14-os 2021 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

14-os 2021 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple Music TV“ pradėjo veikti Jungtinėje Karalystėje ir Kanadoje. Tai muzikinių video televizija, panašiai kaip MTV tik sukurta Apple. Jungtinėse Valstijose paslauga startavo praėjusių metų spalio mėnesį.
  • „Apple“ paskelbė 2020 metų pirmo ketvirčio skaidrumo ataskaitą. Šioje ataskaitoje galima matyti kiek kartų ir kokių duomenų įvairių šalių valstybinės institucijos kreipėsi į kompaniją prašydamos pateikti „Apple“ įrenginių naudotojų duomenis ar kitą informaciją ir kiek tokių prašymų buvo patenkinta. Ataskaitą rasite čia.
  • „Epic Games“ bylos metu paaiškėjo priežastis kodėl „Apple“ nenori išleisti „Android“ platformai skirtos „iMessage“ aplikacijos/paslaugos. „Apple“ CVP Craig Federigh bylos metu sakė, kad: „iMessage aplikacija Android platformoje panaikintų kliūtį tėvams savo vaikams pirkti Android telefonus.“
  • Panašu, kad komponentų vėlavimai jau plačiai apėmę įvairias pramonės sritis nuo vaizdo plokščių iki automobilių gamintojų pasiekė ir „Apple“. Kalbama, kad dėl vėluojančių komponentų „Apple“ nutolina naujų „MacBook“ ir „iPad“ modelių gamybą. Tai kol kas nepalietė dabartinių modelių gamybos, tačiau šis status quo gali trukti neilgai.
  • „Apple“ paskelbė kitų gamintojų produktus (pvz. „Belkin“ SOUNDFORM Freedom True Wireless ausines ar nuo balandžio 7 dienos įsigytais nauju s „VanMoof S3“ ir X3 e-dviračius) veikiančius su „Find my“ paslauga.
  • „Intel“ visai pasiklydo… Geriausią pasaulyje procesorių reklamuoja „MacBook Pro“ pagalba. Nuotrauką reklamai procesorių gamintoja paėmė iš „Getty Images“ ir ten tikrai „MacBook Pro“ ir „Macgic Mouse“.
    Intel reklamuoja savo procesorių „MacBook Pro“ pagalba
  • Šį mėnesį „Apple“ numačiusi porą proginių „Apple Watch“ aktyvumo išbandymų. Žemės dienos išbandymą ir Tarptautinės šokio dienos išbandymą. Žemės dienos išbandymas — balandžio 22 dieną. Norint gauti šį proginį virtualų apdovanojimą reikės bent 30 minučių pasportuoti šią dieną įsijungus kokį nors aktyvumo režimą. Tarptautinę šokio dieną, minimą balandžio 29 įsijungę šokimo „aktivitį“ bent dvidešimčiai minučių ir smagiai pašokę gaus proginį virtualų medalį.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų