28-os 2022 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

28-os 2022 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Į „App Store“ ir toliau patenka daug „iOS“ skirtų sukčiavimo aplikacijų, nepaisant ankstesnės ataskaitos, kurioje šios programos buvo atskleistos, šios programėlės buvo atsisiųstos milijonų unikalių naudotojų, todėl vien per 2022 m. gegužės mėn. jų kūrėjai uždirbo apie 8,6 mln. USD grynųjų pajamų. Remdamasi „Digital Information World“, 2021 m. „Avast“ paskelbė šių pavojingų „iOS“ sukčiavimo aplikacijų sąrašą. Deja, jų duomenimis 60 proc. šių aplikacijų išlieka aktyvios „App Store“.
  • „Google“ paskelbė, kad pristato „ChromeOS Flex“ – „lengvesnę“ operacinę sistemą, kuri gali paleisti seną PC ar „Mac“, paverčiant jį į „Chromebook“ panašų įrenginį. Pirmą kartą paskelbta 2022 m. vasario mėn., „ChromeOS Flex“ dabar galima atsisiųsti į daugelį „Windows“ ir „MacOS“ įrenginių, o „Google“ teigia, kad tai ypač patogu senesniems įrenginiams, todėl įmonėms ir mokykloms ypač suteikiama daugiau lankstumo renkantis programinę įrangą. Naująją operacinę sistemą galima atsisiųsti į 295 sertifikuotus modelis ir net į tuos, kurių oficialiai neišbandė „Google“ inžinieriai. „Google“ patvirtintuose modeliuose yra daug „MacBook Air“ ir „MacBook Pro“ modelių, daugybė „Dell“, HP ir daugybė kitų modelių.
  • „Apple“ paskelbė „Apple Music Sessions“ debiutą.
  • Startavo „MacBook Air“ su M2 procesoriumi pardavimai.
  • „Apple“ patvirtino, kad kaip ir 13 colių „MacBook Pro“ su M2, bazinis „MacBook Air“ modelis su M2 lustu turi lėtesnį SSD. Nors „Apple“ tvirtina, kad „256 GB SSD greičio testų parodymai gali skirtis nuo ankstesnės kartos, šių M2 pagrįstų sistemų veikimas realiame pasaulyje yra greitesnis.“, tačiau greičio reikalaujantiems naudotojams ko gero pirkti 512GB talpos SSD turinčius „MacBook Pro“ ar „MacBook Air“ su M2 kompiuterius, nes realių situacijų testai rodo, kad kai kada nėra viskas taip greitai, kaip teigia „Apple“.
  • „Apple“ išleido „Safari Technology Preview 149“, naujausią web programuotojams skirtą naršyklės versiją, kurioje įdiegtos paskutinės interneto protokolų naujovės. Šią naršyklę gali atsisiųsti bei naudoti ir paprasti internautai.
  • „iPhone“ lustų gamintojas TSMC prognozuoja, kad dėl išaugusios „iPhone 13“ paklausos, trečią ketvirtį kompanijos pajamos sieks 19,8–20,6 mlrd. USD, palyginti su 14,88 mlrd. USD per tą patį laikotarpį prieš metus.
  • Nors „Apple“ dar net neišleido „iPhone 14“, bet jau girdi gandai apie 2023 metų „iPhone“ modelius. Šiuo metu gandų nešiotojai mini periskopo objektyvo funkciją, skirtą geresniam optiniam priartinimui. Nors analitikai iš pradžių manė, kad ši technologija bus išskirtinė 2023 m. Pro modeliams, analitikas Ming-Chi Kuo dabar teigia, kad naują objektyvą gaus tik didesnis „iPhone 15 Pro Max“ modelis.
  • „Apple“ pasidalijo nauju vaizdo įrašu „Kaip sukurti vaizdo montažą kino režimu iPhone“ su Arielle Bobb-Willis vaizdo įrašu.
  • „Apple“ pristatė naują „Five Days at Memorial“ anonsą – naują serialą, kuriame pagrindinis dėmesys skiriamas įvykiams po uragano „Katrina“. „Five Days at Memorial“ premjera turėtų įvykti penktadienį, rugpjūčio 12 d. Serialas startuos parodant piormuosius tris epizodus, o vėliau bus rodoma po vieną naują seriją kiekvieną penktadienį iki rugsėjo 16 d.
  • Praėjus maždaug mėnesiui po to, kai pasaulinėje kūrėjų konferencijoje WWDC 2022, „Apple“ paskelbė apie visus naujus atnaujinimus, kompanija pagaliau išleido pirmąsias viešas šių metų „iOS“, „iPadOS“, „MacOS“, „watchOS“, „tvOS“ ir „HomePod“ programinės įrangos naujinimų beta versijas.
  • „Apple“ paskelbė filmo „Amber Brown“ anonsą. Tai naujas vaikams ir šeimai skirtas serialas, kurį pristato „Emmy“ apdovanojimui nominuota rašytoja ir režisierė Bonnie Hunt. Pasaulinė serialo premjera įvyks penktadienį, liepos 25 d.
  • Tiems kas planuoja įsigyti naują „MacBook Air“ išpakavimai ir apžvalgos:

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų