Kaip macOS Mojave įdiegti nepalaikomuose Mac modeliuose

macOS Mojave sename MacBook Pro

Jei turite seną „Mac“ kompiuterį ir jame norite įdiegti „macOS Mojave“ — yra nemaža tikimybė, kad tai padaryti galite. Tiesa, priežastis taip elgtis turėtų būti išties svari.

Šių metų rudenį pasirodysianti „macOS Mojave“ (kaip ir jos beta versijos) neveiks ir negali būti įdiegta kompiuteriuose išleistuose iki 2012 metų, bent jau taip galvoja „Apple“. Jei esate vienas tų, kurie galvoja, kad „Apple“ kiekvienais metais verčia jos ekosistemos naudotojus pirkti naujus „Mac“ ir pamiršote, kad 2012 buvo prieš šešis metus — jums galima sakyti pasisekė — yra būdas ignoruoti „Apple“ apribojimus ir „macOS Mojave“ įdiegti kompiuteryje pagamintame ir 2008 metais ar vėliau.

Tiesa, yra išimčių. Naujas ir „Apple“ nepalaikomas įrankis „macOS Mojave Patcher Tool“ gali leisti įdiegti „macOS Mojave“ net kai kuriuose 2007 metais pagamintuose „iMac“ kompiuteriuose jei jie atnaujinti specifiniu būdu. Išimčių yra ir pas „Apple“„macOS Mojave“ oficialiai galima įdiegti ir 2010 metų vidurio „Mac Pro“ kompiuteriuose jei juose įdiegta vaizdo plokštė palaiko „Metal“.

„Mac“ kompiuteriai patikimi ir ilgaamžiai ir net dešimties metų senumo kompiuteris gali puikiausiai atlikti tam tikras užduotis ir patenkinti kompiuteriui keliamus reikalavimus. Dėl šios priežasties kai kurie jūsų gali visai nematyti reikalo pirkti naują „Mac“, o išbandyti „Mojave“ taip norisi…

Atminkite, kad būdas ir žemiau aprašoma programinė įranga nėra oficialiai palaikoma „Apple“, tad jei tai vienintelis jūsų kompiuteris ir jame atliekate svarbias užduotis — kelis kartus pamatuokite prieš nukirpdami…

Ant savo galvos ir kito žmogaus kietame diske

Norint įdiegti „macOS Mojave“ šios operacinės sistemos nepalaikomame „Mac“ kompiuteryje, reikės pasitelkti „Mojave Patcher Tool“, kurį galite atsisiųsti iš „DosDude“ svetainės. Šį įrankį sukūrė tas pats bičas, kuris tokį patį įrankį sukūrė ir „macOS High Sierra“ operacinei sistemai leidusį senesnių „Mac“ kompiuterių entuziastams šią operacinę sistemą įdiegti savo „Apple“ kompiuteriuose.

Be abejonės šis įrankis yra sumani programa savo galimybėmis viršijanti daugelio sugebėjimus, tačiau ji daro vieną dalyką — ji neleidžia „Apple“ sukurtam „macOS“ diegimo procesui nustatyti, kad naudojamas kompiuteris yra per senas.

Dar daugiau, „Mojave Patcher Tool“ įdiegia „macOS Mojave“ kietame kompiuterio diske. Jei jums kilo klausimas iš kur imama „Mojave“ operacinė sistema — čia teks pasistengti jums patiems. Jūs patys turite atsisiųsti „macOS Mojave“ (šiuo metu kai rašau šias eilutes dar esančios beta stadijoje) diegimo paketą ir padaryti tai kompiuteryje kuris oficialiai palaiko „macOS Mojave“ — pavyzdžiui paprašyti draugo, kuris naudoja naujesnį, po 2012 metų pagamintą „Mac’ą“.

„macOS“ yra sudėtinga, iš begalės komponentų susidedanti operacinė sistema ir nieko keisto, kad senesniuose kompiuteriuose ji veikia ne taip patikimai kaip naujuose. Jei „Apple“ sako, kad „macOS Mojave“ neveiks senesniuose kompiuteriuose, net pasitelkę specialų įrankį leidžiantį šią operacinę sistemą įdiegti „senukuose“ — nereikėtų tikėtis puikių patirčių, ypač kai tuose kompiuteriuose įdiegtos grafinės plokštės nepalaiko „Metal“ technologijos, kuri yra viena pagrindinių naujos operacinės sistemos sudedamųjų dalių.

Taip pat nereikėtų tikėtis, kad pagal šių dienų reikalavimus paliegę senuose modeliuose įdiegti komponentai sėkmingai susidoros su juos užgriuvusia sudėtingų užduočių lavina numatyta naujiems, spartesniems, daugiau branduolių ir viso ko kito daugiau turinčiais komponentais. Dėl šios priežasties tikrai nereikėtų savo dar padoriai veikiančio senuko paversti merdėjančia ir vos kvėpuojančia griuvena. Nebent turite atsarginį kompiuterį ar pakankamai talpų diską, kuriame galite sukurti atskirą skaidinį ir galite leisti sau kištelėti nosį į „Mojave“ smėlynus nerizikuodami visko prarasti.

Atsarginė duomenų esančių kompiuteryje, kuriame bus atliekamas „macOS Mojave“ diegimas, kopija yra būtina prieš pradedant eksperimentinius žingsnius į uždraustą dykumą.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų