14-os 2022 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

14-os 2022 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Antradienį, po labai ilgo delsimo, SEB bankas Lietuvoje pagaliau pradėjo aptarnauti „ApplePay“.
  • „Bitės“ tinkle pradėjo veikti VoLTE paslauga.
  • „Apple“ paskelbė WWDC 2022 datą. Konferencija vyks birželio 6–10 dienomis. Tačiau, panašu, ji ir vėl bus virtuali.
    WWDC 2022
  • Čekų „Letem Svetem Applem“ tvirtina, kad „Apple“ jau uždarame rate testuoja „iOS 16“. Kalbama, kad viena didžiausių šios operacinės sistemos naujovių bus modernizuota naudotojo sąsaja pritaikyta „iOS 14 Pro“, kuriame (čia tik gandai), nebus išpjovos ekrano viršuje. Kalbama, kad „iOS 16“ bus galima įdiegti „iPhone“ modeliuose nuo „iPhone 7“ ir naujesniuose. Tokiu būdu be šio atnaujinimo liks „iPhone 6s“, „iPhone 6s Plus“ ir pirmasis „iPhone SE“. Dar ankstesniuose modeliuose jau dabar negali būti įdiegta „iOS 15“.
  • Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė ir krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas kreipėsi į kitų Europos ekonominės erdvės šalių ministrus ragindami prisijungti prie Lietuvos iniciatyvos paskatinti „Apple“ ir „Google“ bendroves pašalinti „Yandex“ programėles Europoje. Šios rusiškos keleivių vežimo užsakymo internetu programėlės kelia grėsmę asmens duomenų saugumui, rašoma ministerijos pranešime spaudai.
  • JAV patentų ir prekės ženklų biuras užregistravo „Apple“ patentą, kuriame aprašoma „Face ID“ jutiklių montavimas po ekranu.
  • „Apple“ informavo, kad nuo gegužės 23 dienos, „Apple TV+“ naudotojai galės žiūrėti (kiekvieną savaitę po naują seriją) penkių serijų dokumentiką apie dinozaurus „Prehistoric Planet“.
  • „Apple“ planuoja pratęsti mistinį darbo vietos trilerį „Severance“ antru sezonu. Paskutinė pirmojo sezono serija rodoma kovo 8 dieną. „Apple“ neskelbia skaičių rodančių kiek žmonių šį serialą žiūri, bet panašu jis nėra vienas populiariausių kompanijos serialų, tačiau asmeniškai man jis visai neblogai žiūrisi.
  • „Apple“ į Rusijai skirtą „App Store“ grąžino opozicionieriaus Nleksejaus Navalno aplikaciją, kurią pernai buvo pašalinusi Rusijos vyriausybės reikalavimu.
  • Po 6 mėnesių pertraukos „Apple“ atnaujino „iWork“ („Pages“, „Keynote“ ir „Numbers“) aplikacijas. 12.0 versijos tai sąlyginai mažas atnaujinimas, nors žiūrint į numeraciją galima būtų tikėtis ir daugiau naujovių. Aplikacijos atnaujintos tiek „macOS“, tiek ir „iOS“ operacinėms sistemoms.
  • Praėjus maždaug savaitei po „macOS Monterey 12.3.1“ atnaujinimo „Apple“ išleido saugumo atnaujinimą 11.6.6 skirtą „macOS Big Sur“ ištaisantį tas pačias saugumo spragas.
  • Anksčiau, šiais metais, „Apple“ pristatė įrankius skirtus technikams leidžiančius atlikti „Face ID“ modulio remonto darbus nekeičiant viso „iPhone“. Tačiau šie įrankiai tiko tik „iPhone XS“ ir naujesniems. Dabar kompanija praplėtė šias remonto galimybes ir „Face ID“ gali būti taisomas ir „iPhone X“.
  • „Apple“ nutraukė „iOS 15.4“ sertifikatų pasirašymą taip padarydama grįžimą prie šios „iOS“ versijos neįmanomu.
  • „Apple“ išleido 143-ą „Safari Technology Preview“ naršyklės versiją.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų