31-os 2021 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

31-os 2021 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Kalbama, kad „Apple“ ruošiasi pristatyti naują vaizdo nuotraukose atpažinimo funkciją. Pasitelkusi naudotojo įrenginyje esančių nuotraukų bibliotekos analizavimo algoritmus ši funkcija sieks nustatyti vaikų išnaudojimo, tokio kaip vaikų pornografija atvejus. Tokius vaizdus aptikus bus pasitelkta žmonių analizė, nes kompiuteriniai algoritmai nors ir efektyvūs, tačiau gali ir klysti. Kai kurių šaltinių teigimu ši funkcija veiks tik telefonams JAV teritorijoje.
  • „Apple“ išleido 129-ą „Safari Technology Preview“ naršyklės versiją. „Safari Technology Preview“ naršyklė tai aplikacija, kurioje įdiegtos naujausios technologijos dar tik pasirodysiančios įprastose naršyklėse.
  • „Apple“ pradėjo prekiauti belaidėmis „Magic Keyboard“ klaviatūromis su jose įdiegti „Touch ID“ skeneriu. Anksčiau šias klaviatūras buvo galima gauti tik perkant naujo modelio „iMac“. Tikėtina šių klaviatūrų kaina Lietuvoje: klaviatūros su skaičių bloku — 185 €, klaviatūros be skaičių bloko – 159 €.
  • „Apple TV+“ laimėjo aštuonias „Imagen Award“ nominacijas penkiose programose. Nominuota: „Ted Lasso“, „The Mosquito Coast“, „Little Voice”, „Ghostwriter” ir „Mariah Carey’s Magical Christmas Special”.
  • Išleidusi „iOS 14.7.1“ „Apple“ nutraukė „iOS 14.7“ sertifikatų pasirašymą.
  • „Apple“ EEC užregistravo šešis naujus „Apple Watch“ modelius: A2473, A2474, A2475, A2476, A2477 ir A2478. Kompanija taip pat užregistravo ir du naujus „Mac“ modelius: A2442 ir A2485. Galimai tai laukiami 14 ir 16 colių ekrano įstrižainę turintys „MacBook Pro“ kompiuteriai su M1X procesoriumi.
  • „Fortune 500“ sąraše „Apple“ užėmė šeštą vietą, tačiau pirma pagal pelningumą. Žemiau 2021 „Frtune 500“ pirmasis dešimtukas.

    Pernai „Apple“ šiame sąraše (pagal pajamas) užėmė 12-tą vietą, o 2019 - 11-tą.
  • Kalbama, kad parodžius vos vieną sezoną „Apple TV+“ serialo „Little Voice“ kūrimas buvo nutrauktas.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų