Kaip valdyti, tam tikroms aplikacijoms suteiktą, Face ID prieigą iPhone X

Face ID

Nors autentikacija „Face ID“ pagalba yra patogi, labiau atsargūs „iPhone X“ naudotojai gali pageidauti atjungti galimybę tam tikrose aplikacijose prisijungti prie paslaugos „Face ID“ pagalba.

„iPhone X“ pakeitė per eilę metų prigijusius „iPhone“ valdymo įpročius. Jame ne tik plonesni (nenaudingi) kraštai ar vertikaliai išdėstytos kameros. „iPhone X“ nebėra „Home“ mygtuko ir jame įdiegtų „Touch ID“ jutiklių.

„Touch ID“ pakeitusi „Face ID“ technologija ir taip patogią „iOS“ operacinę sistemą padarė dar tobulesne: užtenka žvilgtelėti į savo „X“ ir jis jau atrakintas. Tačiau, lazda turi du galus. Nors prisijungti prie paslaugos vos užmetus akį į telefoną yra patogu, naudodami kai kurias aplikacijos galime tokio patogumo netrokšti. Pavyzdžiui susijusias su banko paslaugomis.

Kaip valdyti Face ID funkcijos prieinamumą tam tikrose aplikacijose

  1. „iPhone X“ atidarykite Settings programėlę.
  2. Paspauskite ant Face ID & Passcode. Norėdami tęsti turėsite įvesti įrenginio apsauginį/atrakinimo kodą.
  3. Atsidariusio lango Use Face ID For skiltyje rasite funkcijas, o paspaudę ant Other Apps ir aplikacijas, kurioms suteikta ar uždrausta naudoti „Face ID“ autentikaciją.
  4. Čia galite atjungti individualioms aplikacijoms galimybę naudoti „Face ID“ autentikacijos metodą.
Kaip įjungti/išjungti Face ID autentikaciją tam tikroms aplikacijoms individualiai.

Atjungus „Face ID“ autentikaciją aplikacijai, kaskart prisijungiant prie jos ar jos teikiamos paslaugos reikės įvesti slaptažodį. Nors „Face ID“ yra nepaprastai patogi funkcija, kai kurioms aplikacijoms (pavyzdžiui banko ar finansinių paslaugų) galime norėti jos nenaudoti, o prisijungti prie paslaugos įvedant kodą.

Turėkite omenyje, kad sąraše, kuriame galite įjungti ar išjungti „Face ID“ autentikaciją bus tik tos aplikacijos, kurios anksčiau yra užklaususios teisės naudoti „Face ID“. Taip pat turėkite omenyje, kad nors aplikacijos, kurios palaiko „Touch ID“ gali palaikyti ir „Face ID“, tačiau ar šis funkcionalumas yra palaikomas konkrečioje aplikacijoje sprendžia aplikacijos kūrėjai. Todėl, kai kurios, įprastai seniai neatnaujintos aplikacijos, kurios puikiausiai veikia su „Touch ID“, gali nepripažinti „Face ID“ metodo.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų