Aplikacija leidžianti sutaupyti vietos macOS meniu juostoje

Naudojantys „Mac“ kompiuterius, ypač mažesniais ekranais, žino, kad neretai meniu juostoje norėtųsi turėti daugiau piktogramų, nei jų ten gali tilpti.

Dauge „Apple“ kompiuteriams skirtų aplikacijų turi galimybę „macOS“ meniu juostoje patalpinti jų funkcionalumą pagerinančias aplikacijų piktogramas. Tai ir „Adobe Creative Cloud“, „Dropbox“, „Google Drive“, „Carbon Copy Clonner“, jau nekalbant apie „macOS“ sistemoje numatytas piktogramas ar tokias aplikacijas, kurios gali išdėstyti daug piktogramų meniu juostoje, pavyzdžiui „iStat Menus“ rodančios kompiuterių diskuose esančios laisvos/užimtos vietos kiekį, procesoriaus apkrovimą, laisvą atminties kiekį ir kitus kompiuterio rodiklius.

Tokių piktogramų buvimas „macOS“ meniu juostoje pagreitina ir patogesne padaro prieigą prie tam tikrų aplikacijų ar sistemos funkcijų. Tačiau jos užima brangią meniu juostos vietą, o naudojant mažesnius ekranus turinčius kompiuterius gali visos ir netilpti.

„Vanilla“ — nemokama aplikacija leidžianti sutalpinti meniu juostoje daugiau aplikacijų nei jų ten galėtų tilpti ir neperkrauti jomis „macOS“ meniu juostos.

„Vanilla“ diegimas, kaip ir daugelio „Mac“ aplikacijų diegimas — paprastas — tereikia aplikacijos piktogramą pertempti į Applications aplanką. Atidarę aplikaciją, meniu juostoje pastebėsite porą naujų simbolių: > ir . Paspaudę Cmd ⌘ klavišą galite pertempti meniu juostoje esančias piktogramas. Tas piktogramos, kurias norite paslėpti nuo pastovaus rodymo meniu juostoje — pertempkite tarp > ir • simbolių, o aplikacijų, kurių piktogramas norite meniu juostoje matyti visada — palikite dešiniau • simbolio.

Paspaudę > piktogramą meniu juostoje išvysite ir aplikacijų piktogramas, kurias nusprendėte paslėpti. > piktograma yra atvaizduojama iš karto po aktyvios aplikacijos meniu punktų.

Paspaudę • simbolį meniu juostoje aktyvuosite aplikacijos meniu. Uždarius aplikaciją, jos slepiamos aplikacijos liks meniu juostoje ir bus matomos visą laiką — taip pat kaip ir iki aplikacijos įdiegimo.

Aplikacija nemokama, tačiau sumokėję vos 4,50€ — galėsite aktyvuoti „Vanilla Pro“ versijos galimybes, tokias kaip: galimybę aktyvuoti piktogramų meniu juostoje rodymą ar paslėpimą klavišų kombinacijos pagalba, visiškai pašalinti tų aplikacijų, kurių meniu juostoje matyti nenorite piktogramas iš meniu juostos, automatiškai paslėpti piktogramas (slepiamas) po 5 sekundžių ir aplikaciją paleisti automatiškai naudotojui prisijungiant prie savo kompiuterio paskyros.

Aplikaciją „Vanilla“ atsisiųsti galite apsilankę jos kūrėjo svetainėje ir paspaudę ant žalio „Download Vanilla for free“ mygtuko.

Keista, kad „Apple“ pati nesugalvojo sistemoje įdiegti tokio funkcionalumo.

Turėkite omenyje, kad jei naudojate automatinį meniu juostos slėpimą — „Vanilla“ aplikacija neveiks — jai funkcionuoti reikalinga visą laiką matoma „macOS“ meniu juosta.

1. standartinė <a title=macOS meniu juosta su papildomomis aplikacijų piktogramomis
2. macOS meniu juosta su įdiegta Vanilla aplikacija (suskleista - nurodytos piktogramos slepiamos)
3. macOS meniu juosta su įdiegta Vanilla aplikacija (išskleista - rodomos visos piktogramos)" src="/n_img/macos-meniu-juosta-vanilla-1340x151.jpg" />
1. standartinė macOS meniu juosta su papildomomis aplikacijų piktogramomis
2. macOS meniu juosta su įdiegta Vanilla aplikacija (suskleista - nurodytos piktogramos slepiamos)
3. macOS meniu juosta su įdiegta Vanilla aplikacija (išskleista - rodomos visos piktogramos)

Nuoroda į aplikacijos svetainę: „macOS“ skirta „Vanilla“ aplikacija - aplikacija nemokama.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Ačiū, dabar pue meniu paslėpta su vanila.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų