ leistų trečiųjų šalių „iOS“ naršyklėms naudoti savo variklius. Šiuo metu technologijų milžinė reikalauja, kad kūrėjai naudotų jos „WebKit“ variklį.
  • „Apple“ penktadienį paskelbė, kad atnaujinta „Maps“ programa bus pristatyta Suomijoje, Norvegijoje ir Švedijoje. Naujos galimybės pateikia daugiau detalių, patobulinta navigacija, pagal užsakymą sukurti populiarių orientyrų 3D modeliai, nuoseklios ėjimo nuorodos, kurias užtikrina papildyta realybė, ir daugiau. „Look Around“, kuri pirmą kartą buvo pristatyta „iOS 13“, nuo šiandien taip pat plečiasi visose šiose šalyse. „Look Around“ teikia 3D gatvių lygio vaizdus miestuose, kuriuose jie yra, funkcija panaši į „Google Street View“.
  • Investicinis bankas „Morgan Stanley“ pirmą kartą per aštuonis mėnesius padidino tikslinę „Apple“ kainą. Neseniai „Morgan Stanley“ atlikta analizė, siekiant išsiaiškinti kokia „Apple“ akcijų dalis priklauso pensijų fondams ir kitoms institucijoms, paskatino rekomenduoti investuotojams AAPL pirkti dabar. Šios išvados pagrindas buvo tai, ką analitikai apibūdino kaip „5 ypatingus vėjus per ateinančius 6–9 mėnesius, dėl kurių „Apple“ bus jūsų geriausias pasirinkimas 2023 m.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų