Apple tiria sprogusį vienuolikmetės iPhone 6

Tema: iPhone

„Apple“ tiria kodėl „sprogo“ vienuolikmetės turimas „iPhone 6“ kai ši žiūrėjo „YouTube“.

Vienuolikmetė Kayla Ramos sesers miegamajame žiūrėjo „YouTube“ laikydama rankose „iPhone“ kai šis staiga užsidegė. „Į visas puses“ iš telefono pažirus kibirkštims ir pasipylus dūmams ši numetė telefoną ant lovos užtiesalo.

Kalbėdama su 23ABC Ramos pasakojo, kad ji apsidegino, tačiau pagrindinę žalą telefonas padarė lovos užtiesalui ir pačiai lovai. Pačio „iPhone 6“ korpusas incidento metu išsiardė. Atsiskyręs įrenginio ekranas atskleidė didelius liepsnos padarytus pažeidimus telefono viduje.

Ramos motina Maria Adata sakė: „mano vaikas galėjo užsidegti, ji galėjo būti sužeista daugiau, bet aš laiminga, kad jai viskas gerai.“ Adata sakė daugiau niekada nemiegosianti pasidėjus telefoną šalia. „Aš žinau, kad įkrauname jį dažnai, gal tai ir tapo jo perkaitimo priežastimi“, — svarstė mergina.

„Apple“ sakė Adata, kad gali būti kelios perkaitimo priežastys tokios kaip neoriginalaus ar neautorizuoto įkroviklio ar laidų naudojimas. Tokie įrenginiai tapo anksčiau įvykusių panašių „iPhone“ užsiliepsnojimo priežastimi. Nutikus tokiam atvejui „Apple“ primygtinai prašo naudotojų kreiptis į autorizuotą „Apple“ servisą.

Ramos atveju, „Apple“ tiria įrenginio užsiliepsnojimo priežastį. Kompanija mergaitės motinos paprašė atsiųsti nuotraukas ir yra nusiteikusi atsiųsti pakaitinį telefoną kai sugedęs (sudegęs) bus išsiųstas tyrimui.

Užsidegantys „iPhone“, turint omenyje milžinišką parduotą jų kiekį, gana retas fenomenas, tačiau kartas nuo karto atsitinkantis. Didelę riziką kelia ir juose naudojami ličio jonų akumuliatoriai.

2018 metų lapkritį, „iPhone X“ pradėjo rūkti ir užsidegė kai jame buvo diegiamas „iOS 12.1“ atnaujinimas. Tuo metu jis buvo pajungtas prie oficialaus „Apple“ Lightning laido ir įkroviklio. Nėra aišku ar šio „iPhone“ užsiliepsnojimo priežastimi buvo programinės įrangos klaida. Kitas „iPhone XS Max“ užsiliepsnojo perkaitęs tų pačių metų gruodį tiesiog Ohio valstijos gyventojo kišenėje.

Kiek neįprastas „iPhone“ užsiliepsnojimas įvyko 2018 metų sausį Kinijoje, elektronikos parduotuvėje keičiant „iPhone“ akumuliatorių. Šis sprogo klientui į jį įkandus.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų