27-os 2021 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

27-os 2021 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Programuotojams skirtoje „iOS 14.7 beta 5“ versijoje „Apple“ ištaisė klaidą, kai jungiantis prie Wi-Fi prieigos taškų, kurių SSID yra „%p%s%s%s%s%n“ atjungimas įrenginio belaidžio prisijungimo modulis.
  • „Bloomberg News“ praneša, kad buvusi „Apple“ tinklalaidžių turinio padalinio vadovė N’Jeri Eaton jau šį mėnesį prisijungs prie „Netflix“ komandos kur vadovaus tinklalaidžių komandai.
  • Naujoje reklamoje „Apple“ demonstruoja kaip „Apple Watch“ pagalba rasti pamestą „iPhone“.
  • Kai kalbama apie dėvimą elektroniką, „Apple Watch“ laikomas de facto standartu. Artėjant olimpinėms žaidynėms „Apple“ išleido riboto tiražo 22-jų valstybių vėliavų spalvų laikrodžių dirželius.
  • Ekspertai įspėja „Apple“, kad „Time Capsule“ įrenginių naudotojų duomenims kyla pavojus. Yra tikimybė, kad „Time Capsule“ išleistuose 2014–2018 metais naudojamuose „Segate“ kietuosiuose diskuose (ST3000DM001 / ST2000DM001) lūš parkavimo rampa ir sugadins skaitymo rašymo galvutę, kuri įrenginiui pabudus iš hibernacijos režimo sugadins diske esančius duomenis.
    „iFixit“ yra detali instrukcija kaip galima „Time CVapsule“ diskus pakeisti kitais.
  • Filmų kūrėjas Jennifer Zhang pasinaudojo karantinu ir naudodamas „iPhone 8“ sukūrė pilnavertį filmą. Zhang sako jog COVID–19 karantinas sustabdė visus jos projektus ir nebuvo aišku kada ji turės galimybę juos tęsti. Tad ji sugalvojo sau iššūkį — sukurti filmą sėdint karantine tomis priemonėmis, kurias turi - save ir „iPhone“.
  • „Apple“ paviešino naujo komedijinio serialo „Mr. Corman“ video anonsą.
  • „Apple“ paskelbė apie rugsėjo mėnesį pasirodysiantį dokumentinį filmą „9/11: Inside the President’s War Room“. Filme bus rodoma kaip tuometiniai JAV prezidentas George W. Bush ir vice prezidentas Dick Cheney bei priiminėjo sprendimus pirmomis valandomis po teroristinio akto. Minint 20-tas 9/11 teroro akto metines filme bus rodomi ir iki šiol viešai negirdėti aukštų JAV pareigūnų ir karinių pajėgų pareigūnų parodymai. Filme taip pat bus parodytos 200 anksčiau neviešintų nuotraukų.
  • „Apple“ sveikatingumo padalinio viceprezidentė Dr. Sumbul Ahmad Desai patvirtino, kad sveikatingumo tyrimams atlikti „Apple“ turi visą kliniką, o kompanija dirba kaip „darnus orkestras“.
  • Trečiadienį „Apple“ akcijų AAPL kainos pasiekė naujas rekordines aukštumas — 144,57 JAV dol. už akciją. Kompanijos akcijų kaina augo ištisas septynias dienas kol galiausiai pasiekė naują rekordą.
  • Paaiškėjo kaip Brazilijos nusikaltėliai gavo prieigas prie pavogtų „iPhone“ savininkų bankų sąskaitų. Pradžioje buvo manyta jog naudojama kokia nors nežinoma sistemos saugumo spraga, tačiau paaiškėjo, kad schema gerokai paprastesnė. Nusikaltėliai išima SIM kortelę ir ją įdėję į kitą telefoną, per socialinius tinklus suranda žmogaus, kurio telefonas pavogtas elektroninio pašto adresą. Labai dažnai tas pats elektroninio pašto adresas būna naudojamas ir kaip „Apple ID“. Tada nuresetinamas Apple ID slaptažodis. São Paulo policija suėmė 12 šia veikla užsiiminėjusių nusikaltėlių ir yra nustačiusi dar 28 asmenis.
  • „Kaspersky Password Manager“ (KPM) naudotojai susikūrę aplikacijos pagalba slaptažodžius iki 2019 metų spalio ir juos naudojantys, ko gero turėtų susikurti naujus. Saugumo specialistai teigia, jog aplikacijoje yra saugumo spraga leidžianti programišiams per mažiau nei 100 bandymų atspėti aplikacijoje generuotą slaptažodį.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų