40-os 2021 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

40-os 2021 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ nutraukė „iOS 15.0“ sertifikatų pasirašymą. Grįžti prie šios „iOS“ versijos nebeįmanoma.
  • „Apple“ įsigijo milžinišką, 550 000 kvadratinių pėdų (~51 000 m2) vietą naujam biurui Los Angeles ir Culver City pasienyje. Matyt kompanija nutarė, kad jos buvimas Hollywood’e turi būti jaučiamas dar stipriau.
  • „Reuters“ praneša, kad Nyderlandų konkurencijos tarnyba nustatė, jog „Apple“ pirkimo aplikacijose taisyklės neatitinka šalies lygių konkurencingumo teisių įstatymo ir pareikalavo kompaniją savo taisykles pakeisti.
  • Airijos ir Estijos vyriausybės ketvirtadienį pareiškė sutinkančios su 15% pelno mokesčio tarptautiniu minimaliu tarifu, kurį planuojama taikyti tarptautinėms milžinėms. Penktadienį ir Vengrija paskelbė, kad sutinka su tokiu tarifu.
    Turtingųjų G7 šalių finansų ministrai birželio mėnesį susitarė dėl visuotinio minimalaus ne mažesnio nei 15% pelno mokesčio tarifo, pasiekto Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (EBPO).
    Mokesčio tarifą liepos mėnesį patvirtino G20 šalys, jį pasirašė daugiau nei 130 šalių.
    Airijoje šiuo metu yra galioja įmonėms itin palankus 12,5% pelno mokesčio tarifas. Ši mokesčių politika pritraukė tokias milžines kaip „Apple“ ir „Google“.
  • „Dell“ CEO Michael Dell kalbėdamas su CNET paminėjo jog Steve Jobs norėjo, kad „Dell“ diegtų MacOS „Intel“ procesorių pagrindų veikiančiuose PC kompiuteriuose. Tai ko gero būtų stipriai pakeitę tiek „Apple“, tiek ir kompiuterių industriją.
  • „Apple“ paskelbė mistinės kriminalinės komedijos „Afterparty“ pasirodysiančios „Apple TV+“ video anonsą.
  • Paminėdama 10-tąsias Steve Jobs mirimo metines, „Apple“ savo „YouTube“ kanale paviešino trumpą filmuką „Celebrating Steve“.
  • „Apple“ išleido naują aparatinės įrangos atnaujinimą 4A400 skirtą antros kartos „AirPods“, „AirPods Pro“ ir „AirPods Max“ ausinėms. „Apple“ nepaskelbė kokios naujovės yra šiame atnaujinime, tačiau kol kas aišku jog jis įrenginiuose įdiegia išplėstą „Find My“ palaikymą, kurį „Apple“ kaip „iOS 15“ galimybę pažadėjo dar birželio mėnesį.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų