32-os 2021 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

32-os 2021 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ praneša, kad lapkričio 5 dieną „Apple TV+“ pasirodys naujas Sci-Fi filmas „Finch“ su Tom Hanks.
  • „Apple“ paskelbė naują „Today At Apple“ pamoką mokančią sukurti besikartojančio vaizdo video.
  • „MacRumors“ rašo jog „Apple“ stengiasi sumažinti „iPhone“ savikainą keisdama telefonų kamerų komplektuojančių dalių pirkimus. Anksčiau „Apple“ jos telefonams skirtus i jau surinktus kamerų modulius pirkdavo iš „LG InnoTek“, „Sharp“ ir „O’Film“. Dabar gi kompanija objektyvus ir kamerų modulius perka atskirai ir juos surenka „Foxconn“ gamyklose. Tai iš tiesų gali būti pigesnis būdas, tačiau ar tai padarys „iPhone“ bent kiek pigesniais…
  • „Apple“ atnaujino vadovą skirtą teisėsaugos atstovams, kuriame teigia jog yra pasiruošusi pateikus teisėsaugos orderį atrakinti „iPhone“ ar „iPad“, kuriame įdiegta „iOS 7“ ar senesnė „iOS“ versija. Kiek netikėtas posūkis kompanijos, kuri ne tik deklaravo gerbianti jos įrenginių naudotojų privatumą, bet ir jį nuožmiai gynė, sprendime. Ekspertai teigia, jog „Apple“ gali įsilaužti į jos pačios sukurtą „iPhone“ ar „iPad“ su „iOS 7“ ar senesne „iOS“ versija dėl tos priežasties, kad šiose operacinėse sistemos yra pažeidžiamumas leidžiantis tai padaryti. Naujesnėse „iOS“ versijose šis pažeidžiamumas panaikintas.
  • Kalbama, kad 2022 metais „Mac“ kompiuteriuose ir „iPhone“ gali būti diegiami 3nm procesoriai.
  • panašu, kad „Apple“ yra paruošusi dar bent vieną didesnį „iOS 14“ atnaujinimą — „iOS 14.8“. Jis paminėtas „Xcode“ kode.
  • JAV senatoriai Richard Blumenthal, Marsha Blackburn ir Amy Klobuchar pateikė įstatymo projektą, kuriuo siekiama pažaboti „Apple“ ir „Google“ dominavimą elektroninių programėlių parduotuvių ir kitų skaitmeninių funkcijų rinkoje. Be kitų reikalavimų įstatymo projekte taip pat reikalaujama, kad programėlių parduotuvių operatorės, tokios kaip „Apple“ bei „Google“, kurios taip pat valdo įrenginių operacines sistemas, leistų vartotojams atsisiųsti programėles iš kitur.
  • Dar neseniai „Apple“ draudė aplikacijas, kuriose buvo prekiaujama marihuana, tačiau dabar pakeitė savo požiūrį ir tokios aplikacijos gali patekti į „App Store“.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų