22-os 2020 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

22-os 2020 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „DigiTimes“ rašo, kad „Apple“ galimai planuoja būsimose „AirPods“ ausinių versijose diegti jutiklius, kurie stebėtų tokius duomenis, kaip deguonies kiekis kraujyje, skaičiuotų žingsnius, galvos judesius ir gebėtų interpretuoti širdies ritmą.
  • Latvija, kuriai panašu suvaldyti COVID–19 proveržį pasisekė geriau nei jos kaimynėms iš šiaurės ir pietų, nors suvaržymų šalyje buvo ir mažiau, jau planuoja pradėti naudoti Apple-Google API pagrindu sukurtą aplikaciją skirtą sekti galimus žmonių kontaktus su COVID–19 viruso nešiotojais ir tokiam įvykus juos apie tai informuoti. Nors latvių aplikacija veiks tik Latvijoje, tačiau ji gali turėti galimybę dirbti kartu su kitų Europos regionų, tokių kaip Vokietija, Šveicarija ir Estija sukurtomis tokio tipo aplikacijomis. Tai leistų keliaujantiems šalies gyventojams ir už šalies ribų būti stebimiems ir informuojamiems apie galimą kontaktą su COVID–19 užkratą turinčiu asmeniu. Latvių „Apturi Covid“ („Sustabdyk COVID“) aplikacija praėjusią savaitę baigė beta testavimą. Apple-Google API pagrindu aplikaciją Latviai sukūrė vieni pirmųjų.
  • Pablo Escobar´o brolis Roberto Escobar padavė „Apple“ į teismą. Jis tvirtina, kad „iPhone“ saugumas yra prastas ir dėl to jis vos nebuvo nužudytas. Nakrobarono brolis iš „Apple“ siekia prisiteisti 2,6 milijardus JAV dolerių, nors pats teigia mažai vilties dedantis, kad šis reikalas apskritai pasieks teismą. Jis teigia, kad šiuo veiksmu jis labiau nori atkreipti kitų „iPhone“ naudotojų dėmesį. Roberto taip pat įsigijo domeną www.ripapple.com, kuriame pardavinėja auksu dengtą „iPhone“. Jo teigimu, „svetainė įrodys, kaip pasaulio žmonės yra apkvailinti Apple ir perka nesąmones už beprotiškas kainas.“ Tačiau visa tai tėra eilinė Escobar´ų afera.
  • „Apple“ išleido „macOS Catalina“ 10.15.5 versiją. Šioje versijoje kompanija įdiegė kompiuterio akumuliatoriaus senėjimo lėtinimo funkciją. Ši funkcija stebi ir analizuoja „Mac Book“ akumuliatoriaus naudojimą ir stengiasi prailginti jo tarnavimo laiką. 10.15.5 versijoje taip pat ištaisyta klaida dėl kurios pakibdavo „Finder“ aplikacija perduodant didelius duomenų kiekius RAID masyvuose.
  • Atnaujinta TIDAL aplikacija „Apple TV 4K“ palaiko „Dolby Atmos“.
  • „Apple“ išleido 107 „Safari Technology Preview“ naršyklės versiją.
  • „Qualcomm“ pristatė Wi-Fi 6E standarto lustus skirtus mobiliems įrenginiams ir maršrutizatoriams. 6GHz spektre dirbantys įrenginiai turėtų veikti greičiau, nes šiame diapazone būtų mažiau pašalinių triukšmų bei mažiau įrenginių (bent jau kol kas) naudojančių šio dažnio Wi-Fi tinklą.
  • „Apple“ nutraukė „iOS 13.4.1“ sertifikatų pasirašymą, tad grįžimas į šią „iOS“ versiją nebeįmanomas.
  • Kaip ir buvo aptariama ganduose, „Apple“ išleido keturių naujų spalvų belaides „Powerbeats Pro“ ausines.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacija

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų