Kiek kainuoja bet kokią vidutinybę iškelti į Apple Music topus?

Minia
Daugelis atlikėjų deda daug pastangų stengdamiesi sukurti muzikinį kūrinį, kuris patiktų klausytojams ir, žinoma, užimtų aukštą vietą topuose. Tačiau yra ir tokių, kurie eina paprastesniu, didesnių pastangų nereikalaujančiu keliu vedančiu į laikinos šlovės Olimpą.

Patekti į „Apple Music“ paslaugos topų viršūnes svajoja didžioji dauguma atlikėjų. Dainuojančių ir kuriančių yra labai daug. Jų tarpe yra ir visiškų vidutinybių ar dar prasčiau. Tokie niekam tikę atlikėjai, suvokdami jog šansų patekti į topus jie neturi jokių, kartais griebiasi nesąžiningų, bet veiksmingų metodų.

Kai yra paklausa — yra ir pasiūla. Yra svetainių, kurios padeda prasimušti į „Apple Music“ topus. Pavyzdžiui viena svetainė Rusijoje siūlo lengvos šlovės paslaugas. Už 1700 JAV dolerių jie teigia, kad „gabalas“ išsilaikys vienoje iš viršutinių „Apple Music“ topų eilučių parą. Mėgavimosi šlove esant „Apple Music“ topuose savaitę kainuoja 11990 JAV dol.

Muzikinio kūrinio išstūmimas į topus užima apie penkias dienas. Lengviausiai kyla pop ir rap’o stiliaus kūriniai, į pirmas pozicijas prastumti roko kūrinius gerokai sunkiau. Muzikinių kūrinių stūmimo į topus technologija nėra labai paprasta: nutolusiuose serveriuose įdiegtuose išmanių telefonų simuliatoriuose sinchroniškai paleidžiamas stumiamas kūrinys ir taip daroma kurį laiką. Po tam tikro laiko „Apple“ algoritmai atsekę to kūrinio perklausų kiekį, jį jau automatiškai stumia į regioninius topus.

Matyt būtent tokių gudrybių dėka „Apple Music“ topuose kartais atsiranda niekada niekam negirdėtų atlikėjų kūriniai, kaip pavyzdžiui visai neseniai Rusijos topuose atsidūrė keturi, anksčiau niekam nežinomi atlikėjai. Jų vardai sutampa su Ispanijos miestų pavadinimais: Mursija, Bilbao, Kartachena ir Mendos, o patys kūrinai primena namų sąlygomis įrašytus muzikinius takelius. „Medusa“ duomenimis po Mursijos („Мурсия“) vardu slepiasi Ukrainos blogeris žinomas kaip „Red Lamp“, platinantis vaizdo įrašus kuriuose imituoja populiarių Rusijos atlikėjų kūrinius.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų