16-os 2021 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

16-os 2021 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Balandžio 20 dieną įvyko virtualus „Apple“ renginys, kurio metu kompanija pristatė atnaujintus „iMac“ ir „iPad Pro“ su bendrovės gamintais „M1“ lustais bei pamestų daiktų žymeklį „AirTag“. Tiesa, investuotojų nesužavėjo kompanijos pristatytos naujovės ir po pristatymo „Apple“ akcijos AAPL smuktelėjo 2 poc.
    Nematę renginio ar norintys jį dar kartą peržiūrėti tai padaryti gali „Apple“ svetainėje arba video žemiau.
  • „Apple“ pagaliau išleido savo ilgai lauktus „AirTag“. „AirTag” tai lengviausias būdas surasti savo daiktus. Monetos dydžio „AirTag” galėsite prisegti prie raktų, įdėti į piniginę ar prikabinti prie kuprinės ir nuolat žinoti kur yra Jums brangūs daiktai. Atnaujintoje „Find My” programėlėje nuo šiol galėsite matyti ne tik savo ir šeimos narių „Apple” įrenginių, bet ir nuolat dingstančių daiktų vietą. Užsisakyti šį naują draugą ir pagalbininką galite jau dabar. „AirTag“ kainos, priklausomai nuo modelio svyruoja nuo 35 iki 45 € už vienetą.
  • „Apple“ renginyje anonsavo naujus, spalvingus „iMac“ kompiuterius su M1 lustais. „Apple“ teigimu, kompiuterių tūris, lyginant su ankstesniais modeliais, buvo sumažintas perpus. 24 colių įstrižainės „iMac“ įmontuota atnaujinta kamera, kuri gali filmuoti įrašus „Full HD“ raiška prieblandoje.kompiuteriuose veiks nauja magnetinė maitinimo jungtis ir šiek tiek patobulinta klaviatūra, kurioje bus įdiegtas pirštų atspaudų skaitytuvas ir „emoji“ simboliai. „iMac“ bus galima rinktis iš skirtingų spalvų – baltos, žalsvos, mėlynos, violetinės, oranžinės, geltonos ir raudonos. Priklausomai nuo modifikacijos naujųjų „iMac“ kompiuterių standartinių modifikacijų kainos yra nuo 1499 € iki 1949 €.
  • „iPad Pro“ technologijų bendrovė vadina galingiausiais planšetiniais kompiuteriais, kuriuos šiuo metu galima rasti rinkoje. „iPad Pro“ našumu rūpinsis „Apple“ gaminti M1 lustai, jau veikiantys pernai pristatytuose „Mac“ nešiojamuose kompiuteriuose. 12,9 colio įstrižainės „iPad Pro“ ekranas veiks su „Mini-LED“ technologija, dėl kurios vaizdas bus ryškesnis ir pasižymės geresne spalvų gama. Planšetėse įdiegta atnaujinta „USB-C“ jungtis, kuri leis „iPad“ prijungti prie aukštesnės raiškos monitorių ir greičiau atsisiųsti nuotraukas iš kameros bei nauja 12MP „Ultra Wide” priekinė kamera su „Center Stage” funkcija. Kai kurie planšetinių kompiuterių modeliai palaikys 5G ryšį. 12 colių ekrano įstrižainę turinčių „iPad Pro“ kainos prasideda nuo 1509 € ir siekia 2599 € už 2TB talpos WiFi ir Cellular modelį.
  • 2015 metų balandžio 24 dieną „Apple“ išleido pirmuosius „Apple Watch“ išmaniuosius laikrodžius.
  • Secure Mobile Networking Lab (SEEMOO) ir Cryptography and Privacy Engineering Group (ENCRYPTO) tvirtina, kad dar 2019 metų gegužę įspėjo „Apple“ apie tai, kad aptiko galimybę kaip iš įrenginio su įgalinta „AirDrop“ funkcija galima gauti naudotojo elektroninio pašto adresą ir telefono numerį, tačiau „Apple“ iki šiol į tai niekaip nesureagavo

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų