8-os 2021 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

8-os 2021 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Daugeliui sekančių technologines „Apple“ naujienas žinomas „iFixit“ vardas ir jų skelbiami „Apple“ įrangos taisomumo indeksai. Prancūzų „MacGeneration“ pastebėjo, kad panašius indeksus prancūzams skirtoje savo svetainėje pradėjo skelbti ir „Apple“. Pasirodo, Prancūzijos įstatymas reikalauja, kad mobilių telefonų gamintojai skelbtų taisomumo (lengvumo/sudėtingumo taisyti) indeksus. Šis indeksas nustatomas įvertinus: prieinamumą prie dokumentacijos, kaip lengva įrenginį išardyti, atsarginių dalių prieinamumą, atsarginių dalių kainas (lyginant su nauju įrenginiu) ir prieinamumą prie programinės įrangos atnaujinimo, nemokamo techninio palaikymo ir galimybės atstatyti programinę įrangą. Iš kompanijų reikalaujama skelbti šiuos indeksus, taip pat ir jų išaiškinimą. Šiuos indeksus kompanijos skelbia pačios, o Prancūzijos sukčiavimo prevencijos ir Ekologijos ministerijos juos įvertina ir patvirtina publikavimui. Pažiūrėti kaip įvertinti „Apple“ mobilūs telefonai taisomumui galite čia pasirinkę atitinkamą įrenginį. Informacija, aišku, prancūzų kalba. Ten yra ir kai kurių „MacBook“ kompiuterių įvertinimai.
  • „iOS 14“ įdiegta 86 proc. „iPhone“. 12 proc. „Apple“ telefonų įdiegta „iOS 13“, o 2 proc. ankstesnės „iOS“ versijos. Kalbant apie „Apple“ mobilius įrenginius bendrai — naujausia „iOS“ versija įdiegta 80 proc. kompanijos mobilių įrenginių.
  • „Facebook“ jau seniai demonstruoja savo nepasitenkinimą privatumo politika „iOS 14“, kurioje naudotojams patariama atjungti reklamų sekimą. Kadangi „Apple“ savo požiūrio į privatumą nepakeitė, „Facebook“ nutarė eiti kitu keliu ir išleido reklamą, kurioje kviečia naudotojus įjungti reklamų sekimą, neva jie tokiu būdu leis „mažam verslui“ vystytis. Reakcijos ilgai laukti nereikėjo. Po video gerokai daugiau nykščių žemyn nei aukštyn, o komentarus apskritai išjungė.
  • „Apple Store“ parduotuvėse dabar dirba pardavėjai suprantantys gestų kalbą. Tiesa, norint bendrauti su kokiu pirkėju reikia iš anksto užsiregistruoti „Apple Store“ svetainėje. Paslauga nemokama. Tokia paslauga galima pasinaudoti „Apple Store“ parduotuvėse JAV, JK, Australijoje, Kanadoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Italijoje, Švedijoje, Šveicarijoje, Austrijoje ir Belgijoje.
  • „Apple“ pradėjo mokyti Siri suprasti tai ką sako mikčiojantys žmonės.
  • „Apple“ išleido „Safai Technology Preview“ 121 versiją.
  • „Apple“ išleido „macOS Big Sur“ atnaujinimą 11.2.2.
  • Vasario 24 dieną vienam iš „Apple“ kompanijos įkūrėjų Steve Jobs butų sukakę 66 metai. Steve mirė 2011 metų spalio 5 dieną, po ilgos kovos su kasos vėžiu.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų