Kaip uždaryti aplikacijas iPhone X, kuriame įdiegta iOS 12

Nors reikalo uždarinėti aplikacijas „iOS“ įrenginiuose reikalo nėra — kartais kuriai nors pradėjus veikti ne taip kaip numatyta, problemai išspręsti gali reikėti ją uždaryti. Kaip tai padaryti „iPhone X“, kuriame įdiegta „iOS 12“.

Uždarinėti aplikacijas „iOS“ įrenginiuose prasmės nėra ir net sakyčiau įprotis jas panaudojus ar periodiškai kas kažkiek laiko uždarinėti yra jei ne žalingas tai bent jau nepraktiškas.

Išleidusi „iPhone X“, „Apple“ pristatė visą rinkinį naujų gestų šio telefono modelio valdymui. Vienas iš naujų telefono valdymo gestų skirtas priverstiniam aplikacijos uždarymui. Patogumu šis gestas nepasižymėjo, nes reikėjo pabraukti pirštu iš apačios, tada paspausti ant aplikacijos ir palaikyti paspaudus ir tik pasirodžius kairiame aplikacijos atvaizdo kampe „plytos“ ženklui ją išstumti iš aplikacijų perjungimo sąrašo. Ypač tai buvo neįprasta pradėjus naudoti „iPhone X“ po ilgus metus „iPhone“ su „Home“ mygtuku naudojimo.

„iOS 12“, pagaliau, „Apple“ aplikacijų priverstinio uždarymo veiksmą padarė paprastesniu ir labiau panašiu į ilgamečiams „iPhone“ naudotojams įprastą.

Norint „iPhone X“ su įdiegta „iOS 12“ priverstinai uždaryti aplikaciją, jei ši pavyzdžiui pradėjo veikti nekorektiškai:

  1. Būdami pagrindiniame „iPhone X“ ekrane perbraukite pirštu iš apačios į viršų ir akimirkai sustokite nepaleisdami piršto — taip pat kaip ir „iOS 11“.
  2. Kai ekrane pasirodys aplikacijų perjungimo juosta.
  3. Slinkdami pirštu kairėn ar dešinėn galite peržiūrėti aplikacijas, kurios buvo atidarytos.
  4. Radę aplikaciją, kurią norite uždaryti — perbraukite per jos atvaizdą pirštu į viršų. Taip ją išmesite iš sąrašo ir uždarysite.
Aplikacijų iPhone X uždarymas iOS 12

Šis veiksmas patogesnis už tą, kuris numatytas aplikacijų uždarymui „iOS 11“.

Nors jau ne kartą esu rašęs — pakartosiu dar kartą — nėra jokio reikalo uždarinėti aplikacijas (išmetant jas iš sąrašo). Tai niekaip nepagerins įrenginio veikimo našumo ar kokybės. Aplikacijos, kurios šiuo metu nėra naudojamos yra specialioje „miego“ būsenoje ir nenaudoja sistemos resursų. Priešingai, uždarant aplikacijas ir vėl jas atidarant yra sunaudojama daugiau akumuliatoriaus energijos, nei jas tiesiog „pažadinant“. Tai galioja ne tik „iPhone X“, bet visiems „iPhone“ modeliams. Jei esate įpratę uždarinėti aplikacijas „iPhone“ — nesistebėkite trumpesniu akumuliatoriaus tarnavimo dienos bėgyje laiku, nei pas kolegą, kuris tų aplikacijų neuždarinėja.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų