Apple sumokėjo Samsung 684 milijonus JAV dolerių

Temos: Apple, Samsung
Pinigai

Dėl sumažintų nei buvo susitarta OLED ekranų užsakymų kiekių „Apple“ turėjo sumokėti baudą „Samsung“.

Nuo tada, kai „Apple“ savo „iPhone“ modeliuose („iPhone X“ ir „iPhone XS“) pradėjo naudoti OLED tipo ekranus, periodiškai vis girdėdavome apie tai, kad kompanija vis mažina šių ekranų užsakymą jų tiekėjai „Samsung“. Tokio užsakymų mažinimo priežastis buvo silpnesni nei tikėtasi šių telefonų modelių pardavimai.

Prieš mažiau nei mėnesį „ETNews“ pranešė, kad „Samsung Display“ siekia gauti šimtų milijardų vonų kompensaciją iš „Apple“ už tai, kad neužsakė sutarto kokybiškų ekrano panelių kiekio. Kompanijos pradėjo derybas. Anksčiau „SamMobile“ rašė, kad „Apple“ ilgai nesutiko mokėti kompensacijos ir siūlė kitus ginčo sprendimo būdus. Vienas iš „iPhone“ gamintojos siūlomų ginčo sprendimo būdų buvo OLED panelių užsakymai būsimiems kompanijos įrenginiams. Pietų Korėjos technologijų gigantės toks variantas netenkino.

Dabar tapo aišku kokią sumą, kuri turi būti išmokėta už netesybas, kompanijos sutarė.

„Samsung“ paskelbtoje antro metų ketvirčio finansinių rezultatų prognozėje kompanija numato milžiniškus nuostolius. Šių nuostolių priežastis, JAV-Kinijos prekybos karas, rašo „Reuters“, paveikęs visus lustų iš išmanių telefonų gamintojus. Ataskaitoje nurodoma, kad vienkartinės pajamos padėjo „Samsung“ pagerinti rezultatus (lyginant su prognozuotais) ir šios pajamos galėtų būti susijusios su „Apple“.

Naujų „Apple“ išmanių telefonų modelių pasirodymo tikimasi šių metų rugsėjo mėnesį. manoma, kad du iš naujų „iPhone“ modelių turės OLED tipo ekranus, o trečiame bus naudojamos LCD panelės.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų