29-os 2021 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

29-os 2021 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • HBO atjungė savo kanalą „Apple TV“. Atrodytų menka bėda, bet daug paslaugos prenumeratorių rašo, kad „HBO Max“ aplikacijoje prie savo paskyros negali prisijungti su savo „Apple ID“.
  • Naujoje ir nuotaikingoje šeštos kartos „Apple Watch“ aplikacijos reklamoje „Apple“ išskiria Health ir Fitness funkcijas.
  • Paskelbti 2021 metų IPPAWARDS (nuotraukų padarytų „iPhone“ pagalba) fotografijų konkurso nugalėtojai. Nuotraukas nugalėtojas rasite čia.
    Christian Horgan
    1-os vietos Žmonių kategorijoje nugalėtoja, Christian Horgan iš Australijos nuotrauka. Fotografuota „iPhone X“,
  • „Apple“ švenčia buvimo Singapūre 40-metį. Prieš keturis dešimtmečius 72 darbuotojus turėjęs kompanijos biuras išaugo iki biuro su 3500 darbuotojų. Čia įsikūręs „Apple“ Azijos ir Ramiojo vandenyno regionų operacijų centras.
  • Savo interviu „Mediacorp Class 95“ Tim Cook papasakojo koks buvo pirmasis jo „Apple“ įrenginys. Tai buvo „Apple II“.
  • „Apple“ išleido savo įrenginiams skirtų atnaujintų operacinių sistemų versijas: „macOS BigSur 11.5“, „iPadOS 14.7“, „iOS 14.7“, „watchOS 7.6“ ir „tvOS 14.7“. Kompanija taip pat išleido atnaujintą „Safari Technology Preview“ 128 naršyklės versiją. „Apple“ taip pat išleido ir „Safari“ naršyklės atnaujinimą 14.1.2 skirtą „macOS Catalina“ ir „macOS Mojave“ operacinėms sistemoms.
  • Kalbama, kad „iPhone 13“ palaikys gretą laidinį įkrovimą. Jei tai tiesą tai „Android“ naudotojai galės smagiai pasišaipyti iš „Apple“ fanų, nes žadamas „greitas“ 25W įkrovimas. Beveik visi šiuolaikiški „Android“ palaiko 30W įkrovimą, o kai kurie net nuo 60 iki 120W.
  • Remdamasi informuotais šaltiniais „Bloomberg“ teigia jog „Apple“ mažiausiai mėnesiui atideda galutinį darbuotojų sugrįžimo į biurus terminą. Nėra žinoma ar tokį sprendimą lėmė kai kurių kompanijos darbuotojų nenoras dirbti biure, po to kai paragavo darbo iš namų skonio, o kai kurie net ir investavo į tai ar šio Cook sprendimo priežastis vėl pradėjusi prastėti COVID pandemijos situacija.
  • JAV Teisingumo ministerija paskelbė apie 22-mečio brito Joseph O’Connor žinomo kaip „PlugWalkJoe“ suėmimą. Jis kaltinamas dalyvavimu 2020 metais nulaužiant žinomų žmonių ir įmonių „Twitter“ paskyras. Jį suėmė Nacionalinė Ispanijos policija. Prieš metus duodamas interviu „The New York Times“ jis tvirtino, kad nėra kaltas ir jo nepagaus. Kiek anksčiau buvo suimtas vienas iš nusikalstamos grupuotės vadeivų 18-metis Ivan Clark. Jį pasodino trims metams. Šie nusikaltėliai siejami su įsilaužimais į „Apple“, Elon Musk, Joe Biden, Jeff Bezos, Bill Gates ir kitų žymių žmonių „Twitter“ paskyras kai pasinaudojus socialiniu inžineringu jiems pavyko apgauti „Twitter“ darbuotojus ir gauti prieigą prie vidinių aptarnavimo instrumentų.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų