5-os 2022 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

5-os 2022 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Paskelbusi apie paskutinio 2021 metų ketvirčio pelną (34,6 mlrd. JAV dol.) kompanija viršijo 100 mlrd. JAV dol. metinio pelno kartelę.
    Infographic: Apple pelnas 2021 metais viršijo $100 milijardų JAV dol. | Statista
    Šaltinis: „Statista“
  • „Fortune“ žurnalo inicijuotoje pasaulio kompanijų kuriomis labiausiai žavimasi apklausos rezultatai 15-tus metus iš eilės „Apple“ užkelia į pirmą vietą. Po jos eina „Amazon“ ir „Microsoft“. Jei išskirti iš bendro sąrašo tik technologijų kompanijas, pirmasis dešimtukas atrodytų taip.
    Fortune 2022 technologijų kompanijų, kuriomis labiausiai žavimasi dešimtukas
  • „Apple“ paskelbė apie planuojamą serialą „Dear Edward“, kuris bus kuriamas pagal to paties pavadinimo Ann Napolitano novelę.
  • „Microsoft“ atnaujino organizacijoms skirtą antivirusinį sprendimą „Microsoft Defender for Endpoint“. Kompanijos „Microsoft Defender“ galės diegti darbuotojų telefonuose, taip pat ir „iOS“.
  • Vasario 1 dieną „Apple“ išleido „watchOS 8.4.1“.
  • Gegužės mėnesį planuojamas knygos apie „Apple“ pasirodymas. Tripp Mickle iš „Wall Street Journal“ knygoje „After Steve - How Apple Became a Trillion-Dollar Company and Lost Its Soul“. 512 puslapių knyga pasirodys gegužės 3, bet užsisakyti ją galima jau dabar.
  • Ukrainos režisierius Vasyl Moskalenko iš „Apple“ juristų gavo 467 puslapių ikiteisminę pretenziją. Pasirodo „Apple“ nepatenkinta tuo, kad režisierius planuoja išleisti filmą „Apple Man“ nors anot Moskalenko superherojinis filmo siužetas niekaip nesusijęs su „Apple“ kompanija, jame nerodomas joks „Apple“ produktas. Filmas dar nepasirodė, tad, greičiausiai, ir „Apple“ jo dar nematė, nors pretenziją jau pateikė. Filmui sukurti buvo išleista daugiau kaip šimtas tūkstančių dolerių, kurie buvo surinkti „Kickstarter“ platformoje. Ilgoje „Apple“ juristų surašytoje pretenzijoje begalė teisinių terminų, tad „Apple Man“ režisieriui ko gero teks samdytis teisininkus.
  • „Apple“ sutrumpino jos „Apple Music“ paslaugos bandymų laikotarpį nuo trijų mėnesių iki vieno.
  • „Apple“ paskelbė serialo „The Last Days of Ptolemy Grey“ pastatyto pagal to paties pavadinimo Walter Mosley novelę video anonsą. Serialas bus padėtas rodyti kovo 11.
  • „Apple“ paskelbė antrojo „Dear…“ sezono video anonsą. Antrasis sezonas „Apple TV+“ prenumeratorius pasieks kovo 4.
  • Penktadienį „Apple TV+“ žiūrovai jau galėjo pažiūrėti pirmas dvi serialo „Suspicion“ serijas. Seriale vaidina Uma Thurman daugeliui gerai žinoma iš tokių filmų kaip „Kill Bill“ („Nužudyti Bilą“) ir „Pulp Fiction“ („Bulvarinis skaitalas“). Uma seriale vaidina Amerikos verslininkę, kurios vienintelis vaikas pagrobtas iš viežbučio Niujorke. Seriale išvysite ir daugiau žinomų veidų.
  • „Apple“ paskelbė, kad antologijos „Roar“ premjera „Apple TV+“ prenumeratoriams įvyks balandžio 15.
  • „Apple“ paskelbė, kad balandžio 1 dieną „Apple TV+“ prenumeratoriai galės pažiūrėti „Slow Horses“ pirmą seriją. Tai šešių serijų filmas pastatyto pagal to paties pavadinimo Mick Herron knygų seriją. Filme vaidina Gary Oldman. Reikia manyti, kas serialas taip pat bus juodo humoro drama, kurioje pasakojama apie šnipus, kurie papildomai dirba ir MI5 žvalgybai.
  • Vasario 18 dieną „Apple TV+“ pasirodys visos keturios dokumentinio serialo „Lincoln’s Dilemma“ serijos. Seriale iš naujo nagrinėjamas buvusio JAV prezidento palikimas.
Jei įsigyjate prekę „Mac Arena“ svetainėje paspaudę ant nuorodos į „Amazon“ svetainę — „MacArena“ gauna nedidelį mokestį.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų