6-os 2022 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

6-os 2022 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ paskelbė apie naują serialą „The New Look“. Tikrais įvykiais paremto siužeto serialas nufilmuotas Paryžiuje, o jame vaidina „Emmy“ laimėtojas Ben Mendelsohn ir nemažai pačių įvairiausių apdovanojimų pelniusi bei daugiau nei pusšimtyje filmų suvaidinusi Juliette Binoche.
  • „Apple“ žino apie „AirTags“ ir „Find My“ aplikacijos problemą leidžiančią sekti žmogų jam to nežinant ir žada išleisti pataisymą. „Find My“ naudotojas turėtų gauti žinutę jei bet koks „nežinomas priedas“ galimai jį seka.
  • „Apple“ nutraukė santykius su 12 jos technikos gamybai reikalingas medžiagas išgaunančių atstovų, nes mano, kad iš jų veiklos gauti pinigai buvo naudojami ginkluotiems konfliktams remti.
  • Išleistas „iOS“ ir „iPadOS“ 15.3.1, „watchOS 8.4.2“ bei „macOS Monterey“ 12.2.1 atnaujinimai.
  • „Apple“ nori sužinoti kodėl daug internautų nekenčia „Safari“ naršyklės. „Apple“ evangelistė ir programuotojų atstovė Jen Simmons parašė žinutę savo „Twitter“ paskyroje ir buvo nustebinta atsakymais. „Atrodo yra išties piktų žmonių norinčių, kad Safari išnyktų. Negi tikrai norime gyventi pasaulyje kur 95% naudoja Chromium naršyklę? Tai reikštų siaubingą ateitį web’ui. Mums reikia daugiau žaidėjų, o ne mažiau.“, - savo paskyroje rašė Simmons.
  • „Samsung“ išleido „Galaxy S22“ reklamą, kurioje eilinį kartą pasijuokė iš „Apple“.
  • Praėjusį mėnesį „Bloomberg“ rašė, kad „Apple“ planuoja „iPhone“ paversti ir mobiliais mokėjimų terminalais. Šią savaitę „Apple“ oficialiai pristatė „Tap to Pay“ funkciją. Ši paslauga veiks „iPhone XS“ ir naujesniuose „iPhone“ modeliuose.
    Apple Pay - Tap to Pay paslauga paverčianti iPhone mobiliu mokėjimų terminalu.
  • „Zoom“ aplikacijos naudotojai „macOS Monterey“ teigia, kad užbaigus pokalbį jų mikrofonas lieka įjungtas.
  • „Apple“ išleido 140 „Safari Technology Preview“ naršyklės versiją.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų