Kaip surinkti virtualius Apple Watch ženklelius

Jei jaučiate, kad už fizinį aktyvumą suteikti virtualūs „Apple Watch“ ženkleliai ir medaliai jus skatina — skaitykite, kaip juos gauti.

Virtualūs „Apple Watch“ pasiekimų ženkleliai yra smagus dalykas padedantis stebėti kaip jums sekasi vykdyti užsibrėžtus fizinio aktyvumo tikslus. Jie nėra tai ką galėtumėte pasikabinti ant sienos, tačiau šiuos virtualius ženklelius galite rinkti savo telefone ir kai kuriems „Apple Watch“ naudotojams jie yra puikus motyvatorius.

Jei norite padidinti savo surinktų ženklelių kiekį — turite stengtis įvykdyti kiek galite daugiau aktyvumo užduočių. Didelė dalis ženklelių suteikiami metų bėgyje, tačiau kartkartėmis pasitaiko ir specialių ženklelių, kurie suteikiami tam tikromis progomis, pavyzdžiui 2019 metų kovo 8 dieną įvykdę „Apple“ nustatytus tai dienai aktyvumo reikalavimus — būsite apdovanoti specialiu medaliu.

Žemiau pateiksiu informaciją apie aktyvumo pasiekimų ženklelius ir kaip juos gauti.

Standartiniai pasiekimai

Didelė dalis apdovanojimų už pasiekimus yra suteikiami visų metų bėgyje. Jei savo „iPhone“ susietame su „Apple Watch“ atidarysite „Activity“ aplikaciją ir aktyvuosite „Achievements“ (pasiekimų) skiltį, greičiausiai pastebėsite jog ten yra kai kurie pilki ženkleliai. Tai virtualūs pasiekimų ženkleliai, kuriuos dar tik galite gauti.

Tačiau yra kai kurie pasiekimų ženkleliai, kurių sąraše nepamatysite iki juos pelnysite. Pavyzdžiui buvusių ir ateinančių mėnesių iššūkių (challenges), kaip ir individualių fizinių pratimų ar treniruočių ženkleliai nėra matomi iki juos pelnote.

Žemiau standartinių ženklelių, kuriuos galite pelnyti sąrašas.

Pirmoji [užduotis (exercise)] treniruotė (workout)

Kai pirmą kartą atliekate kokio nors tipo treniruotę ir ji tęsiasi bent 5-as minutes — gausite pasiekimo ženklelį. Už tokį pasiekimą ženkliai suteikiami šio tipo fizinio aktyvumo pratimams: Cycling (važiavimas dviračiu), Elliptical (lipimo pratimai), Rowing (irklavimas), Running (bėgimas), Stair-stepper (lipimas laiptais), Swimming (plaukimas), Walking (vaikščiojimas).

Pratimai, tokie kaip vaikščiojimas ar važiavimas dviračiu, nesvarbu ar atliekami lauke ar patalpose, pavyzdžiui treniruoklių pagalba, yra apjungiami į vieną grupę. Galite atlikti bet kurią iš šių treniruočių ir gausite ženkliuką. Ženkliukas suteikiamas tik vieną kartą.

Treniruočių [pratimų] įrašai

Kiekvieną kartą pasiekę geresnius kalorijų deginimo rezultatus nei buvo jūsų pasiekti anksčiau — gausite specialų ženkliuką. Yra vienas „bet“ — prieš tai turite atlikti bent penkias to tipo treniruotes. Žinoma, tie kam svarbiausia medaliai, nors ir virtualūs, o ne tikras fizinis aktyvumas — sistemą gali apgauti — pirmus keturias treniruotes padaryti nepersitempdami ir neilgas, tad norint gauti tokį ženkliuką nereikės įdėti daug pastangų.

7-Workout Week (pramankštos savaitė)

Jei kasdien nuo pirmadienio iki sekmadienio bent po 15 minučių atliksite kokią nors prasirinktą pramankštą (workout’ą) — gausite specialų ženkliuką. Reikia turėti omenyje, kad norint jį gauti netinka bet kokios 7 dienos iš eilės, skaičiavimas prasideda pirmadienį. Jį gauti visiškai nesudėtinga — tereikia, pavyzdžiui kaskart kai einate pėsčiomis — įsijungti ėjimo pramankštą laikrodyje.

Naujas judėjimo (move) rekordas

Bet kada, kai jūsų judėjimo (move) ratukas susisuks daugiau nei buvo susisukęs iki šiol (sudeginsite daugiau kalorijų nei jų kada buvote sudeginęs) — gausite šį ženklelį. Nauji „Apple Watch“ naudotojai turėtų turėti omenyje, kad norint gauti šį ženklelį „Apple Watch“ turi būti naudotas bent 10 dienų.

Naujas pratimų (exercise) rekordas

Naujas pratimų rekordas panašus į judėjimo rekordą, tik žymimas žaliu ratuku ir skaičiuojamas pratimų atlikimo laikas, o ne sudegintų kalorijų kiekis. Taip pat kaip ir judėjimo rekordo atveju, norint gauti „Move Record“ pasiekimų ženklelį — prieš tai „Apple Watch“ turi būti naudotas bent 10 dienų.

Judėjimo (move) tikslai 200%, 300%, 400%

Šiuos 200%, 300% ir 400% ženklelius galima kai viršijate savo kalorijų sudeginimo (raudonas ratukas) tikslą du, tris ar keturis kartus. Kitaip tariant, jei kalorijų sudeginimo ratuką „apsuksite“ du, tris ar keturis kartus per dieną — būsite pagerbti atitinkamu ženkleliu. Žinoma, mėgstantys pagudrauti gali tikslą nusistatyti labai mažą ir tada jį viršyti bus paprasta. Jei savo tikslus kasdien ar beveik kasdien viršijate du kartus — ko gero jų reikšmę reikėtų kilstelėti aukščiau.

Naujas judėjimo (move) tikslas

Kiekvieną kartą kai pakeičiate savo judėjimo tikslą ir jį viršijate, gausite šį virtualų ženklelį. Judėjimo tikslą pakeisti galite atidarę „Activity“ aplikaciją „Apple Watch“ ir stipriai paspaudę (Force Touch) laikrodžio ekraną.

Ilgiausias judėjimo (move) ruožas

Kai pasiekiate judėjimo tikslą (uždarote raudoną ratuką) kelias dienas iš eilės, tai „ruošas“ (streak). Apdovanojimą už uždarytų ratukų skaičių gaunate kai viršijate anksčiau trukusį ir jį užbaigiate (jis nutrūksta, nes neįvykdėte dienos judėjimo numatytos normos).

Puiki savaitė

„Puikios savaitės“ (Perfect Week) ženklelis suteikiamas už keturias kategorijas: judėjimo (move), pratimų (exercise), atsistojimų/stovėjimo (stand) ir bendrą aktyvumą (All Activity). Norėdami gauti ženklelius už pirmuosius tris — paprasčiausiai uždarykite atitinkamus (raudoną, žalią ar mėlyną) ratukus kiekvieną savaitės dieną. Norėdami gauti „Puuikios savaitės“ apdovanojimą — uždarykite visus tris ratukus kiekvieną savaitės dieną. Šį ženklelį galite laimėti daug kartų, tačiau ženklelis rodomas vienas, o kiek jų turite rašoma po juo. Atminkite, kad savaitė skaičiuojama nuo pirmadienio iki sekmadienio, o ne bet kurios 7 dienos.

Puikus mėnuo

Priešingai nei „Puikios savaitės“ atveju, „Puikaus mėnesio“ atveju suteikiami vis kiti ženkleliai už kitą mėnesį. Tad šiais metais ir sekančiais metais gavę „Puikaus mėnesio“ apdovanojimą turėsite skirtingus ženklelius.

„Puikaus mėnesio“ apdovanojimas suteikiamas už raudono — judėjimo ratuko uždarymą kiekvieną mėnesio dieną.

Mėnesio iššūkiai

Kiekvienas mėnuo turi savo unikalų aktyvumo iššūkį. Jei „Activity“ aplikacijai „Apple Watch“ esate įgalinę pranešimus (Notifications), apie nustatytą mėnesio tikslą, kiekvieno mėnesio pradžioje būsite informuotas. Kiekvieno mėnesio tikslą galite pažiūrėti ir „Activity“ aplikacijoje „iPhone“, aktyvavę „Awards“ skiltį. „Go for it“ skyriuje pamatysite pilką mėnesio iššūkio piktogramą, o po ja parašyta ką ir kiek turite mėnesio bėgyje padaryti. Tai gali būti reikalavimas sudeginti tam tikrą kiekį kalorijų, tam tikrą kiekį atlikti pratimus ar nukeliauti tam tikrą atstumą (žinoma pėsčiomis).

Net ir pasiekus iššūkio tikslus, kol mėnuo nesibaigia ženklelis išlieka pilkas.

100, 365, 500, 1,000 judėjimo tikslai

Kai 100, 365, 500 ar 1000 kartų uždarote raudoną judėjimo ratuką — gaunate atitinkamą ženklelį. Šiems ženkleliams gauti nereikia, kad judėjimo tikslai būtų pasiekti paeiliui, pakanka juos pasiekti reikiamą kartų kiekį.

Proginiai pasiekimų ženkleliai

Kartais „Apple“ paskelbia apie proginių ženklelių dalinimą. Žinoma, jie nedalinami šiaip sau — reikia įvykdyti tam tikras aktyvumo užduotis. Kiek ilgai tai reikia daryti — priklauso nuo konkretaus atvejo. Kartais tai būna viena, konkreti diena, o kartais — savaitė nuo tam tikros datos iki nustatytos aktyvumo „šventės“ pabaigos. Kai kurie „Apple“ proginiai ženkleliai gali būti prieinami tik tam tikrų rinkų naudotojams, pavyzdžiui „Veteranų dienos“ (lapkričio 11) ženklelis prieinamas tik JAV naudotojams, o „Nacionalinės fizinio aktyvumo dienos“ (rugpjūčio 8) ženklelis tik Kinijos naudotojams.

Jei „Activity“ aplikacijoje esate įgalinę pranešimus „Apple Watch“, prieš tokios „sporto šventės“ pradžią gausite pranešimą.

Ne visus ženklelius „Apple“ dalina kiekvienais metais. Pavyzdžiui 2018 metais kompanija paskelbė savaitę trukusį, nuo sausio 1 iki 7 dienos, iššūkį. Šiuo laikotarpiu, kasdien uždarę visus tris ratukus gavo specialų ženklelį.

Apple skelbtos proginių ženklelių dalybos

  • 2019 kovo 8 — kaip ir prieš tai buvusiais metais, „Apple“ nutarė pažymėti Tarptautinę moters dieną. 2019 metais norint savo virtualių aktyvumo ženklelių kolekciją papildyti šiuo proginiu ženkleliu, kovo 8-tą dieną reikia nueiti, nubėgti ar nuvažiuoti vežimėliu bent 1,6 mylios (2,57 km). 2018-ais metais reikėjo tą dieną judėjimo (move) ratuką apsukti bent du kartus.
  • 2019 vasaris — JAV vasaris yra „Širdies mėnuo“. „Apple“ ta proga „išleidžia“ specialų ženklelį. Nuo vasario 7 iki 14 dienos, kasdien visus ratukus uždariusiems „Apple Watch“ naudotojams buvo suteiktas specialus proginis ženklelis. Šią dieną specialiu ženkleliu „Apple“ minėjo ir 2018 metais.
  • 2018 lapkričio 11 (tik JAV) — šią dieną „Apple“ specialiu ženkleliu paminėjo ir 2017 metais.
  • 2018 rugsėjo 1 — šią dieną startavo „Apple“ paskelbtas nacionalinio Redwood’o parko 50-mečio paminėjimas, o norint gauti šios dienos proginį ženklelį reikėjo įjungus atitinkamą treniruočių režimą bėgti, eiti ar važiuoti vežimėliu bent 50 minučių.
  • 2018 rugpjūčio 8 (tik Kinijoje) - ši diena Kinijoje minima kaip Nacionalinė fizinio aktyvumo diena. Ta proga „Apple“ norintys gauti specialų proginį ženklelį „Apple Watch“ naudotojai Kinijoje turėjo pasportuoti 30 ar daugiau minučių.
  • 2018 balandžio 22 — 2018 ir 2017 metais, balandžio 22 dieną „Apple“ išleido specialų ženklelį skirtą paminėti Žemės dieną. Norint gauti šį ženklelį reikėjo bent 30-ties minučių trunkantį fizinį aktyvumą demonstruoti lauke.
  • 2017 lapkričio 23 (tik JAV) — Padėkos dienos proga 2017 metais „Apple“ išleido specialų ženklelį, kurį norint gauti reikėjo tą nueiti, nubėgti ar vežimėliu nuvažiuoti bent 5 kilometrus. Matyt taip „Apple“ nutarė „išpurtyti kalakutą“ iš „Apple Watch“ naudojančių amerikiečių pilvų.
  • 2017 liepos 15 — Nacionalinių parkų diena, matyt, minima tik JAV, bet ženklelį galėjo gauti „Apple Watch“ naudotojai visame pasaulyje, tereikėjo tą dieną nueiti, nubėgti ar vežimėliu nuvažiuoti bent 3,5 mylios 5,6 kilometro.
  • 2017 gegužės 14 (tik JAV) — nueiti, nubėgti ar vežimėliu nuvažiuoti bent 1 mylią (1,6 km). Tokius reikalavimus reikėjo įvykdyti amerikiečiams norint gauti Motinos dienos proga išleistą specialų ženklelį. Pagal atstumą reikia manyti „Apple“ omenyje turėjo kažką panašaus į „išeik pasivaikščioti su savo mama“.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų