33-os 2021 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

33-os 2021 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Rusijos kontrolierių tarnyba Roskomnadzor (RKN) reikalauja, kad „Apple“ ir „Google“ panaikintų iš savo aplikacijų parduotuvių Rusijos opozicijos lyderio A. Navalno aplikaciją. Kontrolierių tarnyba teigia, kad „Navalny“ yra naudojama reklamuoti ekstremistų organizacijos Antikorupcijos fondas veiklai.
  • Bijodama Delta viruso atmainos „Apple“ darbuotojų sugrąžinimo į biurus planus nukėlė į 2022 metų sausį.
    Apple biro pastatas Apple Park sutemus
  • Naujas „Today at Apple“ mokymo sesijų video demonstruoja kaip „iPhone“ pagalba galima nufotografuoti „stiprų“ portretą.
  • „Apple“ technikos mėgėjai neretai turi po vieną ar daugiau įdomesnių, retų ar jiems brangių kompanijos kūrinių. Kompanija „Grid Studio“ sugalvojo būdą, kaip tokius „Apple“ technikos stebuklus paversti meno kūriniais. Idėja nebloga ir manau jei rankos nėra sėdimosios tęsinys — tokį meną gali pasidaryti kiekvienas.
  • „Apple“ patyliukais pradėjo naują programą pavadintą „Siri Speech Study“. Aplikacija „App Store“ renkanti balso/kalbos duomenis ir taip tobulinanti Siri. Programos dalyviu galima tapti tik gavus specialų pakvietimą.
  • „Digitimes“ teigia, kad „Apple“ svarsto ateityje „iPad“ korpusą daryti iš titano. Manau, „iPad“ naudotojai tai tikrai tinkamai įvertintų.
  • Leidinys „New York Post“ rašo apie vagystę, kurią realizuoti padėjo „Apple Watch“ laikrodis. Vagišiai nutarė „Apple Watch“ panaudoti kaip GPS sekimo sistemą ir pritvirtino laikrodį prie prekeivio narkotikais automobilio bamperio. Laikrodis atvedė juos prie viešbučio Hartford’e (JAV, Konektikuto valstija). Pamatę ten automobilį vagišiai išmušė jo stiklą ir apieškojo, bet nieko ten nerado. Kitą dieną jie patykojo automobilio savininko, atėmė jo tašę ir viešbučio numerio raktus, kur jie ir rado pusę milijono dolerių. Daugiau informacijos apie šį nusikaltimą ir kaip įkliuvo vagišiai skaitykite „New York Post“ svetainėje. Vagišiai net gi nusifotografavo su grobiu. Jų telefonuose rasta ir iš kitų vagysčių parsivilkto grobio nuotraukų.
  • Yra manančių, kad „Apple“ rugsėjo mėnesį gali surenti kelias prezentacijas ir atsisakyti produktų pristatymo prezentacijų išskirstymo į skirtingus mėnesius. „Digitimes“ rašo, kad naujo „Apple“ telefono pristatymo tikimasi rugsėjo 13 dieną, tačiau rugsėjį „Apple“ gali surengti ir daugiau renginių, kurių metu bus pristatyti ir naujieji „iPad“. Tradiciškai „Apple“ savo produktų prezentacijas organizuoja rugsėjo, spalio ir lapkričio mėnesiais.
  • Panašu jog fantastikos ir ypač Isaac Asimov’o kūrybos mėgėjai nuo rugsėjo 24 dienos turės į ką paganyti akis.
  • „Apple“ patentų portfelį papildė dar vienas patentas. Naujame patente aprašoma „MacBook“ kompiuterio klaviatūra su nuimama pelyte. Pelytė yra vieno klavišo dydžio.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų