37-os 2020 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

37-os 2020 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ nutraukė „iOS“ 13.6.1“ versijos sertifikatų pasirašymą, tad grįžti prie šios „iOS“ versijos nepepavyks.
  • Vienas iš naujų „Apple“ patentų leidžia manyti, kad kompanija mąsto apie panašaus vandens šalinimo mechanizmo, koks yra įdiegtas „Apple Watch“ diegimą ir „iPhone“.
  • „Apple“ paskelbė tradiciškai rugsėjo mėnesį vykstančio renginio datą ir laiką - 2020 rugsėjo 15 dieną 20:00 Lietuvos laiku. Patalpinti priminimą savo kalendoriuose galite paspaudę ant atitinkamos nuorodos šiame straipsnyje.
    „iPhone“ ar „iPad“ paspaudus ant renginio logo apple.com puslapyje galima išvysti papildomos realybės vaizdą su renginio simboliu ir jame užkoduota renginio data.
  • „Google“ tris metus tobulino savo žemėlapius skirtus „Apple“ laikrodžiui ir dabar naudojantys „Google Maps“ gali dubliuoti navigaciją „iPhone“ ir „Apple Watch“. Tiesa, nurodyti maršruto tiesiai laikrodyje galimybės nėra.
  • „Apple“ sukūrė apsauginę kaukę savo darbuotojams. Kaukė skirta apsaugoti kompanijos darbuotojus nuo COVID–19 užkrato. Kaukę kūrė kompanijos dizaineriai kūrę „iPhone“ ir „iPad“. Tai trisluoksnė kaukė. Tai daugkartinio naudojimo kaukė, ją galima skalbti iki 5 kartų. „Apple“ taip pat sukūrė ir permatomą kaukę „ClearMask“. Tai pirmoji visiškai permatoma chirurginė kaukė. Jos tinkamumą patvirtino JAV sanitarinės priežiūros valdyba atsakinga už maisto prekių ir medikamentų kokybę.
  • „Apple“ atvėrė duris srautinių žaidimų paslaugai. Tiesa, su apribojimais.
  • „Apple“ informavo programuotojus, kad iš Ukrainai skirtos „App Store“ jie turi pašalinti „Россия 1“ („Rosija 1“), Вести („Vesti“) ir НТВ (NTV) aplikacijas. To reikalauja Ukrainos saugumo tarnybos.
  • „Apple“ vis daugiau skiria dėmesio „naujų lyderių kartos“ auginimui, kurie ateityje užims aukščiausius postus kompanijoje, — rašo „Bloomberg“. Jei Tim Cook nuspręstų išeiti į pensiją, jo vietą, greičiausiai, užimtų kompanijos vyriausias vykdantysis direktorius Jeff Williams. Williams „Apple“ dirba nuo 1998 metų. Pradžioje jis vadovavo globalių pirkimų skyriui, o 2004 metais buvo paskirtas „Apple“ operacijų viceprezidentu ir tapo Tim Cook’o pavaduotoju.
  • Ketvirtadienį „Apple“ išleido papildomą „macOS 10.15.6“ atnaujinimą, kuriame ištaisytos klaidos susijusios su „iCloud“ ir Wi-Fi.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų